13 august 2015

Ciorba de varza de post

Reteta Ciorba De Varza Dulce De Post - Retete De Post - Ciorbe


ciorbe, supe, ciorba, retete de post, retete culinare, ciorba de post, ciorba de varza, retete de mancare, ciorba de varza dulce, ciorba din varza proaspata, ciorba de varza fara carne, supa de varza de post, retete cu varza, preparate din varza, diete, cure, regim de slabit, ciorba de varza de post, food, recipes, ciorbe de post,

     O reteta de ciorba de post foarte gustoasa este ciorba de varza dulce, iar daca o preparam pe timpul verii este pacat sa nu o facem cu multe legume proaspete. Ciorba din varza proaspata pe langa ca este foarte delicioasa, are si multe proprietati terapeutice in special vara cand preparata cu multe legume proaspete capata un plus de sanatate. Ca ingrediente o sa folosim dupa gust: ¼ varza dulce; 3 cepe potrivite; 2 cartofi; 1 dovlecel; 2 morcovi; 1 ardei gras galben si 1 rosu; 3 rosii; ¼ telina radacina si cateva frunze; 2 l de bors; 0,5 l de apa; 3 linguri de ulei; 1 lingurita de sare; verdeata proaspata (patrunjel si in special marar verde). Cum facem o ciorba de varza buna? Foarte simplu si usor! 
legume pentru ciorba de varza de post, legume proaspete pentru supe si ciorbe, retete culinare, retete cu legume, preparate din legume, retete sanatoase, varza, ardei, rosii, telina, morcovi, ceapa,

     Toate legumele se curata si se spala. Varza se taie fideluta, ceapa se taie marunt, morcovii, telina si rosiile se taie cubulete, ardeii se taie feliute, cartofii si dovlecelul se taie cuburi, verdeata se taie marunt. 
legume proaspete taiate pentru prepararea ciorbei de varza de post, retete cu legume, preparate din legume, retete culinare, retete de mancare,

     Intr-o craticioara incingem putin ulei si calim inabusit intai putin ceapa si apoi toate legumele (fara dovlecel care se adauga la urma sa nu se farame), iar dupa 10 minute se adauga apa cat sa le acopere si se continua fierberea inabusit la foc mic pana cand legumele sunt aproape fierte. Borsul acru de casa se fierbe separat, se va adauga la sfarsit pentru a da un gust bun ciorbei. Cand legumele sunt aproape fierte se adauga si bucatile de dovlecel iar cand acesta este fiert se opreste focul, se adauga borsul fiert, se potriveste de sare dupa gust si se adauga verdeata taiata marunt. 
preparare ciorba de varza dulce si proaspata de post, ciorbe, supe, ciorba, retete de post, retete culinare, ciorba de varza, ciorba de post, retete de mancare, ciorba de varza dulce, ciorba din varza proaspata, ciorba de varza fara carne, supa de varza de post, retete cu varza, preparate din varza, diete, cure, regim de slabit, ciorba de varza de post, food, recipes, ciorbe de post,

Reteta fiind o ciorba de post se serveste in special in timpul postului, este foarte gustoasa fierbinte dar este la fel de buna si rece. 
     Ciorba de varza, o reteta de post deosebit de gustoasa si hranitoare, plina de legume proaspete, varza dulce proaspata si un bors acrit natural preparat acasa. Merge foarte bine cu o ciusca rosie iute, iar cine nu tine post poate adauga o lingura de smantana. Ciorba de varza este foarte indicata in diete si cure de slabire, datorita continutului redus de calorii si a multitudinii de legume care te incanta cu aspectul lor frumos colorat. 
POFTA BUNA! 
ciorbe, supe, ciorba, retete de post, retete culinare, ciorba de varza, ciorba de post, retete de mancare, ciorba de varza dulce, ciorba din varza proaspata, ciorba de varza fara carne, supa de varza de post, retete cu varza, preparate din varza, diete, cure, regim de slabit, ciorba de varza de post, food, recipes, ciorbe de post,

ciorbe, supe, ciorba, retete de post, retete culinare, ciorba de varza, ciorba de post, retete de mancare, ciorba de varza dulce, ciorba din varza proaspata, ciorba de varza fara carne, supa de varza de post, retete cu varza, preparate din varza, diete, cure, regim de slabit, ciorba de varza de post, food, recipes, ciorbe de post,

ciorbe, supe, ciorba, retete de post, retete culinare, ciorba de post, retete de mancare, ciorba de varza dulce, ciorba din varza proaspata, ciorba de varza fara carne, supa de varza de post, retete cu varza, preparate din varza, diete, cure, regim de slabit, ciorba de varza de post, food, recipes, ciorbe de post,

10 august 2015

Magiun de prune

Reteta Magiun De Prune - Magiun De Prune Fara Zahar - Marmelada De Prune


magiun, gem, gem de prune fara zahar, magjun de prune fara zahar, gemuri si dulceturi pentru iarna, retete magiun, reteta magiun, retete culinare, produs bio, magiun de prune reteta, silvoita, silvoiza, marmelada de prune, plum jam, gem natural, magiun natural, deserturi, dulciuri, plum marmalade, aliment natural, produs natural, retete cu prune, preparate din prune, cum se face magiun,

     Magiunul de prune este un gem de prune fara zahar, preparat in special la cuptor pentru un gust mai bun si pentru a scade si a se ingrosa mai repede. Este un desert natural din fructe, delicios, preparat acasa fara conservanti sau altceva in afara de fructe, pe care il mananci oricand cu placere si satisfactie. Este considerat pe buna dreptate un produs bio, un preparat natural cu multe calitati benefice pentru organism. Cum se face un magiun de prune bun? Foarte simplu, se prepara mai usor decat pare la prima vedere. 
fructe, fruct, prune pentru gem si magiun de casa, retete cu prune, preparate din prune, retete culinare, retete cu fructe, preparate din fructe, prune romanesti proaspete si gustoase pentru prepararea magiunului si gemului, cum se face magiunul de prune fara zahar,

fructe, fruct, prune pentru gem si magiun de casa, retete cu prune, preparate din prune, retete culinare, retete cu fructe, preparate din fructe, prune romanesti proaspete si gustoase pentru prepararea magiunului si gemului, cum se face magiunul de prune fara zahar,

     Singurul ingredient pe care il vom folosi sunt prunele, multe prune foarte bine coapte si sanatoase. Prunele se pun intr-un vas cu apa rece si se lasa cateva minute, apoi se spala bine cu multa apa, dupa care se curata de samburi. Pentru prepararea magiunului de prune vom folosi pulpa si coaja prunelor, pastrand astfel vitaminele, mineralele si fibrele acestui minunat si gustos fruct
fructe, fruct, prune pentru gem si magiun de casa, retete cu prune, preparate din prune, retete culinare, retete cu fructe, preparate din fructe, prune romanesti proaspete si gustoase pentru prepararea magiunului si gemului, cum se face magiunul de prune fara zahar,

Prunele astfel curatate se pun intr-un ceaun sau intr-o oala cu fundul gros (dublu) si se fierb la foc mic amestecand usor din cand in cand pana cand compozitia scade un sfert, apoi se baga la cuptor. Gemul nu se amesteca cu putere pentru ca prunele sa ramana cat mai intregi si sa nu se terciuiasca. In legatura cu cantitatile folosite si timpul de preparare, din 4 kg de prune (cu samburi) ies 2 borcane de 800 g de magiun, iar timpul de fierbere este de 5-6 ore, in functie de consistenta magiunului. 
prune, fructe, preparare magiun de prune fara zahar, retete magiun de prune, reteta magiun de prune, retete culinare, gemuri preparare, retete cu prune, preparate din prune,

magiun, gem, retete magiun de prune, reteta magiun de prune, cum se face magiunul de prune fara zahar natural, retete culinare, preparare magiun natural bio de prune fara zahar, gemuri de casa preparare, retete cu prune, retete cu fructe, preparate din prune, gemuri pentru iarna preparate acasa,

