13 august 2018

Salata de vinete cu legume


Salata de vinete cu legume retete culinare,

O salata de vara gustoasa si usor de preparat este urmatoarea reteta de salata de legume coapte si anume salata de vinete cu legume. Este o salata simpla cu un gust delicios de legume coapte la gratar sau grill, o salata de vinete care o sa-ti placa imediat, o farfurie plina de arome si gusturi. 
Salata de vinete retete culinare,

Salata de vinete coapte cu legume retete culinare,

Pentru 2-3 portii sunt necesare urmatoarele ingrediente:
-patru vinete negre de marime medie
-doi ardei capia rosu
-doi ardei gras
-o ceapa normala 
-un ardei iute
-trei rosii bine coapte
-doua linguri ulei
-zeama de lamaie dupa gust
-sare si piper macinat dupa gust

Mod de preparare
Toate legumele in afara de ceapa se spala sub jet de apa rece si se pun pe gratar sau grill si se coc, se intorc pe toate partile pana cand sunt bine coapte apoi se scot pe o tava. Rosiile si ardeii se aburesc timp de zece minute intr-o craticioara cu capac, iar vinetele se taie pe jumatate si cu o lingura li se aduna miezul de pe coaja si apoi se lasa la scurs intr-o sita. 

Ardeii si rosiile se curata de coaja si cotor iar cu un cutit subtire se taie fideluta, la fel si vinetele dupa ce a curs zeama din ele se taie si ele fideluta. Intr-un castron incapator se pune ceapa taiata solzi subtiri si se freaca cu putina sare pana cand se inmoaie, apoi se pun toate legumele coapte, se stropesc cu ulei si se amesteca usor. 
Retete cu legume coapte,

Salata de legume retete culinare,

Salata de vinete coapte retete culinare,

Se potriveste gustul de sare si se serveste dupa gust cu putin piper macinat si zeama de lamaie. Legumele se pot taia si cuburi iar o poza cu legume taiate astfel este mai jos, alte retete cu salata de vinete aici, retete cu vinete aici sau retete de salate aici
Pofta Buna!
Salata retete culinare,

Salata de legume coapte retete culinare,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu