15 august 2018

Pastrav aromat la cuptor


Pastrav aromat la cuptor retete culinare,

Daca vrei o reteta de peste simpla si foarte gustoasa incearca urmatoarea reteta cu pastrav si anume pastrav aromat la cuptor cu rosii cherry. Are un gust minunat si se prepara si foarte rapid, in maxim 30 minute masa de peste poate fi servita. Pestele merge facut atat intr-o tava de cuptor cat si intr-o tigaie de fonta.
Peste la cuptor retete culinare,

Pentru doua portii sunt necesare urmatoarele ingrediente:
-2 pastravi medii de 350-400 g bucata
-20 rosii cherry
-2 lamai
-2 linguri ulei de masline
-6 catei de usturoi romanesc
-½ lingurita cimbru, busuioc, marar, patrunjel, leustean, ghimbir
-½ lingurita oregano, tarhon, rozmarin, chilli, usturoi granulat
-½ lingurita sare, piper, boia de ardei dulce
-mamaliga si mix de salata pentru servit

Mod de preparare
Pastravul se curata de solzi, intestine si branhii apoi se spala bine sub jet de apa rece si se lasa la scurs, iar dupa ce s-a scurs bine de apa se sareaza atat in interior cat si la exterior si se pastreaza la rece timp de 30 minute. 
Intr-un castron se amesteca toate plantele aromatice, eu am folosit toate plantele uscate deoarece au o aroma foarte puternica, am adugat apoi boia dulce si chilli, piper macinat, usturoi granulat, ghimbir macinat si am amestecat totul bine. Usturoiul se curata de coaja si se lasa intreg. Se unge o tava de cuptor cu ulei de masline. O lamaie se feliaza iar cealalta se stoarce. Rosiile cherry se spala. 

Se scoate pestele de la rece si se pudreaza bine cu mixul de condimente atat in interior cat si la exteior, apoi se asaza in tava de cuptor si se lasa timp de 30 minute sa intre bine aromele in ei. Cu jumatate de lamaie feliata se umplu burtile pestilor iar restul se pune sub fiecare peste
Preparate din peste retete culinare,

Se pun de jur imprejurul pestilor rosii scherry si cateii de usturoi si se da tava la cuptor pentru 30 minute la 200 grade. 
Retete cu pastrav,

In acest timp se prepara o mamaliguta de casa si se prepara o salata mixta care se stropeste cu putin ulei de masline si zeama de lamaie. Cand pestele este gata se pune in farfurii si se stropeste cu sosul format in tava si zeama de lamaie dupa gust iar de jur imprejur se pun rosii cherry coapte, se serveste imediat cat timp este cald cu mamaliguta calda si salata proaspata. 
Pastrav la cuptor retete culinare,

Pastrav la cuptor, o mancare romaneasca care nu poate fi refuzata, satisface orice gust si preferinta, rosiile la cuptor merg foarte bine cu carnea pastravului dulce si delicata, la fel si mamaliguta nelipsita de la nici o masa cu peste si salata mixta. Alte retete cu pastrav aici sau alte retete de peste aici
Pofta Buna!
Mancaruri cu peste retete culinare,

Peste aromat la cuptor retete culinare,

Un comentariu: