6 septembrie 2015

Chefal cu legume la cuptor

Peste Chefal La Cuptor Cu Legume - Retete De Peste - Preparate Din Peste


peste, retete de peste, preparate din peste, peste chefal cu legume la cuptor, retete culinare, retete de mancare, mancare sanatoasa, diete si cure, peste la cuptor, chefal, peste la cuptor cu legume, fish, food, recipe, retete, retete sanatoase, peste dulce, legume la cuptor cu peste,

     O reteta de mancare cu peste sau un preparat din peste gustos de te lingi pe degete, este reteta de peste chefal cu legume preparat la cuptor. Pestele chefal este foarte gustos, nu are oase, are carnea alba si dulce …iar preparat la cuptor cu legume este delicios! 
     Pentru prepararea retetei avem nevoie de urmatoarele ingrediente: 4 pesti chefal de 500 g bucata, 2 morcovi, 2 ardei rosu si galben, 2 cepe potrivite, 2 rosii bine coapte, 1 dovlecel, 6 catei de usturoi, ½ legatura de patrunjel verde, 1 lamaie, 3 linguri de ulei de masline, 1 lingurita de sare, ½ lingurita de piper macinat, 200 ml de vin alb. Reteta este pentru 4 persoane si se prepara foarte usor in aproximativ 90 de minute. 
legume, retete cu legume, preparate din legume, retete culinare, legume pentru prepararea pestelui chefal la cuptor, rosii, ardei, usturoi, ceapa, kapia, morcovi,

     Cum procedam! In primul rand curatam pestii de solzi, intestine si urechi. Spalam foarte bine pestii, ii saram cu sare atat in interior cat si la exterior si ii tinem la rece timp de 60 de minute sa prinda gust. 
peste cu carnea alba si dulce, chefal, peste, pesti, retete de peste, preparate din peste, retete culinare, preparate culinare, retete de mancare,

Toate legumele se curata, se spala si se taie rondele, iar patrunjelul proaspat se taie marunt. Se pregateste o tava de cuptor, se unge cu ulei de masline si se asaza in ea un pat de legume, un strat din toate legumele taiate rondele asezate diversificat. 
ingrediente pentru peste chefal la cuptor cu legume, legume taiate rondele pentru reteta de peste chefal cu legume la cuptor, retete culinare, preparate culinare,

legume taiate rondele asezate sub forma unui pat de legume pe care se asaza peste, retete culinare, preparate culinare, retete de fripturi la cuptor,

Se scoate pestele de la rece, se unge fiecare peste in parte cu ulei de masline atat in interior cat si la exterior si se condimenteaza cu piper. In burta fiecarui peste se baga cate o bucatica din fiecare leguma, apoi se asaza in tava pregatita, peste patul de legume format. Se asaza pestii unul langa altul, iar daca nu incap bine li se taie cozile. Se asaza peste pesti legume, se adauga vin, se presara patrunjel tocat marunt, se stropesc cu ulei si se introduce tava in cuptor pentru aproximativ 60 de minute, pana cand pestii sunt facuti
peste, retete de peste, preparate din peste, peste chefal cu legume la cuptor, retete culinare, retete de mancare, mancare sanatoasa, diete si cure, peste la cuptor, chefal, peste la cuptor cu legume, fish, food, recipe, retete, retete sanatoase, peste dulce, legume la cuptor cu peste,

Se poate acoperi tava cu hartie de copt sau staniol in prima jumatate de ora, iar apoi se descopera tava spre final pentru ca pestii sa se rumeneasca putin. Lamaia se stoarce, iar zeama de lamaie se toarna in tava peste pesti cand acestia sunt gata.  
      Chefal cu legume la cuptor, o reteta gustoasa si apetisanta, din peste cu carne alba, frageda si gustoasa care ti se topeste in gura preparat la cuptor pe un pat de legume proaspete si asortate, viu colorate, o mancare deosebita, usoara si hranitoare, ideala pentru ocazii deosebite sau week-enduri alaturi de cei dragi, care merge foarte bine alaturi de un vin bun rece. Poate vrei sa vezi si alte retete cu chefal: chefal la gratar, chefal la cuptor, saramura de biban
Pofta Buna! 

peste, retete de peste, preparate din peste, peste chefal la cuptor cu legume, retete culinare, retete de mancare, mancare sanatoasa, diete si cure, peste la cuptor, chefal, peste la cuptor cu legume, fish, food, recipe, retete, retete sanatoase, peste dulce, legume la cuptor cu peste,

peste, retete de peste, preparate din peste, peste chefal cu legume la cuptor, retete culinare, retete de mancare, mancare sanatoasa, diete si cure, peste la cuptor, chefal, peste la cuptor cu legume, fish, food, recipe, retete, retete sanatoase, peste dulce, legume la cuptor cu peste,

peste, retete de peste, preparate din peste, peste chefal cu legume la cuptor, retete culinare, retete de mancare, mancare sanatoasa, diete si cure, peste la cuptor, chefal, peste la cuptor cu legume, fish, food, recipe, retete, retete sanatoase, peste dulce, legume la cuptor cu peste,

5 septembrie 2015

Ciorba radauteana


ciorbe, ciorba, reteta de ciorba radauteana, retete culinare, ciorba radauteana originala, retete de mancare, mancare traditionala romaneasca, ciorba radauteana de pui, food, recipes, retete cu pui, preparate din pui, retete cu legume, preparate din legume, reteta ciorba radauteana, retete ciorba radauteana, retete ciorbe, ciorba romaneasca,

     Ciorba radauteana, o ciorba traditionala din Bucovina, preparata din carne de pui, dreasa cu galbenusuri si smantana, o ciorba delicioasa care poate fi comparata cu ciorba de burta. 
Cum facem o ciorba radauteana gustoasa? Pentru prepararea ciorbei avem nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 pui mare de la care vom folosi doar pieptul si copanele, 1 kg carne de pui este suficient; 500 ml smantana proaspata; 2 morcovi; 1 pastarnac; ¼ telina radacina; 2 cepe; 2 ardei, rosu si galben; 4 catei de usturoi; ½ legatura de patrunjel verde; 5 galbenusuri; 2 linguri de faina; 4 linguri de otet; 2 lingurite de sare (dupa gust); 4 litri de apa. Reteta se prepara foarte usor in aproximativ 90 de minute si este pentru 10 portii. 
ingrediente pentru ciorba radaudena originala, cum facem ciorba radauteana, retete culinare, retete cu pui, preparate din pui, retete de mancare, ingrediente ciorbe,

     Cum procedam! In primul rand taiem carnea si o curatam de piele, dupa care o punem in 4 litri de apa la fiert. Pana incepe carnea sa fiarba ne ocupam de legume. Toate zarzavaturile se curata si se spala, ceapa si morcovii se lasa intregi, iar restul legumelor sa taie pe jumatate. 
ciorba radauteana ingrediente, ingrediente pentru ciorba radaudena originala, cum facem ciorba radauteana, retete culinare, retete cu pui, preparate din pui, retete de mancare, ingrediente ciorbe,

Usturoiul se curata, se spala si se zdrobeste. Patrunjelul proaspat se spala si se taie marunt. Carnea de pui cand incepe sa fiarba se spumeaza, apoi se adauga legumele si se continua fierberea la foc potrivit pana cand carnea este bine fiarta. 
preparare ciorba radauteana, cum facem ciorba radauteana, ciorba radauteana originala preparare, retete cu pui, preparate din pui, retete culinare, ciorbe preparare, retete de mancare,

Cand carnea este gata se scoate cu o paleta impreuna cu toate legumele si se lasa la racit. Dupa gustul fiecaruia, se poate folosi doar carnea, sau se pot adauga si morcovii si telina in ciorba, restul legumelor se arunca (eu am pus si morcovii si telina). Dupa ce s-au racit, carnea se taie fasii, iar morcovii si telina se taie cubulete. 
carne de pui si legume fierte pentru ciorba radauteana originala preparare, retete cu pui, preparate din pui, retete culinare, retete de mancare, retete cu carne de pui, carne fiarta, ingrediente ciorbe, ingrediente ciorba radauteana,

carne de pui si legume fierte pentru ciorba radauteana originala preparare, retete cu pui, preparate din pui, retete culinare, retete de mancare, retete cu carne de pui, carne fiarta, ingrediente ciorbe, ingrediente ciorba radauteana,

     Se prepara un amestec din smantana proaspata luata din piata, 5 galbenusuri, 2 linguri de faina si 4 linguri de otet. Se amesteca toate ingredientele pana se obtine o pasta. 
amestec pentru ciorba radauteana din smantana proaspata galbenusuri de ou proaspete faina si otet preparare, retete culinare, retete de mancare, cum se face ciorba radauteana originala,

     Se pune oala cu supa din nou sa fiarba, se adauga sare dupa gust, iar cand a inceput sa fiarba se adauga bucatile de carne si legume. Se da la foc mic si se adauga amestecul din smantana amestecand usor. Se lasa sa dea cateva clocote, se adauga usturoiul bine pisat si se opreste focul. Ciorba se serveste fierbinte, cu smantana, otet, usturoi si un ardei iute, se orneaza cu patrunjel proaspat. Ciorba radauteana, o ciorba gustoasa, hranitoare si consistenta, dulce si usor acrisoara, cu un gust minunat de pui, legume, smantana si o usoara aroma de mujdei de usturoi. 
Pofta Buna! 

ciorbe, ciorba, reteta de ciorba radauteana, retete culinare, ciorba radauteana originala, retete de mancare, mancare traditionala romaneasca, ciorba radauteana de pui, food, recipes, retete cu pui, preparate din pui, retete cu legume, preparate din legume, reteta ciorba radauteana, retete ciorba radauteana,

ciorbe, ciorba, reteta de ciorba radauteana, retete culinare, ciorba radauteana, retete de mancare, mancare traditionala romaneasca, ciorba radauteana de pui, food, recipes, retete cu pui, preparate din pui, retete cu legume, preparate din legume, reteta ciorba radauteana, retete ciorba radauteana, retete ciorbe, ciorba romaneasca,

ciorbe, ciorba, reteta de ciorba radauteana, retete culinare, ciorba radauteana originala, retete de mancare, mancare traditionala romaneasca, ciorba radauteana, food, recipes, retete cu pui, preparate din pui, retete cu legume, preparate din legume, reteta ciorba radauteana, retete ciorba radauteana, retete ciorbe, ciorba romaneasca, ciorba de pui cu smantana,

ciorbe, ciorba, ciorba radauteana, reteta de ciorba radauteana, retete culinare, ciorba radauteana originala, retete de mancare, mancare traditionala romaneasca, ciorba radauteana de pui, food, recipes, retete cu pui, preparate din pui, retete cu legume, preparate din legume, reteta ciorba radauteana, retete ciorba radauteana, retete ciorbe, ciorba romaneasca,

ciorbe, ciorba, ciorba radauteana, reteta de ciorba radauteana, retete culinare, ciorba radauteana originala, retete de mancare, mancare traditionala romaneasca, ciorba radauteana de pui, food, recipes, retete cu pui, preparate din pui, retete cu legume, preparate din legume, reteta ciorba radauteana, retete ciorba radauteana, retete ciorbe, ciorba romaneasca,