18 ianuarie 2015

Eclere

Reteta Eclere - Eclere De Casa - Eclere Cu Crema De Vanilie


eclere de casa, eclere cu crema de vanilie, dulciuri, prajituri, reteta eclere, eclere reteta, ecler, retete culinare, retete de mancare, preparate culinare, eclere cu glazura de ciocolata, retete eclere,
Ingrediente coji eclere:

  • 200 ml de apa  
  • 125 g de faina 
  • 120 ml de ulei 
  • 4 oua 
  • 1 lingura de zahar 
  • un praf de sare  
ingrediente coji pentru eclere de casa, cum se fac eclerele, retete culinare,


Ingrediente crema pentru eclere (crema de vanilie):

  • 4 oua 
  • 250 g de zahar 
  • 200 g de faina 
  • 5 pliculete de zahar vanilat 
  • 800 ml de lapte 
  • 1 lingura de unt 
ingrediente crema de vanilie pentru eclere, cum se face crema pentru eclere, reteta crema de vanilie, ingrediente crema penteu eclere, retete culinare,


Ingrediente glazura:

  • 100 g ciocolata (1 ciocolata cu lapte
  • 75 g margarina 
  • 1 lingura de lapte 
  • 1lingura de ulei 
  • 1 lingura de cacao (dupa gust) 
retete si preparate culinare ingrediente pentru glazura de ciocolata pentru eclere


Mod de preparare: 

     Cantitatile din reteta sunt pentru 14- 15 bucati de eclere, depinde de marimea lor. In primul rand se prepara cojile de ecler. Cum se fac coji de ecler reusite? Foarte simplu: se pune apa, uleiul si sarea intr-o craticioara si se dau in clocot, dupa care se adauga faina si se amesteca bine cu telul ca sa nu faca cocoloase. Se amesteca pana cand lichidul s-a absorbit complet si compozitia este ca o ciulama groasa. Se da craticioara la o parte si se lasa compozitia sa se raceasca la temperatura camerei. Dupa ce s-a racit, se adauga cate un ou, unul cate unul si se mixeaza bine pana cand fiecare ou s-a incorporat complet. Compozitia de coji obtinuta va fi cremoasa, ca o smantana groasa. 
aluat coji eclere, compozitie coji eclere, coji de eclere preparare, retete si preparate culinare eclere preparare,

     Se ia o tava de cuptor, se tapeteaza cu foaie de copt si se incinge bine cuptorul. Se pune compozitia intr-un pos special si se formeaza eclere lunguiete de 8- 10 cm care se aseaza in tava la distanta mare intre ele, pentru ca in timpul coacerii ele isi vor dubla volumul. Se coace tava in cuptor la foc mare (250 de grade) timp de 15 minute, timp in care nu se deschide cuptorul, dupa care se mai coace inca 15 minute la foc mai mic (200 grade). Dupa ce s-au copt, se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca putin, apoi se taie fiecare in 2 bucati, partea de sus fiind mai subtire. Cojile de eclere se taie foarte usor cand sunt caldute. 
retete si preparate culinare coji eclere coapte de casa preparare, retete culinare,

retete si preparate culinare coji de eclere

     Dupa ce cojile pentru ecler au fost facute, se prepara crema de vanilie pentru eclere. Cum se face o crema de vanilie gustoasa pentru eclere? Crema pentru eclere se prepara in felul urmator: ouale se bat bine intr-o craticioara cu mixerul impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare. Dupa ce s-au amestecat bine se adauga untul si se mixeaza putin. Peste compozitia obtinuta se adauga faina si se mixeaza pana cand s-a incorporat toata. Dupa ce s-a amestecat bine se toarna treptat laptele si se amesteca usor pana cand compozitia s-a omogenizat. Se pune cratita pe aragaz la foc mic, amestecand cu telul continuu ca sa nu se formeze cocoloase si sa nu se prinda, pana cand crema s-a ingrosat si e bine fiarta. Se ia crema pentru eclere pe foc si se lasa sa se raceasca, dupa care se umplu cu crema cojile de ecler preparate anterior. Stratul cremei se adauga dupa gust si preferinta, mai gros au mai subtire. 
retete si preparate culinare crema de vanilie pentru eclere preparare, crema pentru torturi si prajituri, crema tort,

eclere de casa, eclere cu crema de vanilie, dulciuri, prajituri, reteta eclere, eclere reteta, ecler, retete culinare, retete de mancare, preparate culinare,

     Dupa ce eclerele sunt umplute cu crema si sunt frumos asezate pe o tava, se prepara glazura de ciocolata. Cum se face glazura pentru eclere? Foarte usor, glazura de ciocolata se prepara astfel: intr-o cratita se pune ciocolata rupta bucatele impreuna cu margarina, laptele si uleiul sa se topeasca la bain marine. Se lasa pe foc impreuna pana cand se obtine o compozitie omogena. Peste ea se adauga dupa gust putina cacao si se amesteca bine pana cand s-a dizolvat complet. Se ia glazura de pe foc si se lasa sa se raceasca pana cand s-a ingrosat si poate fi turnata usor cu lingura peste eclere. 
retete si preparate culinare glazura de ciocolata pentru eclere dulciuri prajituri de casa

Se orneaza cojile eclerelor cu glazura si se lasa sa se intareasca complet glazura, dupa care se pot servi. 
     Eclere cu crema de vanilie, moi si pufoase, umplute cu crema aromata de vanilie, imbracate in glazura de ciocolata, foarte bune si delicioase, aromate si dulci. Eclere, un desert delicios provenit din Franta care se face nu foarte greu si sunt pe placul tuturor datorita fragezimii lor si a amestecului de crema si glazura de ciocolata. 
POFTA BUNA!  
eclere de casa, eclere cu crema de vanilie, dulciuri, prajituri, reteta eclere, eclere reteta, ecler, retete culinare, retete de mancare, preparate culinare, eclere cu glazura de ciocolata,

eclere de casa, eclere cu crema de vanilie, dulciuri, prajituri, reteta eclere, eclere reteta, ecler, retete culinare, retete de mancare, preparate culinare, eclere cu glazura de ciocolata, ecler de casa,

eclere, eclere cu crema de vanilie, dulciuri, prajituri, reteta eclere, eclere de casa, eclere reteta, ecler, retete culinare, retete de mancare, preparate culinare, eclere cu glazura de ciocolata,

eclere, dulciuri, prajituri, eclere cu crema de vanilie, eclere de casa, eclere cu glazura de ciocolata, retete culinare, reteta eclere, retete de mancare,

eclere de casa, eclere cu crema de vanilie, dulciuri, prajituri, reteta eclere, eclere reteta, ecler, retete culinare, retete de mancare, preparate culinare, eclere cu glazura de ciocolata,

17 ianuarie 2015

Pui la ceaun cu tocanita de ciuperci

Friptura De Pui La Ceaun Cu Tocanita De Ciuperci Si Smantana


retete culinare, retete de mancare, retete si preparate culinare de mancare pui la ceaun cu tocanita de ciuperci si smantana, mancare de ciuperci cu carne de pui, pui la ceaun cu ciulama de ciuperci si smantana, ciulama cu mamaliguta, ciuperci inabusite cu smantana, preparate culinare,

Ingrediente pui la ceaun: 

  • 1 pui (carne de pui, copane de pui, aripi de pui
  • 1 lingurita de sare 
  • 1 lingurita de piper macinat 
  • 500 ml de ulei pentru prajit  
retete si preparate culinare de mancare carne de pui prajita la ceaun ingrediente, ingrediente friptura de pui la ceaun, retete culinare, retete de mancare, preparate culinare,


Ingrediente tocanita de ciuperci: 

  • 500 g de ciuperci champignon 
  • 2 lingurite de faina 
  • 1 ceapa mare 
  • 2- 3 catei de usturoi 
  • 250- 300 ml de smantana 
  • 1 cub de unt (50 g) 
  • 1- 2 linguri de ulei 
  • ½ lingurita de sare 
  • ½ lingurita de piper 
  • 1 legatura de marar verde 
  • 1 ceasca de apa 
ingrediente pui la ceaun cu tocanita de ciuperci si smantana, ingrediente pui la ceaun cu ciulama de ciuperci si smantana, retete culinare, retete de mancare,


Mod de preparare: 

