21 iunie 2015

Sos pentru friptura la gratar

Sos Picant Din Rosii Coapte Usturoi Si Ardei Capia - Retete Sos Pentru Gratar 


sosuri, sos, sos picant, retete sos, gratar, reteta sos, sos picant cu rosii coapte usturoi si ardei capia, retete culinare, ardei copti cu sos de rosii, mancare de ardei copti cu rosii, retete sosuri pentru friptura, sos de legume coapte la gratar, retete de mancare, sos friptura, sos gratar, retete sosuri, reteta sosuri, preparate culinare, rosii copate cu ardei, retete pentru gratar, retete cu legume, preparate din legume,
Ingrediente: 

  • 8 rosii mari 
  • 5 ardei capia 
  • 5 catei de usturoi 
  • 1 ardei iute 
  • sare dupa gust 
  • 1 ceasca de apa 
legume pentru gratar, retete cu legume, preparate din legume, retete de legume, retete culinare, legume proaspete, legume romanesti, legume de gradina, rosii, ardei capia, usturoi romanesc, ardei iute, ciusca,

Mod de preparare: 

     O reteta delicioasa de sos picant pentru orice fel de carne preparata la gratar, este sosul din rosii coapte, ardei copti si usturoi. Dar cum facem un sos pentru un gratar perfect? Foarte simplu si usor. Cautam rosii de gradina gustoase si bine coapte, usturoi romanesc care este mult mai sanatos decat cel strain, ardei in special ardei capia care v-a da un gust foarte bun sosului si un ardei iute care este mult mai sanatos decat daca am condimenta sosul cu piper. Reteta de sos este perfecta pentru preparate din peste sau preparate din carne de pui sau porc pregatite la gratar. 
     Legumele se spala bine si se lasa sa se scurga de apa si sa se usuce. Legumele se adauga in functie de gust, se poate pune ardei mai mult si sosul va fi mai aromat si mai consistent, se pune ciusca mai multa daca vrem un sos mai picant, etc. Se pregateste un gratar, iar cand este bine incins se pun legumele sa se coaca. 
gratar, legume coapte la gratar, rosii coapte la gratar, ardei capia copti la gratar, ciusca la gratar, retete cu legume, preparate din legume, retete culinare, retete de legume, legume coapte la gratar pentru sos picant din rosii copate ardei capia si usturoi, legume la gratar pentru sos pentru friptura, preparate culinare, retete pentru gratar,

     Legumele se intorc pe toate partile pana cand sunt bine coapte, apoi le scoatem intr-un castron acoperit unde le tinem 5-10 minute sa se abureasca pentru a se curata de coaja mai usor. 
gratar, legume la gratar, rosii coapte la gratar, ardei capia copti la gratar, ciusca la gratar, retete cu legume, preparate din legume, retete culinare, retete de legume, legume coapte la gratar pentru sos picant din rosii copate ardei capia si usturoi, legume la gratar pentru sos pentru friptura, preparate culinare, retete pentru gratar, ardei iute la gratar,

gratar, legume la gratar, rosii coapte la gratar, ardei capia copti la gratar, ciusca la gratar, retete cu legume, preparate din legume, retete culinare, retete de legume, legume coapte la gratar pentru sos picant din rosii copate ardei capia si usturoi, legume la gratar pentru sos pentru friptura, preparate culinare, retete pentru gratar, ardei iute la gratar,

     Usturoiul se curata, se spala si se zdrobeste. Legumele se curata de coaja. Rosiile se paseaza cu o furculita, iar ciusca si ardeii se curata de cotor si samburi si se taie fasii. Se amesteca toate intr-o craticioara, se adauga putina apa si se potriveste de sare. 
gratar, legume la gratar, rosii coapte la gratar, ardei capia copti la gratar, ciusca la gratar, retete cu legume, preparate din legume, retete culinare, retete de legume, legume coapte la gratar pentru sos picant din rosii copate ardei capia si usturoi, legume la gratar pentru sos pentru friptura, preparate culinare, retete pentru grata, ardei iute la gratar,

     Se pune craticioara cu sos pe gratar sa dea un clocot si sa se mentina cald cat timp este gata si carnea preparata la gratar. Carnea de peste, pui sau porc pregatita la gratar se poate scoate direct in sosul preparat si se lasa cateva minute sa prinda gust sau se poate servi alaturi de sos. 
     Sos pentru friptura la gratar, un sos placut picant, dulce, aromat pentru carne fripta la gratar, un rasfat culinar pentru un gratar reusit de week-end in mijlocul naturii. Sosul din legume coapte se poate prepara si pentru iarna, atunci cand nu mai este sezonul lor si legumele proaspete nu mai sunt, in borcane bine inchise si sterilizate. O reteta de rosii coapte si ardei capia copti la borcan pentru iarna aici
POFTA BUNA! 
sosuri, sos, sos picant, gratar de legume, retete sos, reteta sos, sos pentru friptura la gratar, retete culinare, ardei copti cu sos de rosii, mancare de ardei copti cu rosii, retete sosuri pentru friptura, sos de legume coapte la gratar, retete de mancare, sos friptura, sos gratar, retete sosuri, reteta sosuri, preparate culinare, rosii copate cu ardei, retete pentru gratar, retete cu legume, preparate din legume,

17 iunie 2015

Ghiveci de post

Reteta Ghiveci De Post - Ghiveci Taranesc De Legume - Retete De Post


ghiveci de legume, retete de post, retete culinare, retete de mancare, mancaruri de post, mancare de post, mancare de fasole pastai, ghiveci taranesc de legume de post, retete cu ceapa verde, retete cu legume, retete de legume, preparate din legume, preparate din ceapa verde, preparate din fasole pastai, preparate culinare,
Ingrediente: 

  • 1 kg de fasole pastai 
  • 4 cepe 
  • 2 legaturi de ceapa verde 
  • 2 morcovi 
  • 1 dovlecel 
  • 5 cartofi potriviti 
  • 4 catei de usturoi 
  • 1 ardei iute 
  • 4 linguri de ulei 
  • 3 linguri pasta de tomate 
  • 1 legatura de marar verde 
  • 1 legatura de patrunjel verde 
  • 1 lingurita de sare 
  • 1 lingurita de boia de ardei 
  • ½ lingurita de piper macinat 
  • 500 ml de apa 

Mod de preparare: 

     Fasolea verde se curata de codite, se rupe pe jumatate si se spala bine cu apa rece. Ceapa galbena se curata, se spala si se taie marunt. Ceapa verde si morcovii se curata, se spala si se taie rondele. Dovlecelul si cartofii se curata de coaja, se spala si se taie bucati potrivit de mari. Usturoiul si verdeata, se spala si se toaca marunt. Ciusca iute se curata de cotor si samburi si se taie rondele. 
     Intr-un ceaun sau o cratita de teflon se incinge putin ulei si se caleste cateva minute ceapa galbena si ardeiul iute, apoi se adauga pe rand la interval de 5 minute cartofii, morcovii si fasolea pastai. Se adauga sare si se amesteca usor legumele, se adauga apa cat sa le acopere si se continua fierberea la foc mic inabusit pana cand fasolea verde este aproape gata. Apoi se adauga ceapa verde si dovlecelul, iar dupa 10 minute se pune bulion pana cand mancarea capata culoarea rosie. Se completeaza cu apa daca mai este cazul pana la consistenta dorita, se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si boia si se continua fierberea pana cand mancarea este gata. Cand mancarea este bine legata cu un sos gros si gustos se adauga verdeata si se ia de pe foc. 
     Ghiveci de legume, o reteta de mancare de post gustoasa si sanatoasa cu multe legume proaspete si delicioase. Ghiveci taranesc de post, o mancare preparata din fasole verde proaspata, ceapa verde, cartofi noi, dovlecei si morcovi, o multitudine de culori si arome de legume sanatoase din gradina de langa casa. 
POFTA BUNA! 
ghiveci de legume, fasole pastai cu morcovi rosii ceapa si dovlecei, retete de post, retete culinare, retete de mancare, mancaruri de post, mancare de post, mancare de fasole pastai, ghiveci taranesc de legume de post, retete cu ceapa verde, retete cu legume, retete de legume, preparate din legume, preparate din ceapa verde, preparate din fasole pastai, preparate culinare,

ghiveci de legume, retete de post, retete culinare, retete de mancare, mancaruri de post, mancare de post, mancare de fasole pastai, ghiveci taranesc de legume de post, retete cu ceapa verde, retete cu legume, retete de legume, preparate din legume, preparate din ceapa verde, preparate din fasole pastai, preparate culinare,