23 ianuarie 2018

Muschi de porc in bere

Muschi de porc in bere retete culinare fripturi,

O friptura de porc la cuptor gustoasa foarte usor de preparat este reteta de muschi de porc in bere preparata la cuptor si servita pe un pat de legume sote trase in unt la tigaie. Reteta de mancare este foarte rapida fiind gata in maxim 30-40 minute, reprezentand un fel de mancare servit cu placere la orice ora din zi, apreciata de iubitorii mancarurilor cu carne si legume
Muschi de porc la cuptor cu bere retete culinare fripturi,

Dar cum gatim carne de porc in bere, pentru 2 portii avem nevoie de urmatoarele ingrediente: 
-2-4 medalioane muschi de porc proaspat 
-300 ml bere blonda
-4 catei de usturoi
-5 linguri ulei de masline pentru carne 
-sare, piper si cimbru macinat pentru carne 
-400g legume congelate pentru garnitura
-2 linguri unt si ulei pentru legume sote 
-1 praf de sare pentru legume

Mod de preparare
Se amesteca 3 linguri ulei de masline cu 1 lingurita cimbru macinat, 3 catei de usturoi zdrobiti, 1 lingurita piper macinat si ½ lingurita sare grunjoasa. Cu acest amestec se unge bine carnea de porc, carne de porc (muschi, cotlet, ceafa) portionata inainte in felii groase de 4 cm se ung si se asaza intr-un vas termorezistent sau o tava de cuptor unsa cu 2 linguri de ulei si se lasa timp de 30 minute la temperatura camerei. Dupa acest timp se adauga berea, se acopera vasul cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru 20 minute la 200 grade, apoi se descopera si se mai lasa pana cand carnea este frumos rumenita pe ambele parti. 
Preparare friptura de porc la cuptor retete culinare,

Preparare friptura de porc in bere retete culinare,

Se serveste friptura de porc asezata pe un pat de legume trase in unt, deasupra se pun 2-3 linguri de sos din tava care o sa dea un gust minunat legumelor. Cum se fac legume la tigaie sau legume sote, se incing 2 linguri de unt cu 3 linguri ulei de masline, se adauga un catel de usturoi taiat felii si legumele congelate (amestec mexican sau legume proaspete taiate betisoare), se amesteca usor si se tin la foc tare fara capac pana cand legumele sunt facute, se sareaza cand sunt gata si se servesc calde sub forma de garnitura. 
Pofta Buna! 
Legume congelate la tigaie retete culinare legume sote,

Friptura de porc la tava retete culinare,

Mancaruri cu carne si legume retete culinare fripturi,

Friptura de porc cu legume sote retete culinare,

Retete mancare,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu