5 februarie 2016

Salata de peste afumat Retete salata de macrou afumat

Salata Simpla De Peste Afumat Cu Ceapa Si Maioneza - Retete De Salate Cu Peste


peste, salate, retete de peste, peste afumat, preparate din peste, retete culianre, aperitive, retete de mancare, macrou afumat, salata de macrou afumat, salata de peste macrou afumat cu ceapa si maioneza, salata, food, recipes, cooking, retete cu poze,

     O reteta foarte simpla si usor de preparat, deosebit de gustoasa cu un gust inconfundabil, cu o aroma si un miros specific pestelui afumat, este reteta de salata de peste afumat. Pentru preparare avem nevoie doar de 3 ingrediente: peste afumat, ceapa rosie sau galbena si maioneza. Eu o sa fac o salata de macrou afumat, salata se prepara foarte simplu in maxim 20 de minute.  

Ingrediente:
  • 1 peste macrou afumat (250g)
  • 1 ceapa mare rosie sau galbena (sau verde)
  • 5 linguri cu varf de maioneza



Mod de preparare:

     In primul rand facem o maioneza simpla dintr-un ou crud, 200 ml ulei, 1 lingurita mustar, ½ lingurita sare si ½ lamaie (zeama de lamaie sau sare de lamaie dupa gust). Eu prepar maioneza cu un mixer vertical Zepter, daca vrei sa vezi cum fac eu o maioneza de casa buna in doar 2 minute intra aici. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt, apoi se amesteca intr-un castron cu 5 linguri de maioneza. Pestele macrou afumat se curata foarte usor, in primul rand il curatam de piele, apoi il desfacem pe jumatate si ii inlaturam sira spinarii si putinele oase care le are la burta. Dupa ce l-am curatat il taiem bucatele si-l mai alegem de oase daca mai sunt. 


Pestele nu se taie prea marunt, se lasa bucatele mai marisoare, mai mari decat bucatile de ceapa. Se adauga pestele dezosat si taiat bucati in castron peste maioneza cu ceapa si se amesteca usor fara sa se farame. Se mai adauga maioneza si se mai potriveste gustul daca mai este nevoie. Gustul final o sa-l capete dupa cateva ore, iar a doua zi salata cu peste afumat o sa fie delicioasa. Deoarece folosim un peste sarat nu se adauga sare, nici maioneza nu se pune multa, doar atat cat este nevoie ca sa lege toate ingredientele. Gustul salatei il dau ingredientele bine dozate, dar fiecare poate prepara salata dupa gustul propriu. 
     Salata de peste se asaza in castronase, se lasa simpla fiind deosebit de aspectoasa sau se orneaza cu felii de lamaie, masline, felii de ardei sau ceapa, diverse muraturi dupa gust. Salata de macrou afumat cu ceapa si maioneza, un aperitiv cu peste gustos, o reteta de peste sau un preparat din peste pe care dupa ce l-ai gustat prima data cu siguranta o sa mai vrei. 
Pofta Buna! 
salata de peste afumat, peste, salate, retete de peste, peste afumat, preparate din peste, retete culianre, aperitive, retete de mancare, macrou afumat, salata de macrou afumat, salata de peste macrou afumat cu ceapa si maioneza, salata, food, recipes, cooking, retete cu poze,

salata cu peste, peste, salate, retete de peste, peste afumat, preparate din peste, retete culianre, aperitive, retete de mancare, macrou afumat, salata de peste afumat, salata de peste macrou afumat cu ceapa si maioneza, salata, food, recipes, cooking, retete cu poze,

peste, salata de peste afumat, salate, retete de peste, peste afumat, preparate din peste, retete culianre, aperitive, retete de mancare, macrou afumat, salata de macrou afumat, salata de peste macrou afumat cu ceapa si maioneza, salata, food, recipes, cooking, retete cu poze,


4 februarie 2016

Cosulete de cartofi cu kaizer si cascaval Retete mini pizza si mini omlete

Reteta Cosulete De Cartofi Umplute Retete Culinare Mini Pizza Si Mini Omleta De Casa


Cosulete de cartofi cu kaizer si cascaval reteta,

O reteta mai deosebita de gustari reci sau calde este reteta de cosulete din cartofi rasi umplute cu oua, legume, diverse afumaturi si branzeturi, iar datorita ingredientelor le putem numi si mini pizza sau mini omlete. Pentru un mic dejun mai special vom pregati delicioasele cosulete umplute. Pentru acestea avem nevoie de 4 cartofi mari, 1 ardei kapia rosu si 1 ardei verde, 2 felii de kaizer si bacon, 2-3 felii de cascaval, 4 oua, 2 linguri ulei, ½ lingurita sare, ½ lingurita piper macinat si o tava pentru briose pentru coacerea lor in cuptor. Ingredientele sunt aproximativ pentru 12 cosulete. 
Cosulete de cartofi ingrediente reteta,

Cum procedam, curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii radem pe razatoarea mare, dupa care ii amestecam cu putina sare si ulei. Ungem tava de briose cu putin ulei si asezam in fiecare spatiu cartofii rasi, astfel incat sa fie acoperita toata suprafata, apasand usor cu degetele in interior si pe margini. Introducem tava in cuptor la 250 de grade celsius pana cand cartofii se vor rumeni frumos si vor deveni aurii. Batem ouale spuma intr-un castron cu un praf de sare si piper ca pentru omleta, spalam si curatam ardeii de cotoare dupa care ii taiem in bucatele mici. Procedam la fel si cu kaizerul, iar cascavalul il radem pe razatoarea mica. 
Ingrediente cosulete de cartofi mini pizza si mini omlete reteta,

Scoatem tava din cuptor si asezam in fiecare forma bucatele asortate de ardei rosu, verde si kaizer. 
Cosulete de cartofi cu kaizer si cascaval preparare reteta,

Turnam deasupra ouale batute, iar la sfarsit presaram in fiecare cascaval ras. Coacem tava in cuptor timp de 15-20 minute la 250 grade celsius pana cand cosuletele sunt frumos crescute si rumenite iar cascavalul este topit. Scoatem tava din cuptor, o lasam foarte putin sa se raceasca si apoi scoatem din tava si asezam frumos pe un platou fiecare cosulet umplut. 
Cosulete de cartofi mini pzza si mini omleta preparare reteta,

Cosulete de cartofi rasi umplute cu ardei, oua, kaizer si cascaval, o gustare deosebit de gustoasa si aspectoasa, se pot servi calde dar sunt foarte bune si dupa ce s-au racit la un mic dejun stropite cu ketchup picant. Cosulete umplute, un aperitiv deosebit, o gustare si un mic dejun delicios, gustos  si consistent pentru un weekend in familie. Pofta buna! 
Mini pizza mini omlete cosulete de cartofi umplute reteta,

Cosulete cu kaizer si cascaval mini pizza omleta reteta,

Cosulete de cartofi umplute cu kaizer si cascaval reteta,