18 iunie 2016

Milkshake proteic

bautura proteica, shake proteic, alimentatie, dieta, sanatate, nutritie, retete, sport, bauturi,

     O bautura proteica si energizanta cu un gust placut se poate prepara din lapte, oua, cereale, miere si cateva fructe dupa preferinta. Se mai poate adauga dupa gust scortisoara, ciocolata, unt de arahide, cacao si iaurt, iar ouale se pot pune intregi sau doar albusurile, aici depinde de regimul fiecaruia in parte. Dintre fructele bune pentru un shake proteic sunt in primul rand bananele, apoi mai putem adauga si alte fructe cum ar fi caise, piersici, struguri, pepene galben, kivi, etc. Cerealele au fibre iar mierea naturala e foarte buna. Ouale se folosesc doar proaspete si de preferat cele de tara sau cumparate din magazine care garanteaza calitatea, se pot folosi si oua de prepelita care contin foarte putin colesterol. 
retete cu lapte fructe si oua de prepelita, sanatate, dieta, retete,

     Cum facem un milkshake proteic bun. Incalzim foarte putin un pahar de lapte si punem in el la inmuiat 1-2 linguri cereale de ovaz, in 10 minute cerealele vor fi bine hidratate. Intr-un blender punem o banana taiata felii si 2 caise sau orice alte fructe ne plac, spargem 3-5 oua de prepelita, punem cerealele cu tot cu lapte, indulcim cu miere si mixam totul timp de 1 minut. Daca vrem un milkshake rece atunci adaugam si 2 cuburi de gheata inainte de mixare. Dintr-o cana de lapte ies 2 cani de bautura proteica, iar ingredientele si concentratia de proteine se calculeaza dupa nevoile dorite. 
fructe cu lapte la blender, retete, alimentatie, nutritie, regim, cura, dieta, sport, sanatate,

bautura proteica, shake proteic, alimentatie, dieta, sanatate, nutritie, retete,

Trebuie sa tinem cont ca:  
-1 ou de gaina are intre 5g si 8g proteina, depinde de marimea lui, numai albusul contine 3-4g proteina iar galbenusul contine 2-3g proteina. Galbenusul contine colesterol. 
-1 ou de prepelita are intre 10g si 12g proteina, depinde de marimea lui. Galbenusul contine foarte putin colesterol, deci il poti consuma intreg fara probleme. Mai multe despre oua de prepelita si cura cu oua de prepelita poti citi si aici
-250ml lapte de vaca are in jur de 7g proteine si contine cei 9 aminoacizi esentiali. Un litru de lapte contine 30g proteine, 48g carbohidrati, 15g grasimi. 
-1 banana mare contine in jur de 2g proteine si 36g carbohidrati

milkshake proteic, bautura proteica, sport, shake proteic, alimentatie, dieta, sanatate, nutritie, retete,

bautura proteica, shake proteic, alimentatie, dieta, sanatate, nutritie, sport, retete,

milkshake proteic, shake proteic, alimentatie, dieta, sanatate, nutritie, retete, sport,

17 iunie 2016

Ciuperci la borcan pentru iarna

Retete Ciuperci Conservate La Borcan In Saramura Pentru Iarna


retete ciuperci conservate in saramura pentru iarna,

     Pentru ca ne plac foarte mult ciupercile le putem conserva la borcan pentru iarna, fiind foarte bune si gustoase chiar si pe timpul iernii. Pentru aceasta avem nevoie de 1000g ciuperci champignon, 1 litru apa, 1 lingura sare, 1 lingura de otet
Alegem ciuperci mici sau mari dupa preferinta, ciupercile mici le vom pune intregi in borcan, iar cele mari le punem taiate pe jumatate sau felii. Curatam ciupercile de coaja fara sa le rupem piciorusul si taiem partea de piciorus care a stat in pamant. Spalam foarte bine ciupercile in mai multe ape. Intre timp punem apa cu sare sa fiarba si cand a dat in clocot adaugam ciupercile pe care le lasam timp de 10 minute sa fiarba pana cand se vor inmuia.
Cand sunt gata le scoatem intr-un castron si le lasam putin sa se raceasca. Dupa ce s-au racit le taiem in doua, sau cum dorim. Pregatim borcane mici sau mari si incepem sa asezam in ele ciupercile cat mai apropiate pentru a incapea cat mai bine. Dupa ce am asezat ciupercile in borcane punem cate o lingura de otet in fiecare borcan si turnam deasupra saramura calda in care au fiert ciupercile pana cand se umple borcanele. Inchidem bine borcanele cu capace si le fierbem in apa 10 minute dupa care le scoatem si le lasam pana a doua zi acoperite cu un prosop, cand le putem depozita in camara pentru iarna
Ciuperci la borcan pentru iarna, bune si gustoase, o reteta de ciuperci conservate potrivite pentru o tocanita de ciuperci, ciulama sau pizza gatite pe timpul iernii, la fel de bune ca cele proaspete. 
POFTA BUNA! 
ciuperci la borcan, ciuperci conservate, ciuperci pentru iarna, ciuperci la borcan in saramura, retete cu ciuperci, preparate din ciuperci, retete, retete culinare, conserve,

ciuperci la borcan, ciuperci pentru iarna, ciuperci la borcan in saramura, retete cu ciuperci, preparate din ciuperci, retete, retete culinare, conserve,