     Puiul intreg se curata, se parleste, se taie in bucati, se spala bine cu apa rece si se lasa la scurs intr-o sita. Dupa ce bucatile din carne de pui sunt bine scurse de apa, se condimenteaza cu sare si piper si se pastreaza la rece pentru cateva ore bune (chiar si 24- 48 de ore, carnea din ce sta mai mult este mai gustoasa). Pentru friptura de pui la ceaun se pot folosi dupa preferinta copanele, aripipioarele si pieptul de pui. 
     Carnea de pui preparata la ceaun o sa aiba un gust deosebit. Se imcinge ulei suficient intr-un ceaun, iar cand uleiul este bine incins se adauga bucatile de carne. Se prajeste carnea inabusit amestecand din cand in cand pana cand carnea este aproape gata, apoi se continua prajirea fara capac pana cand carnea de pui este frumos rumenita
retete culinare, retete de mancare, carne de pui prajita la ceaun, pui la ceaun, retete de mancare carne de pui preparata la ceaun, friptura de pui, preparate culinare, retete cu pui, preparate din pui, carne de pui pregatita la ceaun,

     Pentru o friptura atat de gustoasa trebuie neaparat si o garnitura pe masura. O garnitura deosebit de gustoasa care merge aproape la orice fel de friptura (merge si cu preparate din peste) este o mancare de ciuperci inabusita cu smantana, o tacanita de ciuperci sau ciulama de ciuperci preparata cu multa smantana. Tocanita de ciuperci se prepara asemanator ca in reteta ciulama de ciuperci cu smantana
     Legumele se curata si se spala. Ceapa se taie marunt, usturoiul se zdrobeste, mararul proaspat se taie mic, iar ciupercile se taie bucati potrivit de mari. 
ingrediente pui la ceaun cu tocanita de ciuperci si smantana, ingrediente pui la ceaun cu ciulama de ciuperci si smantana, retete culinare, retete de mancare,

     Intr-o tigaie se incinge unt si putin ulei de floarea soarelui, apoi se adauga ceapa taiata marunt cu un praf de sare si se caleste cateva minute. Cand ceapa este patrunsa si devine sticloasa la culoare se adauga ciupercile si se continua calirea inabusit cateva minute. Dupa ce ciupercile s-au calit putin (au prins gust de ceapa si unt), se adauga o ceasca de apa si se continua fierberea la foc mic timp de 10 minute. 
retete si preparate culinare de mancare ciulama de ciuperci cu smantana preparare sau tocanita de ciuperci cu smantana preparare

     Cand ciupercile sunt facute, se adauga usturoiul zdrobit, putina faina dizolvata in apa, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se amesteca bine compozitia. Dupa cateva clocote se adauga smantana si mararul verde tocat marunt si se opreste focul. Tocanita de ciuperci cu smantana se poate servi cu placere alaturi de o friptura de pui pregatita la ceaun si o mamaliguta calda. 
retete si preparate culinare de mancare ciulama de ciuperci cu smantana preparare sau tocanita de ciuperci cu smantana preparare

     Mamaliguta se prepara foarte simplu, reteta este aici. Se pun la fiert intr-un ceaun 3 cani de apa cu ½ lingurita de sare. Cand apa fierbe se adauga o cana de malai in ploaie si se amesteca bine compozitia cu un facalet (sau tel) sa nu se formeze cocoloase. Mamaliga se fierbe timp de 15- 30 de minute timp in care se amesteca in ea, pana cand malaiul este bine fiert, cand mamaliga se desprinde de pe peretii vasului si este bine legata. 
     Pui la ceaun cu tocanita de ciuperci si smantana, un preparat romanesc cu un gust deosebit si o aroma apetisanta, care merge foarte bine alaturi de o mamaliguta calda si un pahar de vin alb bun. 
POFTA BUNA! 
carne prajita, pui la ceaun, retete si preparate culinare de mancare carne de pui prajita la ceaun, retete de mancare, retete culinare,

retete si preparate culinare de mancare ciulama de ciuperci si smantana cu mamaliguta, retete culinare, retete de mancare,

retete culinare, retete de mancare, retete si preparate culinare de mancare pui la ceaun cu tocanita de ciuperci si smantana, mancare de ciuperci cu carne de pui, pui la ceaun cu ciulama de ciuperci si smantana, ciulama cu mamaliguta,

retete culinare, retete de mancare, retete si preparate culinare de mancare pui la ceaun cu tocanita de ciuperci si smantana, mancare de ciuperci cu carne de pui, pui la ceaun cu ciulama de ciuperci si smantana, ciulama cu mamaliguta,

retete de mancare, retete culinare, tocanita de ciuperci cu smantana si pui prajit la ceaun, friptura de pui la ceaun cu ciuperci inabusite si smantana, ciuperci inabusite cu mamaliguta si friptura de pui,