11 martie 2013

Omleta pufoasa cu branza si legume

Reteta Omleta Cu Branza Si Legume Pufoasa Si Gustoasa Retete Culinare Omlete De Casa


Omleta pufoasa cu branza si legume reteta,

Ingrediente pentru omleta de casa
  • 6 oua
  • 1 ardei gras
  • 1 ardei kapia 
  • 1 ceapa galbena
  • 1 ceapa rosie 
  • 3  fire ceapa verde
  • 1 legatura mica patrunjel verde
  • 1 legatura mica marar verde
  • 150g branza telemea
  • 150g branza de vaci
  • 100g cascaval
  • 1 rosie
  • sare dupa gust
  • piper macinat dupa gust
  • un cub de unt

Mod de preparare omleta cu branza si legume la zepter
Legumele proaspete se curata si se taie fideluta, patrunjelul si mararul se taie marunt, branza si cascavalul se rad pe razatoarea mare, ouale proaspete de tara se bat bine intr-un castron si se amesteca cu verdeata tocata marunt si branza rasa. Se pune o tigaie cu capac pe foc cu putin unt, eu am folosit o tigaie mai groasa cu capac o tigaie zepter, se adauga ceapa si ardeiul, se acopera cu capac si se lasa putin sa se caleasca. Se adauga rosiile si se amesteca, se adauga ciupercile si se mai lasa cateva minute. Se toarna deasupra ouale batute spuma, se acopera cu capac si se lasa la foc mic 10-15 minute pana cand omleta este gata. Se presara cascaval ras inainte cu cateva minute ca omleta pufoasa sa fie gata. 
Omleta cu branza si legume se condimenteaza cu piper si se serveste dupa preferinta cu gogosari in otet, castraveti murati sau o salata de sezon. Omleta pufoasa cu branza si legume este un mic dejun delicios la indemana oricui, este o gustare gustoasa pentru o dimineata frumoasa. Pofta Buna!
Omleta ingrediente reteta,

Omleta ingrediente reteta,

Rosii pentru omleta reteta,

Omleta cu branza si legume reteta,

9 martie 2013

Tort Tiramisu

Retete Culinare Tort Tiramisu De Casa Cu Piscoturi Si Mascarpone


Tiramisu reteta de casa cu piscoturi mascarpone oua zahar cafea cacao retete dulci tort desert prajitura,

Ingrediente tiramisu de casa

  • 1 cutie mascarpone 500g
  • 5 oua mari
  • 5 linguri zahar tos
  • 3 linguri frisca 
  • 50ml coniac 
  • 1 pachet piscoturi de sampanie 
  • 200ml cafea 
  • ½ sticluta esenta de rom 
  • 1 lingura cacao 
  • 1 lingurita unt 

Tiramisu cu banane reteta de casa cu piscoturi mascarpone oua zahar cafea cacao retete dulci tort desert prajitura,

Mod de preparare tiramisu cu piscoturi si mascarpone

Galbenusurile se freaca cu 3 linguri de zahar la bain-marie pana se topeste zaharul si se formeaza o crema consistenta. Albusurile se bat cu 2 linguri de zahar la bain-marie pana se intaresc. Se lasa la racit iar dupa ce s-au racit se amesteca galbenusurile cu albusurile, jumatate din lichior si esenta de rom, crema de mascarpone batuta putin cu mixerul separat. Se face o cafea tare fara zahar care se lasa sa se raceasca si se amesteca cu restul de coniac si esenta de rom
Se unge cu unt o tava rotunda sau dreptunghiulara, suficient de inalta in care vom aseza prajitura tiramisu. Se inmoaie foarte putin in cafea piscoturile de sampanie si se asaza in tava unuele langa altele cu partea cu zahar in sus. Se asaza peste primul strat de piscoturi un strat de crema si se asaza al doilea strat de piscoturi in sens invers pentru a nu aluneca. Se asaza iar un strat de crema si se pudreaza deasupra cu cacao. Se lasa la racit in frigider pana se intareste bine. Deasupra se poate orna dupa gust cu ciocolata, felii de banane sau ce alte fructe ne plac. 
Tiramisu ingrediente reteta,

Compozitie tiramisu preparare reteta,

Frisca preparare reteta,

Tiramisu preparare reteta,

Tiramisu preparare reteta,

Tiramisu preparare reteta de casa cu piscoturi mascarpone oua zahar cafea cacao retete dulci tort desert prajitura,

Tiramisu de casa preparare reteta,

Tiramisu de casa reteta cu piscoturi mascarpone oua zahar cafea cacao retete dulci tort desert prajitura,

Tiramisu prajitura reteta de casa cu piscoturi mascarpone oua zahar cafea cacao retete dulci tort desert prajituri italiene,

Tiramisu la pahar reteta de casa cu piscoturi mascarpone oua zahar cafea cacao retete dulci tort desert prajitura,

Tiramisu la pahar reteta de casa cu piscoturi mascarpone oua zahar cafea cacao retete dulci tort desert prajitura,

Coliva

Cum Se Face Coliva Reteta Coliva Din Arpacas Traditionala De Casa


Coliva reteta,
Ingrediente coliva de casa
  • 1 kg arpacas
  • 4l apa
  • 400g miez de nuca
  • 1kg zahar tos
  • 1 lingurita sare
  • 1 lamaie mare
  • 1 esenta de rom
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • ½ pachet scortisoara
  • zahar pudra pentru ornat
  • bombonele pentru ornat
  • biscuiti pentru ornat

Mod de preparare coliva din arpacas
Arpacasul se alege pe masa, se masoara cu un borcan sau cu o cana si se spala in noua ape. Se pune la fiert intr-un vas cu fundul gros (sau vasul se pune pe o tabla), mare grija sa nu se lipeasca, nu se intampla daca se respecta alegerea vasului. La o masura de arpacas se pun patru masuri de apa. Se adauga sarea si se asteapta sa dea in fiert, cum incepe sa fiarba imediat se lasa focul foarte mic. Se fierbe la foc mic pana cand apa scade incet incet. Nu se amesteca arpacasul in timpul fierberii. Se incearca cu o lingura introdusa usor, se observa cand apa a scazut aproape de tot si atunci se adauga zaharul. Se amesteca usor ca sa se dizolve zaharul si se mai fierbe timp de zece minute. Se opreste focul, vasul se acopera cu un capac, se inveleste cu o fata de masa si cu ceva mai gros (o patura), se lasa asa acoperit 6-7 ore pana cand arpacasul inghite tot lichidul. Se descopera, se amesteca usor si se lasa sa se raceasca. Se adauga dupa gust: coaja de lamaie, esenta de rom, nuca faramitata, vanilie si scortisoara. Coliva din arpacas se asaza pe platou, deasupra se cerne biscuite pisat si apoi zahar pudra, se poate pune si nuca de cocos. Coliva se orneaza dupa gust si imaginatie cu bombonele, ciocolata, etc…
Coliva ingrediente reteta,

Coliva de casa reteta,

Coliva din arpacas reteta,

Coliva reteta,

Coliva reteta,

8 martie 2013

Omleta "Primavera" Retete Culinare

Reteta Omleta De Primavara Cu Branza Si Legume De Casa Retete Culinare Omlete Primavera


Omleta Primavera reteta,
Ingrediente ompleta primavera
  • 6 oua
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 ceapa rosie
  • 4 fire ceapa verde
  • 1 legatura marar proaspat
  • 50g sunculita
  • 100g branza 
  • 100g cascaval
  • 1 rosie pentru decor
  • sare dupa gust
  • piper macinat dupa gust 
  • 1 lingurita unt

Mod de preparare omleta primavera cu branza si legume
Legumele se curata, se spala si se taie fideluta. Sunca afumata se taie bucatele. Mararul se spala si se taie marunt. Branza si cascavalul se rad pe razatoarea mare. Ouale proaspete se bat bine intr-un castron si se amesteca cu mararul, branza si un praf de sare. 
Se pune o tigaie pe foc cu o lingurita de unt, eu am folosit o tigaie groasa cu capac (tigaie zepter), se adauga ceapa si ardeiul taiate fideluta, se amesteca si se acopera cu capac, se lasa putin sa se caleasca. Se adauga sunculita afumata si se mai lasa cateva minute. Se toarna deasupra ouale batute spuma si se orneaza cu felii de rosii. Se acopera cu capac si se lasa la foc mic 10-15 minute pana cand omleta este gata. Se presara cascavalul ras inainte cu 2-3 minute ca omleta sa fie gata. 
Omleta se condimenteaza dupa gust cu piper si se serveste dupa preferinta simpla sau cu gogosari in otet, castraveti murati sau o salata de cruditati
Omleta Primavera este foarte gustoasa si aspectuoasa, iar cu aceasta reteta de omleta poti oferi fara probleme un mic dejun minunat! Pofta Buna! 
Omleta ingrediente reteta,

