Rulada de porc

Rulada Din Spata De Porc La Cuptor Cu Ardei Si Cascaval


rulada, rulada de carne, rulada de porc, retete de mancare, retete culinare, rulada aperitiv, rulada din spata de porc, retete cu carne de porc, preparate din carne de porc, retete cu porc, preparate din porc, friptura de porc, friptura la cuptor, friptura, rulada de porc umpluta, friptura de porc cu cartofi la cuptor, retete de craciun, retete de revelion, mancaruri cu carne,
Ingrediente:

  • 2 kg spata de porc (carne de porc)
  • 2 ardei grasi galbeni
  • 1 ardei kapia rosu
  • 200 g de cascaval
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de piper negru macinat
  • 1 lingurita de boia de ardei iute
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • 1 lingurita de cimbru macinat
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 cana de vin alb
  • 2 foi de dafin
  • folie de aluminiu sau hartie de copt
  • 1 kg de cartofi pentru garnitura

Mod de preparare:

     Carnea de porc (spata de porc) se taie (se despica) intr-o bucata sau mai multe bucati de aceeasi grosime usor de rulat. Bucata de carne sau bucatile de carne de porc se ung cu ulei de masline, se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, boia si cimbru, se aseaza una peste alta, se ruleaza si se pastreaza la rece intr-o punga de plastic pana a doua zi.
     Ardeii proaspeti se curata, se spala si se taie fasii. Cascavalul se taie felii subtiri. Se intind bucatile de carne de porc, se aseaza peste fiecare bucata de carne felii de cascaval una langa alta, apoi bucati de ardei galbeni si rosii, se condimenteaza cu cimbru, boia si piper si se ruleaza strans fiecare bucata formand cate o rulada din spata de porc. Fiecare rulada se leaga strans cu sfoara, se pot infasura in folie de aluminiu sau hartie de copt (sau se poate acoperi doar tava de cuptor) si se aseaza intr-o tava de cuptor una langa alta.
     Tava cu friptura de porc se introduce in cuptorul incins pentru 90 de minute. Dupa 60 de minute se adauga o cana cu vin alb si se introduce din nou tava in cuptor pentru inca 30 de minute. Cartofii se curata, se spala si se prajesc 10 minute in ulei, pana se ingalbenesc foarte putin. Tava cu rulada din spata de porc se scoate din cuptor, se da la o parte folia, se aseaza cartofii frumos de jur imprejur si se mai da la cuptor pentru 15 minute.
Rulada de porc este o friptura din carne de porc foarte frageda si gustoasa, avand un gust deosebit de la ardei si cascaval, care merge foarte bine cu cartofi la cuptor si castraveti murati, gogosari in otet, conopida murata sau muraturi asortate. Rulada de carne, o friptura ideala pentru masa din seara de Craciun sau Revelion. 
POFTA BUNA! 

ingrediente pentru rulada din spata de porc, ingrediente pentru rulada de porc la cuptor, cum se face rulada de porc, cum se face spata de porc rulada la cuptor, retete de mancare, retete culinare, retete cu porc, retete de porc, preparate din porc, ingrediente rulada de porc,

carne de porc, spata de porc, carne de porc pentru friptura la cuptor, carne de friptura, spata de porc pentru friptura la cuptor, carne de porc pentru rulada, carne pentru gatit, retete culinare, retete de mancare, preparate din porc, retete cu porc, carne, retete cu carne de porc, preparate din carne de porc,

preparare rulada de porc, preparare rulada din spata de porc, preparare rulada de porc cu cascaval si ardei, preparare rulada din spata de porc cu cascaval si ardei, preparare friptura de porc la cuptor, preparate din porc, retete culinare, retete de mancare, preparate din carne de porc, retete cu carne de porc,

preparare rulada de porc, preparare rulada din spata de porc, preparare rulada de porc cu cascaval si ardei, preparare rulada din spata de porc cu cascaval si ardei, preparare friptura de porc la cuptor, preparate din porc, retete culinare, retete de mancare, preparate din carne de porc, retete cu carne de porc,

rulada, rulada de carne, rulada de porc, retete de mancare, retete culinare, rulada aperitiv, rulada din spata de porc, retete cu carne de porc, preparate din carne de porc, retete cu porc, preparate din porc, friptura de porc, friptura la cuptor, friptura, rulada de porc umpluta, friptura de porc cu cartofi la cuptor, retete de craciun, retete de revelion, mancaruri cu carne,

rulada, rulada de carne, rulada de porc, retete de mancare, retete culinare, rulada aperitiv, rulada din spata de porc, retete cu carne de porc, preparate din carne de porc, retete cu porc, preparate din porc, friptura de porc, friptura la cuptor, friptura, rulada de porc umpluta, friptura de porc cu cartofi la cuptor, retete de craciun, retete de revelion, mancaruri cu carne,

rulada, rulada de carne, rulada de porc, retete de mancare, retete culinare, rulada aperitiv, rulada din spata de porc, retete cu carne de porc, preparate din carne de porc, retete cu porc, preparate din porc, friptura de porc, friptura la cuptor, friptura, rulada de porc umpluta, friptura de porc cu cartofi la cuptor, retete de craciun, retete de revelion, mancaruri cu carne,

rulada, rulada de carne, rulada de porc, retete de mancare, retete culinare, rulada aperitiv, rulada din spata de porc, retete cu carne de porc, preparate din carne de porc, retete cu porc, preparate din porc, friptura de porc, friptura la cuptor, friptura, rulada de porc umpluta, friptura de porc cu cartofi la cuptor, retete de craciun, retete de revelion, mancaruri cu carne,

rulada, rulada de porc, rulada de carne, retete si preparate culinare rulada aperitiv cu carne de porc la cuptor, rulada de carne cu cascaval si ardei la cuptor, retete culinare, retete de mancare, retete mancare, aperitive, rulada din spata de porc, retete cu carne de porc, preparate din carne de porc, friptura rece,

rulada, rulada de carne, rulada de porc, retete de mancare, retete culinare, rulada aperitiv, rulada din spata de porc, retete cu carne de porc, preparate din carne de porc, retete cu porc, preparate din porc, friptura de porc, friptura la cuptor, friptura, rulada de porc umpluta, friptura de porc cu cartofi la cuptor, retete de craciun, retete de revelion, mancaruri cu carne,

Alte retete:  Rulada din muschi de porc  

Sarmale intoarse

Reteta Muschi De Porc Umplut Cu Varza Retete Sarmale Intoarse Traditionale Pentru Craciun


Sarmale intoarse reteta,
Ingrediente sarmale intoarse
  • 700g antricot de porc sau muschi file de porc
  • 1kg varza proaspata 
  • 1 ceapa mica
  • ½ ardei gras
  • ½ lingura bulion
  • 1 legatura mica marar verde
  • 2 foi de dafin
  • ½ lingurita sare
  • ½ lingurita piper macinat 
  • 4 linguri ulei
  • 200ml apa sau supa de carne
  • 200ml vin alb demisec

Mod de preparare sarmale de porc intoarse
Pentru prepararea unor sarmalute intoarse foarte gustoase se poate folosi antricot de porc, cotlet de porc sau muschi de porc. Bucatile de carne de porc se curata de oase daca este cazul, se taie feliute subtiri si se bat cu ciocanul de carne sa se subtieze si sa se poata modela mai usor, apoi se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Se procedeaza asemanator ca la snitele. Bucatile de carne se asaza unele peste altele si se pastreaza la rece pana cand se prepara umplutura pentru sarmale din varza calita.
Ceapa si ardeiul se curata si se taie marunt. Varza se curata si se taie fideluta. Mararul verde se spala sub jet de apa rece si se taie marunt. Se incinge ulei intr-o craticioara si se caleste ceapa, ardeiul si apoi se adauga varza, bulionul, se amesteca si se continua calirea timp de zece minute. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, se adauga mararul tocat marunt si se ia craticioara de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Cand compozitia s-a racit se ia cate o bucata de carne, se asaza in interiorul ei varza calita, dupa care se ruleaza formanduse sarmalele intoarse. Se procedeaza asemanator cu restul de carne si de varza, dupa care toate sarmalele se asaza una langa cealalta intr-o cratita, la fel ca la sarmalele obisnuite. Se adauga putina apa sau supa de carne, vin alb, cimbru si dafin, apoi se acopera cu o folie de aluminiu si se tin la cuptor aproximativ 30 minute. Dupa acest timp se descopera si se mai lasa inca 15 minute sa se rumeneasca frumos.
Sarmale intoarse, o reteta de sarmale traditionale din Ardeal foarte gustoase si apetisante. Se servesc calde cu smantana deasupra. Sarmale de porc, o mancare traditionala romaneasca nelipsita de la mesele de Craciun si Revelion si nu numai. 
Pofta Buna!
Sarmale reteta,

Sarmale cu smantana reteta,

Sarmalute reteta,

Sarmale de porc cu smantana reteta,

Sarmale intoarse reteta,