25 ianuarie 2018

Placinta dobrogeana

Reteta Placinta De Casa Dobrogeana Cu Branza Si Iaurt Retete De Patiserie


Placinta dobrogeana retete culinare,

O reteta de placinta de casa foarte gustoasa si simplu de preparat este urmatoarea reteta romaneasca din zona Dobrogei, o placinta traditionala cu branza de oaie si smantana cu un gust foarte special. Pentru o tava de cuptor mare avem nevoie de urmatoarele ingrediente, eu o sa folosesc un cuptor electric turcesc in care poti face foarte usor atat diverse placinte deosebite cat si alte preparate pe baza de carne si legume. 
Placinta de casa retete culinare,

Pentru o tava mare 40/40 care la inceput pare enorma dar mancand din ea se micsoreaza vazand cu ochii: 
-1 pachet foi de placinta congelate
-500g branza telemea (branza uscata de oaie sau vaca)
-500g smantana sau iaurt gras
-6 oua de tara
-100ml ulei 
-2 linguri zahar tos 

Mod de preparare placinta dobrogeana
Se vor folosi foi de placinta de cumparat, foi de placinta congelate care se vor scoate din congelator cu o zi inainte si se pastreaza in frigider sa se dezghete in voie, iar cu 10 minute inainte de prepararea placintei se scot la temperatura camerei in bucatarie. 
La inceput se face umplutara pentru placinta din branza, oua si smantana, se bat bine 3 oua si se amesteca cu 250ml smantana apoi se adauga branza rasa si se amesteca bine compozitia pana cand aceasta se omogenizeaza. Tava de cuptor se tapeteaza cu hartie de copt in special daca avem o tava de aluminiu. 
Oua cu smantana retete culinare umplutura placinta,

Oua cu branza si iaurt retete culinare umplutura placinta,

Umplutura placinta retete culinare placinta cu branza si iaurt,

Se desfac foile de placinta, se pune o foaie de placinta pe blatul de lucru si se unge cu ulei iar deasupra se asaza alta foaie de placinta care se unge cu smantana. Se pun 2-3 linguri de umplutura si se intinde uniform apoi foile de placinta se ruleaza pana la capat sub forma de sul. 
Preparare suluri de placinta cu branza si iaurt retete culinare,

Suluri de placinta retete culinare,

Se procedeaza la fel cu toate foile de placinta, sulurile se asaza in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei, sulurile se asaza dupa preferinta sub forma circulara sau drepte. Sulurile se ung cu ulei iar deasupra se pune smantana cu oua amestecate bine, se stropeste cu ulei si se coace la cuptorul foarte bine incins timp de 25-30 minute la 250 grade. 
Preparare placinta dobrogeana retete culinare,

Preparare placinta la tava cu branza si iuart retete culinare,

Cand placinta este gata se presara zahar tos deasupra si se acopera cu un prosop timp de 15 minute apoi se portioneaza si serveste atat calda cat si rece. 
Pofta Buna! 
Retete placinta reteta dobrogeana,

Placinta cu iaurt retete culinare,

Placinta romaneasca retete culinare,

Placinta cu branza retete culinare,

Placinta cu branza si iaurt retete culinare,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu