13 martie 2015

Paine floare

Retete Paine De Casa - Reteta Floare Din Aluat De Paine


paine, colac, floare, retete culinare, preparate culinare, paine de casa, floare din aluat de paine, colac din aluat de paine, retete panificatie, retete brutarie, retete, retete de mancare, retete de post, floare de paine, paine cu mac,
Ingrediente: 

  • 500 g de faina 
  • 250 ml de apa 
  • 50 g drojdie de bere (2 cuburi) 
  • 1 lingurita de zahar 
  • ½ lingurita de sare 
  • 3 linguri de ulei 
  • 1 lingurita seminte de mac 
ingrediente floare din aluat de paine de casa, retete culinare, cum se face painea de casa, cum se prepara painea de casa,


Mod de preparare:

     Intr-un castron se pune drojdia faramitata si se presara deasupra putin zahar. Apa se incalzeste pana cand devine calduta, se adauga in ea putina sare, apoi se amesteca si cu uleiul. Se toarna apa calduta peste drojdie si se amesteca cu mana pana cand s-a dizolvat complet. Se adaauga faina si se amesteca bine pana cand incepe sa se formeze un aluat
preparare aluat de paine, preparare coca de paine, cum se face aluatul de casa pentru paine, retete culinare, preparate culinare, aluaturi si cocaturi,

     Se framanta aluatul pana cand devine elastic, consistent si nu se mai lipeste de maini. Se aseaza aluatul in castronul presarat cu faina, se presara faina si deasupra lui, apoi se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa la crescut in loc calduros minim 30 de minute, pana cand isi dubleaza volumul. 
preparare aluat de paine, preparare coca de paine, cum se face aluatul de casa pentru paine, retete culinare, preparate culinare, aluaturi si cocaturi,

     Dupa ce aluatul a crescut frumos se presara putina faina pe blatul de lucru si se mai framanta putin. Se modeleaza din el un sul care se taie in 6- 7 parti egale. 
preparare aluat de paine, preparare coca de paine, cum se face aluatul de casa pentru paine, retete culinare, preparate culinare, aluaturi si cocaturi,

     Fiecare bucata de aluat se modeleaza sub forma unei bile. Se ia o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt unsa cu margarina dupa care se aseaza prima bila in centrul tavii si apoi celelalte in jurul ei lipite unele de altele. Astfel se formeaza o floare din aluat de paine foarte aspectuasa care se mai lasa 15 minute sa mai creasca in tava inainte de a o coace. 
preparare aluat de paine, preparare coca de paine, cum se face aluatul de casa pentru paine, retete culinare, preparate culinare, aluaturi si cocaturi, preparare floare de paine,

     Se dizolva putin zahar in 2 linguri de apa calduta dupa care cu ajutorul unei pensule se unge painea floare si se presara deasupra seminte de mac. 
preparare paine floare, paine, colac, floare, retete culinare, preparate culinare, paine de casa, floare din aluat de paine, colac din aluat de paine, retete panificatie, retete brutarie, retete, retete de mancare, retete de post, floare de paine, paine cu mac,

     Se introduce painea in cuptorul preincalzit timp de 40- 50 de minute sa se coaca. Dupa ce painea floare s-a copt si s-a rumenit frumos se scoate din cuptor, se impatureste intr-o fata de masa sau un prosop si se lasa sa se raceasca. 
     Paine de casa Floare, o reteta de paine buna si gustoasa din aluat traditioanal de paine, cu un gust si o aroma adevarata, romaneasca, care se poate manca oricand ne dorim ceva bun si simplu facut in casa. Paine floare, se poate desface in chifle, fiecare putand fi folosita la prepararea sandvisurilor sau a hamburgerilor. 
POFTA BUNA! 
paine, colac, floare, retete culinare, preparate culinare, paine de casa, floare din aluat de paine, colac din aluat de paine, retete panificatie, retete brutarie, retete, retete de mancare, retete de post, floare de paine, paine cu mac,

paine, colac, floare, retete culinare, preparate culinare, paine de casa, floare din aluat de paine, colac din aluat de paine, retete panificatie, retete brutarie, retete, retete de mancare, retete de post, floare de paine, paine cu mac,

paine, colac, floare, retete culinare, preparate culinare, paine de casa, floare din aluat de paine, colac din aluat de paine, retete panificatie, retete brutarie, retete, retete de mancare, retete de post, floare de paine, paine cu mac,

paine, colac, floare, retete culinare, preparate culinare, paine de casa, floare din aluat de paine, colac din aluat de paine, retete panificatie, retete brutarie, retete, retete de mancare, retete de post, floare de paine, paine cu mac,

paine, colac, floare, retete culinare, preparate culinare, paine de casa, floare din aluat de paine, colac din aluat de paine, retete panificatie, retete brutarie, retete, retete de mancare, retete de post, floare de paine, paine cu mac,

8 martie 2015

Mucenici

Reteta Mucenici Moldovenesti De Post Retete Macinici Sau Sfintisori


Mucenici moldovenesti de post reteta macinici sau sfintisori retete dulciuri gustari desert covrig covrigi polonezi cornuri de 9 martie,

Ingrediente Mucenici de post

  • 500ml apa
  • 1kg faina alba
  • ½ lingurita sare
  • 75ml ulei
  • 75g drojdie proaspata (3 cubulete)
  • 100g zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • coaja rasa de la ½ lamaie
  • coaja rasa de la ½ portocala

Ingrediente pentru mucenici reteta si mod de preparare retete macinici sau sfintisori coca cornuri covrigi,

Ingrediente sirop

  • 500ml apa 
  • 4- 5 linguri zahar 
  • coaja rasa de la ½ lamaie
  • coaja rasa de la ½ portocala
  • 4 linguri miere de albine pentru uns
  • 100g miez de nuca pisat pentru ornat

Mod de preparare mucenici moldovenesti 

Intr-un castron se pune drojdia faramitata si se presara deasupra ei putin zahar. Intr-o cratita se pune apa, sare, zahar tos, zahar vanilat si se amesteca bine pe foc. Cand apa este calduta si toate ingredientele sunt dizolvate se adauga uleiul si coaja rasa de lamaie si de portocala. Se varsa amestecul in castron peste drojdie si poi se amesteca bine pana cand drojdia este dizolvata. Se adauga treptat faina pana cand se incorporeaza complet si se obtine un aluat bine legat si elastic care se mai framanta putin.
Aluat de mucenici reteta si mod de preparare retete macinici sau sfintisori coca cornuri covrigi,

Se pune aluatul de mucenici la crescut in castron si se acopera cu un prosop, dupa care se lasa la crescut intr-un loc calduros pana cand isi dubleaza volumul.
Aluat de mucenici reteta si mod de preparare retete macinici sau sfintisori coca cornuri covrigi,

Intre timp se prepara siropul pentru insiropat mucenicii din apa, zahar si coaja rasa de lamaie si portocala care se pun la fiert impreuna pana cand se obtine un sirop.
Reteta sirop din zahar si lamaie pentru insiroparea mucenicilor de post moldovenesti retete culinare,

Dupa ce aluatul a crescut frumos se presara putina faina pe masa si se mai framanta putin, dupa care se modeleaza un sul care se taie in bucati egale, mie mi-au iesit 18 bucati. Fiecare bucata de aluat se imparte in doua, dupa care se unge putin masa cu ulei si se modeleaza din fiecare cate un snur subtire si lung de 10-12 cm. Se impletesc cele doua snururi rasucind dintr-un capat, apoi se unesc marginile intr-un cerc dupa care se suprapun si astfel se formeaza mucenicul sub forma cifrei 8. Se procedeaza asemanator cu restul bucatilor de aluat si in final se obtin mucenici moldovenesti de post, macinici sau sfintisori.
Mucenici moldovenesti de post reteta si mod de preparare macinici sau sfintisori cornuri covrigi,

Se ia o tava de cuptor si se tapeteaza cu hartie de copt unsa cu putina margarina si apoi se asaza in tava mucenicii lasand spatiu intre ei. Se mai lasa in tava sa creasca putin inainte de a-i pune in cuptor la copt. Dupa ce au crescut si in tava, se ung cu putin sirop deasupra si apoi se coc in cuptorul preincalzit la foc potrivit timp de 30 de minute. Cand sunt copti si au capatat o culoare frumoasa, rumena, se scot din cuptor si se insiropeaza cu cateva linguri de sirop cat timp sunt fierbinti. Intr-o ceasca se pune putina miere de albine si se dizolva cu o lingura de apa dupa care cu ajutorul unei pensule se ung deasupra mucenicii cu miere, iar peste miere se presara nuca pisata.
Mucenici moldovenesti de post reteta macinici sau sfintisori retete dulciuri gustari desert covrig covrigi polonezi cornuri de 9 martie,

Astfel am preparat niste mucenici de post deliciosi din aluat crocant, usor insiropat, cu miere si nuca care se mananca cu multa placere de 9 Martie Ziua Mucenicilor. Mucenici de post, dulci si insiropati, cu miere si nuca si o aroma deosebita care ne plac foarte mult, pofta buna!
Mucenici moldovenesti de post reteta macinici sau sfintisori retete dulciuri gustari desert covrig covrigi polonezi cornuri de 9 martie,

Mucenici moldovenesti de post reteta macinici sau sfintisori retete dulciuri gustari desert covrig covrigi polonezi cornuri de 9 martie,

Mucenici moldovenesti de post reteta macinici sau sfintisori retete dulciuri gustari desert covrig covrigi polonezi cornuri de 9 martie,

Mucenici moldovenesti de post reteta macinici sau sfintisori retete dulciuri gustari desert covrig covrigi polonezi cornuri de 9 martie,

Mucenici moldovenesti de post reteta macinici sau sfintisori retete dulciuri gustari desert covrig covrigi polonezi cornuri de 9 martie,