1 ianuarie 2018

Tort cu crema de ciocolata

Retete Torturi De Casa Reteta Tort De Ciocolata Si Rom


Tort cu crema de ciocolata retete culinare,

Un tort dulce si gustos plin de ciocolata si foarte simplu de preparat este urmatoarea reteta de tort cu crema de ciocolata si rom, un tort festiv pentru orice eveniment foarte apreciat de iubitorii ciocolatei. Ingredientele sunt pentru un tort cu diametrul de 22cm. 
Tort de ciocolata cu glazura retete culinare,

Ingrediente blat
-6 oua
-1 cana zahar
-½ cana faina
-½ cana cacao
-1 lingurita praf de copt
-1 plic zahar vanilat
-1 praf de sare

Ingrediente crema de ciocolata
-400ml smantana lichida pentru frisca
-400g ciocolata (4 x 100g ciocolata)

Ingrediente glazura de ciocolata
-100ml smantana lichida pentru frisca
-1 ciocolata de 100g
-1 lingurita unt

Ingrediente sirop de rom
-250ml apa
-3 linguri zahar
-1 esenta de rom

Mod de preparare
Cu 24 ore inainte se face un blat de tort de cacao astfel, o reteta simpla este si aici, se procedeaza ca la pandispan: se bat separat albusurile si galbenusurile fiecare cu jumatate de zahar si cu cate un praf de sare, apoi se amesteca cele doua compozitii si se incorporeaza treptat faina amestecata cu praful de copt. Se pune intr-o forma de tort cu peretii detasabili tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor timp de 30-40 minute la 180-200 grade, se verifica si cand este gata se lasa sa se raceasca apoi se scoate din forma. A doua zi sau a treia zi blatul se taie in trei parti egale. 
Blat de tort cu cacao retete culinare,

Se face un sirop aromat cu rom, se fierbe intr-un ibric timp de 5 minute apa cu zaharul iar la final se adauga esenta de rom, se da ibricul deoparte sa se raceasca bine. 
Crema de ciocolata se prepara astfel, se incalzeste la foc mic smantana de frisca, se adauga ciocolata rupta bucatele si se amesteca bine pana cand ciocolata se topeste de tot iar compozitia devine cremoasa. Compozitia nu se fierbe ca se taie, doar se incalzeste foarte putin cat sa se topeasca ciocolata, cand e gata se da deoparte si cand s-a mai racit se baga la frigider pentru 10 minute, apoi se mixeaza usor cat sa-si mareasca volumul si sa se mai deschida putin la culoare, se lasa la temperatura camerei sa se lucreze usor cu ea. 
Crema de ciocolata retete culinare,

Tortul se monteaza foarte simplu, se pune prima bucata de blat de tort si se insiropeaza cu 4-5 linguri de sirop de rom, apoi se pune un strat de 3-4 linguri de crema de ciocolata, se asaza alta bucata de blat si se insiropeaza iar deasupra se intinde alt strat de crema. La final se pune ultima bucata de blat si cu crema ramasa se unge tot tortul atat deasupra cat si pe lateral. Crema tortului trebuie sa fie moale ca sa se intinda usor, daca este prea tare atunci se incalzeste foarte putin pe aragaz si se amesteca bine. Daca punem crema prea legata pe blatul insiropat o sa se intinda mai dificil. 
Preparare tort ciocolata retete culinare,

Preparare tort de ciocolata retete culinare,

Preparare tort cu ciocolata retete culinare,

Acum se prepara glazura de ciocolata, se procedeaza la fel ca la crema de ciocolata, se incalzeste smantana lichida si se adauga ciocolata bucatele si putin unt, cand ciocolata este topita se ia de pe foc si se amesteca bine. Glazura trebuie sa curga, cand nu mai este fierbinte se toarna peste tort astfel incat partea de deasupra sa fie acoperita complet iar pe pereti sa curga neglijent fara o forma anume, mai poti orna cu trufe, bucati de ciocolata ,etc. Se pastreaza la rece pana la servire. 
Pofta Buna! 
Glazura de ciocolata retete culinare,

Preparare tort cu glazura de ciocolata retete culinare,

Tort cu ciocolata si rom retete culinare,

Tort de ciocolata retete culinare,

Un comentariu: