7 august 2018

Prajitura Negresa cu nuci si cafea


Negresa cu nuci si cafea retete culinare,
O prajitura de casa indragita in special de copii si de iubitorii ciocolatei este Prajitura Negresa, un desert binevenit oricand deoarece se prepara foarte simplu si usor si este delicioasa. 

Ingrediente 
-3 oua 
-200 g unt 
-250 ml lapte 
-300 g faina 
-300 g zahar 
-100 g miez de nuca 
-3 linguri cacao 
-3 linguri cafea 
-1 praf de sare 
-1 praf de copt  
-1 lingurita esenta de vanilie 
-6 linguri cafea pentru glazura 
-150 g ciocolata 
Prajitura Negresa si Alba ca Zapada retete culinare,

Mod de preparare
Se pune laptele intr-o cratita pe foc iar cand acesta este cald se adauga sarea, zaharul, untul, cacaua si cafeaua macinata fin, se tine pe foc amestecand continuu pana cand se obtine o compozitie omogena, apoi se opreste focul si se lasa compozitia sa se raceasca.
Cat timp se raceste compozitia se pregatesc celelalte ingrediente astfel, miezul de nuca se macina, ouale se separa albusuri de galbenusuri, praful de copt se amesteca in faina, se unge o tava de cuptor cu unt, se incinge cuptorul la 180 grade, se prepara o cafea tare si se toarna fierbinte peste ciocolata, albusurile se bat spuma. 

In compozitia racita se adauga amestecand continuu galbenusurile, faina, nucile si la final albusurile spuma si se amesteca usor. Se toarna aluatul in tava si se da la cuptor pentru 30-40 minute, iar cand prajitura este gata se lasa sa se raceasca apoi se toarna deasupra glazura din cafea si ciocolata si se portioneaza dupa gust romburi sau cuburi. Alte retete de prajitura Negresa si aici sau alte retete de prajituri aici
Pofta Buna!
Prajituri de casa retete culinare,

Prajituri retete culinare,

Prajitura Negresa retete culinare,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu