11 septembrie 2015

Musaca de cartofi cu carne tocata

Reteta Musaca De Cartofi Cu Carne Tocata De Porc Retete De Mancare


Musaca de cartofi cu carne tocata de porc reteta moussaka musaka la cuptor retete mancare gatita mancaruri de casa,

Pentru a prepara o musaca delicioasa din cartofi si carne tocata avem nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 kg carne de porc sau amestec de porc si vita, 1 kg de cartofi, 2 cepe mari, 3 linguri pasta de tomate, 2 linguri de ulei, 4 oua, 4 linguri de smantana, 1 lingurita de sare, 1 lingurita de piper macinat. Ingredientele sunt pentru 6 portii si se prepara in aproximativ 60 de minute.
Retete cu carne macra de porc spata proaspata pentru gatit,

Ingrediente pentru musaca de cartofi cu carne tocata de porc si ceapa bulion oua smantana sare condimente,

In primul rand se pregateste carnea, se taie bucati si se toaca prin masina de tocat carne. Se curata ceapa, se spala si se taie marunt. Intr-o craticioara se incinge putin ulei si se caleste ceapa, iar cand ceapa a devenit sticloasa se adauga bulionul si apoi carnea tocata. Se amesteca bine compozitia timp de 5 minute la foc potrivit, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, apoi se opreste focul.
Preparare compozitie de musaca cu carne tocata de porc ceapa bulion si condimente,

Cat timp compozitia de musaca se mai raceste pregatim cartofii. Acestia se curata, se spala, se taie felii potrivit de groase si se sareaza. Intr-o tigaie se incinge putin ulei si se prajesc cartofii, se intorc pe ambele parti pana cand sunt foarte putin rumeniti, apoi se scurg bine de ulei si se scot intr-o farfurie. Intr-un castron batem bine ouale cu un praf de sare si le amestecam cu smantana.
Preparare cartofi prajiti pentru musaca cu carne,

Se pregateste o tava de cuptor, se unge cu putin ulei si se asaza frumos un strat de cartofi prajiti, apoi un strat format din jumatate din cantitatea de carne, iar un strat de cartofi, restul de carne, iar deasupra se orneaza cu un strat de cartofi. Se introduce tava cu musaca in cuptorul incins la 180 grade celsius unde se coace timp de 30 de minute. Dupa acest timp se scoate tava din cuptor, se toarna deasupra compozitia de oua si smantana si se mai tine 10-15 minute la cuptor, sau pana cand musacaua este frumos rumenita.
Amestec de oua batute spuma cu smantana proaspata pentru ornat musacaua de carne,

Preparare musaca de cartofi cu carne tocata de porc reteta moussaka musaka la cuptor retete mancare gatita mancaruri de casa,

Musacaua se serveste calda dar este foarte buna si rece, alaturi de muraturi, gogosari sau castraveti murati. Musaca de cartofi cu carne, o reteta de mancare romaneasca, foarte gustoasa, hranitoare si consistenta, care merge preparata cu orice ocazie, pofta buna!
Musaca de cartofi cu carne tocata de porc reteta moussaka musaka la cuptor retete mancare gatita mancaruri de casa,

Musaca de cartofi cu carne tocata de porc reteta moussaka musaka la cuptor retete mancare gatita mancaruri de casa,

Musaca de cartofi cu carne tocata de porc reteta moussaka musaka la cuptor retete mancare gatita mancaruri de casa,

Musaca de cartofi cu carne tocata de porc reteta moussaka musaka la cuptor retete mancare gatita mancaruri de casa,

Musaca de cartofi cu carne tocata de porc reteta moussaka musaka la cuptor retete mancare gatita mancaruri de casa,

8 septembrie 2015

Pricomigdale de casa


dulciuri, deserturi, prajituri, pricomigdale, retete pricomigdale, reteta pricomigdale, pricomigdale cu nuca, pricomigdale cu nuci, pricomigdale de casa, retete culinare, preparate culinare, retete de mancare,

     Un desert delicios, simplu si usor de preparat, pe care il prepari oricand cu pofta si placere, este reteta de pricomigdalele cu nuca. Pentru prepararea retetei de pricomigdale de casa avem nevoie de urmatoarele ingrediente: 6 albusuri de ou, 6 linguri de faina, 400 g de zahar, 400 g de nuci, ½ lingurita de sare si hartie de copt pentru tapetat tava de cuptor. Din ingredientele respective ies 100 de pricomigdale si se prepara in aproximativ 60 de minute. 
     Dar cum procedam?! In primul rand se curata si se aleg nucile, apoi se pun intr-o tava si se coc putin la cuptor, dupa care se lasa sa se raceasca si pe urma se maruntesc. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza pana devin spuma, apoi se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se formeaza o compozitie delicioasa de bezea. In bezea se adauga faina si apoi nucile maruntite, amestecand continuu pana cand toate ingredientele s-au incorporat complet. Compozitia pentru pricomigdale se pastreaza la frigider pana cand se tapeteaza cu hartie de copt tavile de cuptor si se incinge cuptorul. Galbenusurile ramase le poti folosi la o delicioasa ciorba radauteana
preparare compozitie de pricomigdale, cum facem compozitia de pricobigdale cu nuca, retete culinare, retete de pricomigdale,

preparare compozitie de pricomigdale cu nuca, cum facem compozitia de pricobigdale cu nuca, retete culinare, retete de pricomigdale,

     Cu ajutorul unui posh de patiserie sau pur si simplu cu o lingurita, luam din compozitia de pricomigdale preparata si punem in tava sub forma unor fursecuri rotunde, pe care le asezam la distanta una de alta deoarece pe timpul coacerii ele isi vor mari volumul. Coacem tava in cuptorul preincalzit timp de 15 minute la o temperatura de 180-200 de grade. Trebuie sa avem 2 tavi de cuptor ca sa ne fie mai usor si sa mergem pe banda rulanta, cu 5 minute inainte sa scoatem prima tava din cuptor modelam pricomigdalele in cea de-a doua tava si o introducem in cuptor cand o scoatem pe prima. 
pricomigdale compozitie preparare, cum facem compozitia de pricomigdale, pricomigdale retete, pricomigdale reteta, retete culinare,

preparare pricomigdale, cum facem pricomigdale cu nuca de casa, retete culinare, retete pricomigdale, reteta pricomigdale, cum se fac pricomigdalele,

dulciuri, deserturi, prajituri, pricomigdale, retete pricomigdale, reteta pricomigdale, pricomigdale cu nuca, pricomigdale de casa cu nuci, pricomigdale de casa, retete culinare, preparate culinare, retete de mancare,

     Pricomigdalele se dezlipesc caldute de pe hartia de copt si se asaza frumos intr-un platou. Se servesc dupa ce s-au racit, de preferinta dupa 24 de ore cand au devenit usor crocante. Pricomigdale cu nuca, un desert gustos si delicios, fin si rafinat, usor crocant cu un gust deosebit de bezea si nuca din belsug. Un desert festiv care nu va da gres niciodata, fiind pe gustul tuturor. 
Pofta Buna! 

dulciuri, deserturi, prajituri, pricomigdale, retete pricomigdale, reteta pricomigdale, pricomigdale cu nuca, pricomigdale cu nuci, pricomigdale de casa, retete culinare, preparate culinare, retete de mancare,

dulciuri, deserturi, prajituri, pricomigdale, retete pricomigdale, reteta pricomigdale, pricomigdale cu nuca, pricomigdale cu nuci, pricomigdale de casa, retete culinare, preparate culinare, retete de mancare,

dulciuri, deserturi, prajituri, pricomigdale, retete pricomigdale, reteta pricomigdale, pricomigdale cu nuca, pricomigdale cu nuci, pricomigdale de casa, retete culinare, preparate culinare, retete de mancare,