2 iulie 2017

Dovlecei la tigaie cu sos de iaurt

Reteta Dovlecei Prajiti La Tigaie Cu Sos De Iaurt Si Usturoi


Dovlecei prajiti cu sos de iaurt reteta,

O reteta de mancare de vara gustoasa si sanatoasa este reteta de dovlecei prajiti cu sos de iaurt. Dovleceii merg prajiti clasic in ulei sau doar unsi cu ulei si gatiti rapid la tigaie fiind mai dietetici, ambele variante sunt gustoase, simple si usor de preparat
Dovlecei retete,

Mod de preparare
In primul rand se prepara un sos de iaurt care trebuie sa stea la rece minim 1-2 ore inainte de a fi servit. Se curata o capatana de usturoi mica iar cateii de usturoi de dau pe razatoarea fina, apoi se freaca bine cu 1 varf lingurita de sare si 1 lingura ulei de masline. Pasta de usturoi rezultata se amesteca bine cu 500ml iaurt rece si ½ legatura marar verde tocat marunt.
Ingrediente sos de iaurt reteta,

Sos de iaurt cu usturoi si marar reteta,

Sos de iaurt reteta,

Dovleceii se spala si se curata de coaja, se taie dupa preferinta pe lung sau rondele, se pudreaza cu sare si se ung cu ulei, apoi se frig la tigaie pana cand sunt patrunsi si rumeni. Pofta Buna! 
Preparare dovlecei reteta,

Preparare dovlecei la tigaie reteta,

Dovlecei la tigaie reteta,

Dovlecei la tigaie cu sos de iaurt retete,

Daca-i vrem prajiti in ulei atunci trecem feliile de dovlecei frecati cu putina sare mai intai prin faina si apoi ii prajim in ulei intorcandu-i pe ambele parti pana cand prind culoare. Dovleceii prajiti se scot intai pe un servetel sa absoarba surprusul de ulei si se servesc cu sosul de iaurt si usturoi rece. 
Dovlecei prajiti la tigaie reteta,

Dovlecei prajiti reteta,

Dovlecei cu iaurt si usturoi reteta,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu