1 august 2018

Vinete umplute la cuptor


Vinete umplute la cuptor retete culinare,

O mancare excelenta cu carne si legume este urmatoarea reteta cu vinete si anume vinete umplute la cuptor, un preparat gustos care pe langa ca se face foarte usor mai are si un gust minunat indiferent cum l-ai servi, cald sau rece. Cum se fac vinete umplute cu carne tocata sau vinete corabioare urmareste reteta mea. 
Vinete umplute cu carne tocata retete culinare,

Reteta de vinete umplute 
Avem nevoie in principal de vinete, carne de vita si porc amestec si legume. 
Prima data ne ocupam de vinete pentru ca ele trebuie sa stea cat mai mult presarate cu sare astfel incat sa iasa toata zeama amara din ele. Avem nevoie de 4 vinete potrivite ca marime pe care le spalam si apoi le aducem pe masa si pe un tocator le sectionam in lungul lor exact pe jumatate, le scurtam putin coditele si apoi cu o lingurita scoatem din miezul vinetei de jur imprejur pana vom obtine o adancitura suficient de mare care trebuie la final s-o umplem cu umplutura de carne. Vanata nu trebuie scobita in totalitate de miez deoarece pierdem din gust, trebuie sa lasam in interiorul ei o margine de grosimea unui deget mic de la mana. Dupa ce le-am curatat, le presaram in interiorul lor putina sare si le lasam asa minim 1-2 ore pana iese toata zeama amara din ele. Le punem deci la rece si uitam de ele, ocupandu-ne acum de celelalte ingrediente. 

Pentru umplutura avem nevoie de: 
-500 g carne porc si vita amestec 
-doua cepe mari 
-doua linguri pasta de rosii 
-patru rosii mari decojite pe care le dam la blender 
-doua rosii taiate felii pentru ornat 
-un ardei iute 
-trei catei de usturoi 
-sare, piper, oregano si cimbru dupa gustul fiecaruia 
-patrunjel verde tocat marunt 
-100 ml ulei de foarea soarelui 

Mod de preparare
Cepele le tocam marunt si le inmuiem putin in uleiul incins si imediat adaugam peste ceapa carnea mestecam bine cu o spatula si o calim impreuna cu ceapa pana se albeste bine. Peste ele adaugam cele doua linguri de pasta de rosii si amestecam in continuu, apoi si rosiile blenduite, dam la foc mic si continuam mestecatul lor adaugand si ardeiul iute taiat felii. Adaugam si usturoiul dat pe razatoarea mica, apoi punem dupa gust sare, piper si celelalte condimente, amestecam totul foarte bine, adaugam la sfarsit si patrunjelul tocat foarte marunt si oprim focul. 

Ne uitam la vinete si daca si-au lasat zeama suficienta, le scurgem zeama si le asezam intr-o tava in care le vom baga la cuptor. Cu o lingura umplem vinetele cu umplutura de carne pe care am pregatit-o. Decorati deasupra cu felii de rosie, cu un ardei iute. Pregatim separat din doua pahare de apa si o lingura cu varf de bulion, sare putina si piper, le amestecam bine si il turnam usor in tava cu vinete fara sa turnam si peste ele. Bagam tava cu vinetele umplute la cuptor la 180 de grade pentru 50 minute. Cand sunt gata le servim calde dar si reci de la frigider sunt la fel de bune, merg servite dupa gust cu iaurt sau smantana fiind un deliciu culinarAlte retete culinare de legume umplute si aici sau retete cu vinete aiciPofta Buna! 
Vinete cu carne retete culinare,

Legume umplute la cuptor retete culinare,

Retete de mancare,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu