Peste la cuptor

Peste Caras Cu Legume La Cuptor In Hartie De Copt


peste, peste caras, caras, peste la cuptor, peste cu legume, peste la cuptor cu legume, peste la cuptor in hartie de copt, retete culinare, retete de mancare, retete cu peste, retete peste, retete de peste, preparate din peste, retete din peste, retete mancare, caras la cuptor,
Ingrediente:

  • peste ( 2 pesti caras)
  • 1 ceapa
  • 1 ardei galben
  • 1 ardei rosu sau gogosar
  • 3 catei de usturoi
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de piper boabe sau macinat
  • 2 foi de dafin
  • ½ lingurita de cimbru
  • 1 lamaie 
  • hartie de copt

Mod de preparare:

     Se aleg doi pesti carasi mai marisori. Carasul are carnea foarte dulce, vom folosi si putin ulei de masline deoarece carnea carasului nu este grasa, iar preparat la cuptor alaturi de niste legume proapete de tara o sa aiba un gust delicios. In primul rand pestele se curata de solzi, intestine si branhii, se spala bine sub jet de apa, se cresteaza si li se taie aripioarele si cozile, se sareaza in interior si in exterior si se tine la rece in frigider cateva ore bune sau pana a doua zi. Ceapa, ardeiul si usturoiul se curata, se spala si se taie rondele. Lamaia se spala si se taie felii.
     Pestii se scot din frigider si se condimenteaza dupa gust cu piper, cimbru si ulei de masline, se freaca bine atat in interior cat si in exterior. Se intinde o hartie de copt, se aseaza un strat de legume si feliute de lamaie, se presara dupa gust piper si cimbru, se picura putin ulei de masline sau ulei de floarea soarelui si se aseaza un peste deasupra. In burta pestelui se pun legume rondele, 1- 2 felii de lamaie, cateva boabe de piper, ulei de masline, o frunza de dafin si cateva rondele de usturoi. Deasupra pestelui se aseaza cateva rondele de legume si usturoi, se stropeste cu putin ulei si se infasoara pestele in hartia de copt.
     La fel se procedeaza si cu cel de-al doilea peste. In burta pestelui se mai pot introduce si bucati de peste, iar pentru condimentat se mai pot adauga cateva picaturi de vin alb. Se introduce pestele in cuptorul incins pentru aproximativ 60 de minute, pana cand pestele este bine patruns. Cand este gata, se scoate tava din cuptor si se desfac cu grija pestii din hartia de copt. Se pun intr-un platou si se servesc fierbinti, inconjurati de legumele preparate alaturi. Peste la cuptor, un preparat din peste deosebit de bun, cu un gust dulce de peste si o aroma de legume inabusite. Peste la cuptor in hartie de copt, o reteta de peste potrivita in zilele cu dezlegare la peste, sau oricand ne e pofta de o mancare de peste preparata la cuptor care merge foarte bine cu un vin alb bun alaturi. Alte retete cu peste caras: peste in crusta de sare, saramura de peste, peste prajit
POFTA BUNA! 
peste, peste de dunare, peste cu carnea rosie, peste cu carnea dulce, retete de peste, retete cu peste, preparate din peste, retete culinare, peste caras, peste romanesc, peste din romania, pesti din dunare romania,

peste, peste de dunare, peste cu carnea rosie, peste cu carnea dulce, retete de peste, retete cu peste, preparate din peste, retete culinare, peste caras, peste romanesc, peste din romania, pesti din dunare romania,

ingrediente peste la cuptor, ingrediente pentru peste caras la cuptor cu legume in hartie de copt, cum se face peste la cuptor, retete de peste, preparate din peste,

peste, peste caras, caras, peste la cuptor, peste cu legume, peste la cuptor cu legume, peste la cuptor in hartie de copt, retete culinare, retete de mancare, retete cu peste, retete peste, retete de peste, preparate din peste, retete din peste, retete mancare, caras la cuptor,

peste, peste caras, caras, peste la cuptor, peste cu legume, peste la cuptor cu legume, peste la cuptor in hartie de copt, retete culinare, retete de mancare, retete cu peste, retete peste, retete de peste, preparate din peste, retete din peste, retete mancare, caras la cuptor,

peste, peste caras, caras, peste la cuptor, peste cu legume, peste la cuptor cu legume, peste la cuptor in hartie de copt, retete culinare, retete de mancare, retete cu peste, retete peste, retete de peste, preparate din peste, retete din peste, retete mancare, caras la cuptor,

peste, peste caras, caras, peste la cuptor, peste cu legume, peste la cuptor cu legume, peste la cuptor in hartie de copt, retete culinare, retete de mancare, retete cu peste, retete peste, retete de peste, preparate din peste, retete din peste, retete mancare, caras la cuptor,

peste, peste caras, caras, peste la cuptor, peste cu legume, peste la cuptor cu legume, peste la cuptor in hartie de copt, retete culinare, retete de mancare, retete cu peste, retete peste, retete de peste, preparate din peste, retete din peste, retete mancare, caras la cuptor,

peste, peste caras, caras, peste la cuptor, peste cu legume, peste la cuptor cu legume, peste la cuptor in hartie de copt, retete culinare, retete de mancare, retete cu peste, retete peste, retete de peste, preparate din peste, retete din peste, retete mancare, caras la cuptor,

peste, peste caras, caras, peste la cuptor, peste cu legume, peste la cuptor cu legume, peste la cuptor in hartie de copt, retete culinare, retete de mancare, retete cu peste, retete peste, retete de peste, preparate din peste, retete din peste, retete mancare, caras la cuptor,

peste, peste caras, caras, peste la cuptor, peste cu legume, peste la cuptor cu legume, peste la cuptor in hartie de copt, retete culinare, retete de mancare, retete cu peste, retete peste, retete de peste, preparate din peste, retete din peste, retete mancare, caras la cuptor,

Varza murata

Reteta Varza Murata - Varza Murata La Butoi - Varza Murata Pentru Iarna 


varza murata la butoi pentru iarna, varza, varza acra, zeama de varza, varza murata, varza pentru iarna, varza murata la butoi, varza murata pentru iarna, reteta varza murata, muraturi, muraturi pentru iarna, retete si preparate culinare varza murata,
Ingrediente:

  • varza 
  • apa
  • sare grunjoasa neiodata
  • boabe de porumb
  • crengute de marar uscat
  • hrean radacina
  • 1 gutuie 

Mod de preparare:

Varza se pune la murat in luna octombrie dupa Sfantul Dumitru, varza trebuie sa fie bine coapta si se alege de preferinta dupa ce a cazut bruma. Numarul verzelor care intra intr-un butoi depinde si de marimea lor. Daca verzele sunt potrivit de mari se asaza mai bine si incap mai multe. Cand cumperi varza pentru acrit trebuie sa ai grija sa iei si cateva mai mici ca sa le pui in locurile care iti raman libere.
Dar cum se pune o varza buna la murat pentru iarna. Cum se mureaza varza? Varza se curata de foile verzi de la suprafata si de cele ce le vezi stricate. Cu un cutit scoti de la fiecare varza cotorul din mijloc, scotand pana aproape de interiorul verzei. Pe fiecare o asezi frumos pe o masa pana le termini pe toate de scobit. Ai pregatita sare grunjoasa neiodata de preferinta si cu ea umpli locurile ramase in varza dupa scoaterea cotorului. Le umpli bine cu sare. 

Verzele cu sarea in scobitura cotorului le asezi frumos in butoi cu sarea in sus. Le asezi bine sa nu ramana prea multe locuri libere intre ele ca sa-ti incapa cat mai multe, pentru ca pe parcurs cand varza se mureaza, ea va scadea foarte mult si te trezesti cu butoiul plin doar pe jumatate. Asa asezata in butoi lasi varza doua zile. Printre verze pui crengute uscate de marar care se gasesc tot la piata, hrean curatat si spalat bine taiat rondele sau bucati mai lungi, cateva boabe de porumb ca sa iasa zeama de varza mai sifonata, o gutuie taiata si dupa preferinta o sfecla rosie pentru ca zeama sa fie gustoasa si frumos colorata. 

Dupa doua zile se pune apa peste varza. Se pune apa cat cuprinde, pana se acopera varza bine. Peste varza trebuie neaparat sa avem un gratar din lemn pe care-l punem deasupra, ca varza sa stea tot timpul in zeama. Fara gratar ea va sta deasupra apei si in scurt timp se va strica. De preferinta butoaiele sau bidoanele cu varza se tin la beci unde este o temperatura propice acririi verzii. Dupa ce ai pus si apa, din urmatoarea zi incepi vanturarea verzii (pritocitul verzii). Este bine ca butoiul sau bidonul cu varza sa aiba un cep cu robinet pe unde scoti zeama de varza intr-o galeata si o torni din nou in butoi pe deasupra. Trebuie sa scoti la o vanturare obligatoriu cel putin jumatate plus inca una de galeti din cantitatea totala de galeti pe care stii ca le-ai pus in butoi. Daca nu ai cep cu robinet la butoi poti sa scoti la fel zeama dar cu un furtun. Varza se mai poate vantura foarte bine si sufland cu o teava in butoi. 
varza acrita la butoi pentru iarna, conserve si muraturi pentru iarna, retete varza de casa murata,

In fiecare zi se vantura timp de doua saptamani, apoi la 2- 3 zile pana cand vezi ca varza este acrita iar zeama de varza este limpede, sticloasa si acra. Daca nu o vanturi bine, zeama va fi ingrosata, tulbure si baloasa. De fiecare data cand iei varza din butoi sa ai grija sa pui gratarul deasupra ca sa nu stea varza plutind deasupra si sa se strice, iar bidonul binenteles sa fie acoperit intodeauna cu un capac. 

Varza murata, o reteta de varza murata la butoi pentru iarna, nelipsita din orice gospodarie romaneasca, din care se prepara traditionalele bucate de sarbatori: sarmale de porc, varza murata calita, salata de varza acra. Zeama de varza este foarte buna si gustoasa, merge foarte bine langa un carnat de porc prajit sau la gratar. 

varza murata, varza la butoi, varza murata pentru iarna, zeama de varza, muraturi, muraturi pentru iarna, varza, varza galbena, cum se pune varza pentru iarna, cum se pune varza la murat, retete culinare, preparate culinare, retete pentru iarna,

varza murata, varza la butoi, varza acra, zeama de varza, muraturi, muraturi pentru iarna, varza, varza galbena, cum se pune varza pentru iarna, cum se pune varza la murat, retete culinare, preparate culinare, retete pentru iarna,

varza murata la butoi, varza acra, varza la butoi, varza murata pentru iarna, zeama de varza, muraturi, muraturi pentru iarna, varza, varza galbena, cum se pune varza pentru iarna, cum se pune varza la murat, retete culinare, preparate culinare,

varza murata la butoi pentru iarna, varza, varza acra, zeama de varza, varza murata, varza pentru iarna, varza murata la butoi, varza murata pentru iarna, reteta varza murata, muraturi, muraturi pentru iarna, retete si preparate culinare varza murata,

bauturi, zeama de varza naturala, zeama varza, bautura, bautura pentru mahmureala, bauturi miraculoase, zeama de varza de la varza murata, bauturi acre, zeama de varza pentru baut, zeama de varza pentru gatit, retete culinare, preparate culinare, retete naturiste, bauturi naturale, remedii naturiste,