Piure de spanac

Reteta Piure De Spanac Cu Ou Ochi Romanesc


Piure de spanac retete culinare,
Ingrediente: 

  • 1 kg spanac proaspat 
  • 3 linguri faina 
  • 500 ml lapte 
  • 2-3 linguri ulei 
  • 1 lingurita sare 

Mod de preparare: 

Spanacul se curata de codite si de frunzele mai vestejite, se spala bine in mai multe ape si se scoate intr-un castron. Se pune o oala cu apa si putina sare la fiert, iar cand apa a inceput sa dea in clocot se adauga frunzele de spanac si se lasa sa fiarba 5 minute maxim pentru a-si mentine culoarea si proprietatile. Dupa ce spanacul a fiert, il scoatem intr-o sita sa se scurga de zeama, dupa care il tocam marunt pe un fund de bucatarie

Intr-o cratita punem 2-3 linguri de ulei si prajim faina, amestecand bine sa nu se faca cocoloase, diluam treptat cu zeama de spanac pana cand se formeaza o ciulama mai consistenta. Punem si laptele (fiert inainte), amestecam continuu iar dupa ce aceasta ciulama a fiert putin adaugam si spanacul tocat. Incorporam bine spanacul in compozitie si mai lasam sa dea de doua ori in clocot, dupa care oprim aragazul si luam cratita de pe foc. 

Piureul de spanac se serveste cald, cu o lingura de smantana deasupra si un ou ochi romanesc. Piure de spanac cu ou ou ochi romanesc, o mancare foarte gustoasa si sanatoasa. 
POFTA BUNA! 

Spanac retete culinare,

Retete cu spanac,

Spanac fiert retete culinare,

Spanac fiert si tocat retete culinare,



Piure de spanac preparare retete culinare,

Piure de spanac de casa retete culinare,

Ou ochi romanesc preparare retete culinare,

Ou ochi romanesc retete culinare,

Piure de spanac retete culinare,

Piure de spanac cu ou ochi taranesc retete culinare,

Piure de spanac retete culinare,

Piure de spanac retete culinare,

Piure de spanac cu ou ochi romanesc retete culinare,

Oua ochiuri romanesti

Reteta Oua Ochiuri Romanesti - Cum Facem Oua Ochiuri Romanesti



Ingrediente: 

  • 2 oua de tara 
  • 500 ml de apa 
  • ½ lingurita de sare 
  • 1 lingura de otet 

Mod de preparare: 
    
     Se pune o craticioara cu apa sa fiarba. Dupa ce apa a dat in clocot se adauga sare, otet si se sparg deasupra ouale in apa care fierbe, avand grija sa acoperim cu apa si galbenusurile, pentru a se face bine si a nu ramane crude deasupra. Cand sunt fierte si s-au albit frumos, ouale se scot intr-o farfurie si se adauga deasupra putina smantana sau unt. Oua ochiuri romanesti, foarte sanatoase si merg de minune cu piure-ul de spanac
POFTA BUNA! 

oua ochiuri taranesti, oua ochiuri romanesti, oua ochiuri, retete cu oua, preparate din oua, oua fierte in apa fara coaja, retete culinare, retete de mancare, preparare oua ochiuri taranesti romanesti,

oua ochiuri taranesti, oua ochiuri romanesti, oua ochiuri, retete cu oua, preparate din oua, oua fierte in apa fara coaja, retete culinare, retete de mancare, preparare oua ochiuri taranesti romanesti,

oua ochiuri taranesti, oua ochiuri romanesti, oua ochiuri, retete cu oua, preparate din oua, oua fierte in apa fara coaja, retete culinare, retete de mancare,

oua ochiuri taranesti, oua ochiuri romanesti, oua ochiuri, retete cu oua, preparate din oua, oua fierte in apa fara coaja, retete culinare, retete de mancare,