Musaca De Post Cu Cartofi - Mancaruri De Post
Ingrediente:
- 2 kg de cartofi
- 2 cepe
- 200 g de soia granule
- 1 cana de suc de rosii
- 4 linguri de ulei
- ½ lingurita de sare
- ½ lingurita de piper
- 2-3 rosii sau suc de rosii pentru ornat
Mod de preparare:
Se pune soia granule sa fiarba
intr-o oala cu apa si sare. Se lasa sa fiarba aproximativ 20 de minute pana
cand se inmoaie. Dupa ce soia a fiert se scurge de apa si se
lasa sa se raceasca Ceapa se curata de coaja, se spala si se taie marunt. Intr-o tigaie
cu putin ulei se caleste ceapa, se
adauga soia fiarta, iar la sfarsit sucul de rosii si (dupa gust) sare si piper. Dupa ce
s-au amestecat bine toate ingredientele,
se ia tigaia de pe foc si se lasa putin sa se raceasca. Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie bucatele, dupa
care se pun la fiert in apa cu putina sare.
Dupa ce cartofii s-au fiert, se scurg de apa si se piseaza bine pana cand se
obtine un piure de cartofi mai consistent. Piureul se lasa putin sa se raceasca
inainte de a-l pune in tava.
Vom folosi un vas yena. Luam vasul yena, il ungem cu ulei (peste care putem presara putin pesmet), dupa care asezam primul strat de piure de
cartofi. Deasupra cartofilor asezam un strat de soia, si apoi inca un strat de piure
de cartofi si alt strat de soia,
terminand cu ultimul strat de piure
cartofi. Incingem bine cuptorul si introducem vasul in cuptor aproximativ
30 de minute. Cu putin suc de rosii se orneaza deasupra cartofilor, sau daca dorim putem sa ornam cu felii de rosii. Se introduce tava din
nou in cuptor pentru a se rumeni frumos pentru aproximativ 10-15 minute. Cand musacaua este gata, se scoate tava din
cuptor, se lasa sa se raceasca putin, se taie bucati si se serveste calda sau
rece alaturi de niste castraveti murati sau masline. Musaca de post, o mancare de post delicioasa, consistenta si usor de preparat.
POFTA BUNA!