Cascaval ras pentru omleta reteta,

Rosii rondele pentru omleta reteta,

Oua proaspete pentru omleta reteta,

Omleta reteta,

Omleta cu branza si legume reteta,

Omleta pe paine reteta,

7 martie 2013

Pate de ficat de casa

Retete Pate De Ficat De Pui Reteta De Casa


Pate de ficat de casa reteta,
Ingrediente pate de ficat 
  • 500g ficat de pui 
  • 3 cepe mari 
  • 3 linguri ulei
  • 3 felii de sunculita afumata 
  • 3 oua mari
  • 1 lingurita rasa piper macinat
  • 1 lingurita sare grunjoasa

Mod de preparare pate de casa
Se taie ceapa marunt si se pune la calit in ulei incins si un strop de apa. Dupa ce s-a calit putin se adauga ficatul si sunca taiata bucatele. Cand s-a prajit si ficatul, se adauga ouale si se amesteca continuu pe foc pana se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca putin, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, apoi se mixeaza obtinand o pasta. Se lasa sa se raceasca, se asaza in castronase si se orneaza dupa preferinta cu castraveti si gogosari murati. Pate de ficat, un aperitiv delicios, o reteta de pate de casa gustos si simplu de preparat, mult mai sanatos decat cel din comert. Pofta Buna! 
Ficat de pui reteta,

Ceapa calita reteta,

Ficat cu ceapa la prajit reteta,

Ficat prajit reteta,

Pate de casa preparare reteta,

Pate de pui preparare reteta,

Ficat la blender preparare reteta,

Ficat de pui mixat pentru pate reteta,

Ficat de pui cu unt preparare reteta,

Pate de casa reteta,

Pate de pui reteta,

Pate de casa reteta,

Sunca la saramura Retete Culinare

Sunca De Porc La Saramura Pentru Iarna Reteta Slanina La Saramura


sunca, sunca la saramura pentru iarna, sunca de porc, slanina la saramura, slanina, slanina de porc, sunca la saramura cu usturoi pentru iarna, aperitive, retete culinare, retete de mancare, cum se pune sunca la saramura, retete cu sunca de porc, preparate din sunca de porc, cum se pune slanina la saramura, grasime de porc pentru untura, aperitive de craciun, sunca pentru craciun,
Ingrediente sunca la saramura 
  • sunca de porc cu sorici
  • 2 capatani de usturoi 
  • apa 
  • sare 

Mod de preparare sunca la saramura pentru iarna
Intr-o oala mare se dizolva sarea in apa pana sta oul deasupra, se clocoteste saramura timp de doua minute si se lasa sa se raceasca. Se curata usturoiul si se taie feliute. Sunca de porc se taie bucati de dimensiunea dorita. Se pregateste vasul (borcanul) unde o sa se tina sunca la saramura pentru iarna, se asaza usturoi pe fundul vasului, se asaza bucatile de sunca cat mai bine, printre sunci se mai pun felii de usturoi, se toarna saramura deasupra pana se umple vasul, se acopera vasul respectiv cu un capac si se depoziteaza intr-un loc racoros. 
Bucatile de sunca pe care vrem sa le consumam se scot cu o zi inainte din saramura, se clatesc si se tamponeaza cu un servet, se pastreaza la frigider. Se taie sunca bucatele si se condimenteaza dupa gust cu boia de ardei si piper macinat. Sunca in saramura este un excelent aperitiv de Craciun. Pofta Buna! 
Sunca de porc reteta,

Catei de usturoi reteta,

Slanina la saramura reteta,

Sunca murata reteta,

Sunca la saramura reteta,