     La cuptor este bine sa se rastoarne compozitia intr-o cratita mai intinsa pentru a fierbe mai bine, se potriveste focul sa nu fiarba prea tare si se tine pana cand se obtine consistenata dorita. Mie imi place magiunul mai gros deoarece il pot folosi cu succes si la prepararea prajiturilor si a gogosilor umplute care sunt foarte gustoase. De obicei cand consistenta magiunului arata ca o smantana groasa care curge atunci trebuie oprit focul, dar daca nu suntem siguri se poate opri focul si daca magiunul nu este asa cum ne-am dorit se poate continua a doua zi pana cand ne reuseste. 
magiun, gem, retete magiun de prune, reteta magiun de prune, cum se face magiunul de prune fara zahar natural, retete culinare, preparare magiun natural bio de prune fara zahar, gemuri de casa preparare, retete cu prune, retete cu fructe, preparate din prune, gemuri pentru iarna preparate acasa,

gem, gem de prune fara zahar, magjun de prune fara zahar, gemuri si dulceturi pentru iarna, retete magiun, reteta magiun, retete culinare, produs bio, magiun de prune reteta, silvoita, silvoiza, marmelada de prune, plum jam, gem natural, magiun natural, deserturi, dulciuri, plum marmalade, aliment natural, produs natural, retete cu prune, preparate din prune, cum se face magiun,

prepararea magiunului de casa fara zahar original, magiun, magiun natural, magiun bio, dulciuri, deserturi, retete culinare, gemuri, gem pentru iarna, magiun fara zahar,

magiun, gem, gem de prune fara zahar, magjun de prune fara zahar, gemuri si dulceturi pentru iarna, retete magiun, reteta magiun, retete culinare, produs bio, magiun de prune reteta, silvoita, silvoiza, marmelada de prune, plum jam, gem natural, magiun natural, deserturi, dulciuri, plum marmalade, aliment natural, produs natural, retete cu prune, preparate din prune, cum se face magiun,

     Magiunul fierbinte se pune in borcane sterilizate inainte, se astupa cu capace si se tine acoperit cu o patura groasa pana cand acesta se raceste, apoi se depoziteaza in camara. Magiun de prune, o reteta de gem pentru iarna cu o aroma si un gust aparte, un preparat sanatos, bogat in calorii, proteine, carbohidrati si sarac in lipide.  
POFTA BUNA! 

magiun, gem, gem de prune fara zahar, magjun de prune, gemuri si dulceturi pentru iarna, retete magiun, reteta magiun, retete culinare, produs bio, magiun de prune reteta, silvoita, silvoiza, marmelada de prune, plum jam, gem natural, magiun natural, deserturi, dulciuri, plum marmalade, aliment natural, produs natural, retete cu prune, preparate din prune, cum se face magiun,

magiun, magiun natural, magiun bio, dulciuri, deserturi, retete culinare, gemuri, gem pentru iarna, magiun fara zahar, prepararea magiunului de casa fara zahar original, reteta originala magiun,

gem de prune fara zahar, magjun de prune fara zahar, gemuri si dulceturi pentru iarna, retete magiun, reteta magiun, retete culinare, produs bio, magiun de prune reteta, silvoita, silvoiza, marmelada de prune, plum jam, gem natural, magiun natural, deserturi, dulciuri, plum marmalade, aliment natural, produs natural, retete cu prune, preparate din prune, cum se face magiun,

magiun, gem, magiun natural, magiun bio, dulciuri, deserturi, retete culinare, gemuri, gem pentru iarna, magiun fara zahar, prepararea magiunului de casa fara zahar original, reteta originala magiun,

magiun, gem, magiun natural, magiun bio, dulciuri, deserturi, retete culinare, gemuri, gem pentru iarna, magiun fara zahar, prepararea magiunului de casa fara zahar original, reteta originala magiun,