Prajitura cu nuca de cocos


Retete dulciuri, prajituri, deserturi, reteta prajitura cu nuca de cocos,

Ingrediente pentru primul blat:

  • 3 oua
  • 50 g cacao
  • 300 g faina
  • 150 g zahar
  • 1 praf de copt mic

Mod de preparare primul blat:

Praful de copt se amesteca in faina, tot in faina se amesteca si cacaua. Se bat ouale cu zaharul, iar cand nu se mai simte zaharul se adauga faina si se amesteca pana cand se obtine o coca nu prea tare. Coca pentru blat se imparte in doua bilute, din ele se vor intinde doua foi pentru prajituri despre care vorbim mai tarziu. 


Ingrediente pentru al doilea blat (din bezea):

  • 5 albusuri (cele 5 galbenuse se pastreaza pentru crema fiarta)
  • 200 g zahar pudra
  • un praf de sare
  • 150 g nuca de cocos

Mod de preparare al doilea blat:

Se bat bine albusurile cu un praf de sare, se adauga si zaharul pudra si se bat pana cand se obtine o bezea tare. In bezea se adauga amestecand usor cu o lingura de jos in sus nuca de cocos si se pune la rece. 

In continuare se procedeaza astfel: se unge o tava de cuptor potrivita cu putin unt. Pe masura tavii se taie o foaie de copt care se lasa pe masa. Pe hartia de copt se presara putina faina si direct pe ea se intinde dintr-una din bilute prima foaie de prajitura de marimea tavii. Se ia hartia cu foaia de prajitura pe ea si se aseaza in tava. Peste aceasta foaie se intinde blatul de bezea cu nuca de cocos. Peste blatul de bezea se pune a doua biluta de blat. Aceasta a doua foaie pentru prajitura se intinde pe masa presarata cu putina faina. Ea nu se va putea ridica intreaga de pe masa, dar nu conteaza. Se vor lua bucati si se vor aseza peste bezea. Chiar daca nu se acopera toata suprafata si mai raman locuri goale nu este nici o problema, coapta o sa arate interesant. Tava se introduce in cuptor si se va coace foarte repede. Dupa 15-20 de minute se scoate tava din cuptor si se observa foarte usor daca bezeaua s-a intarit si prajitura e coapta. Prajitura cu cocos se rastoarna pe un platou si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit prajitura se pune deasupra si crema. 

  
Ingrediente pentru crema fiarta:

  • 75 g faina
  • 300 ml de lapte
  • 5 galbenuse
  • 150 g zahar
  • coaja de lamaie
  • zahar vanilat

Mod de preparare crema fiarta:

Galbenusurile se bat cu zaharul. In laptele rece se dizolva faina si pe foc se fierbe continutul 5-10 minute si apoi se lasa la rece. Nu este nevoie sa fie rece de tot, doar atat cat sa punem si ouale si sa nu se taie. Deci in compozitia de lapte se adauga galbenusurile frecate cu zahar si cu mixerul se bate totul foarte bine. Abia acum se lasa la racit foarte bine. 


Ingrediente pentru crema rece:

  • 200 g unt la temperatura camerei
  • 200 g zahar pudra

Mod de preparare crema rece:

Se mixeaza untul cu zaharul foarte bine pana cand nu se mai simte zaharul. Acum se amesteca prima crema pentru prajitura care s-a racit cu crema de unt si se mixeaza bine. Crema rezultata se intinde deasupra prajiturii si se presara peste ea ciocolata rasa. Prajitura se taie in patrate sau romburi dupa preferinta. Este bine ca prajitura cu nuca de cocos sa fie pregatita cel putin cu o zi inainte de a fi servita. 
Prajitura cu nuca de cocos, o prajitura delicioasa cu multa nuca de cocos si o crema fina de lamaie si vanilie, minunata pentru un desert perfect, un desert reusit. 
POFTA BUNA! 

Prajitura cu nuca de cocos retete culinare,

Tort de visine si piscoturi

Retete Culinare Dulciuri Si Prajituri Cu Fructe Reteta Tort Cu Visine Si Piscoturi De Casa


Tort de visine si piscoturi reteta,

Ingrediente pentru blat si crema tort
  • 250g piscoturi de sampanie
  • 10g gelatina (foite)
  • 170g unt
  • 170g zahar tos
  • 300g smantana
  • 300g iaurt
  • 300ml frisca lichida
  • 500g visine (visine congelate sau proaspete)

Ingrediente pentru sirop tort
  • 200ml lapte
  • 2-3 linguri zahar

Ingrediente pentru ornat tort
  • 1 lingura zahar tos
  • 10-15 visine cu codite sau fara
  • 50-100g ciocolata cu lapte

Mod de preparare tort cu visine si piscoturi
Intr-o cratita se ard 2-3 linguri de zahar, nu foarte tare, doar cat sa prinda putina culoare si sa nu devina prea amarui. Zaharul ars se stinge cu lapte rece si se lasa cratita la foc mic pana cand se topeste tot zaharul caramelizat. Se ia un platou de tort in care vom servi la final tortul si punem un inel de tort, sau preparam tortul direct in forma de tort cu pereti detasabili. Insiropam usor piscoturile de sampanie in laptele caramelizat si le asezam in interiorul inelului sub forma unui blat de tort. Inmuiem gelatina intr-un castronel cu putina apa si o lasam asa aproximativ 10 minute. Frisca lichida se bate si se lasa la rece. Intr-un vas punem untul topit la temperatura camerei, adaugam zaharul deasupra (putem folosi zahar pudra care se dizolva mult mai usor) si incepem sa-l mixam pana cand se topeste zaharul si se obtine o crema de unt. Peste crema de unt se incorporeaza iaurtul si smantana. Gelatina muiata se scurge de apa si se topeste putin la bain marie, apoi se incorporeaza in compozitia de unt si se amesteca bine. La final se adauga frisca batuta si visinele si se amesteca usor
Jumatate din compozitia de crema de tort se pune peste stratul de piscoturi. Se asaza frumos pe toata suprafata formei de tort si se acopera cu un alt strat de piscoturi insiropate si apoi se adauga restul de crema si se niveleaza. Se lasa tortul la frigider cateva ore (4-5 ore) sa se intareasca bine. Dupa ce tortul cu fructe este gata, se scoate inelul cu grija si se orneaza dupa gust. Ciocolata cu lapte se topeste pe foc si se decoreaza tortul stropindu-l pe margini. Pe mijlocul tortului se presara ciocolata rasa. Visinele spalate se dau prin zahar tos, pana cand vor avea un aspect de promoroaca dupa care se orneaza tortul cu ele. 
Tort cu visine si piscoturi, o reteta de tort festiv, potrivit pentru ocazii deosebite, foarte gustos, cu un gust minunat dulce acrisor si o aroma placuta de visine, se prepara foarte simplu si usor si acasa, este o reteta de tort diplomat cu fructe aspectos cu un gust aparte pe care o sa-l mai faci cu siguranta. Pofta Buna!
Tort de visine si piscoturi ingrediente reteta,

Visine reteta,

Frisca batuta reteta,

Compozitie tort preparare reteta,

Compozitie tort reteta,

Compozitie tort cu visine preparare reteta,

Tort cu visine si piscoturi preparare reteta,

Tort cu fructe preparare reteta,

Tort cu piscoturi preparare reteta,

Tort preparare reteta,

Tort diplomat preparare reteta,

Tort de casa cu fructe reteta,

Tort de visine si piscoturi reteta,

Tort diplomat cu fructe reteta,

Tort reteta,

Tort cu visine reteta,

Prajitura cu visine si piscoturi reteta,