25 iunie 2016

Branza frecata

Retete Pasta De Branza Cu Marar Si Usturoi – Reteta Crema De Branza Aperitiv


crema de branza cu marar, aperitiv, pasta de branza cu marar, retete, retete culinare, aperitive, mix de branza,

     Un aperitiv rapid, aspectos si foarte gustos se poate prepara din branza de vaci si diverse alte feluri de branza, un mix de branza si verdeturi. O reteta de branza frecata, crema de branza sau pasta de branza se prepara in felul urmator. Avem nevoie de 200g branza de vaci grasa, scursa fara zer, 100g branza telemea de vaca, 100g branza de capra, 2 catei de usturoi, 1 legatura de marar proaspat, 1 lingurita unt sau smantana
Intr-un castron punem branza telemea de vaca si branza de capra pe care le zdrobim cu furculita, sau daca dorim sa fie mai usor le putem rade pe razatoarea mica. Amestecam bine mixul de branza si adaugam deasupra branza de vaci, untul sau smantana. Curatam usturoiul de coaja si il radem pe razatoarea mica sau il zdrobim iar mararul il spalam si il tocam marunt. Adaugam toate acestea peste crema de branza si amestecam bine compozitia pana cand obtinem o frumoasa crema de branza cu marar
Crema de branza cu marar si usturoi se poate servi unsa pe felii de paine sau pe bucati de ardei gras ornata cu marar verde si felii de rosii. Branza frecata cu marar si usturoi este un aperitiv minunat cu un gust proaspat si fin de crema de branza, marar si usturoi foarte potrivita mai ales in zilele calduroase de vara. 
POFTA BUNA! 
crema de branza, mix de branza, branza frecata, aperitive, retete, retete culinare,

pasta de branza cu marar, branza frecata, aperitiv, retete, retete culinare, aperitive, crema de branza cu marar,

crema de branza cu marar, aperitiv, branza frecata, mix de branza, retete culinare,

pasta de branza cu marar, branza frecata, mix de branza, branzeturi, retete cu branza, retete culinare,

aperitive, branzeturi, retete cu branza, preparate din branza, branza cu verdeturi si legume, retete culinare, pasta de branza, branza frecata,

clatite umplute, retete clatite umplute cu pasta de branza si gem de capsuni, retete culinare, gustari, deserturi,

24 iunie 2016

Gem de capsuni

Retete Gem De Capsuni De Casa Pentru Iarna – Reteta Gem De Fructe


gem de capsuni reteta, gem de capsuni retete, retete culinare, gem de fructe, gem de casa, gem pentru iarna,

     Un desert delicios din capsuni este si reteta de gem de capsuni care este preparat cu mult mai multe capsuni in comparatie cu dulceata de capsuni care are fruct doar ¼ din cantitatea gemului. Pentru a prepara reteta de gem avem nevoie de 5kg capsuni romanesti, 1kg zahar, 1 lingurita sare de lamaie (optional). Reteta se prepara foarte simplu si usor in aproximativ 2 ore, iar din ingredientele de mai sus ies 5 borcane mari de 800ml.
     Cum facem gem de capsuni. Se curata si se spala sub jet usor de apa capsunile bine coapte si se asaza intr-o cratita un rand de capsuni si unul de zahar pana se termina cantitatile. Se lasa asa o ora, se va forma un sirop consistent. Se amesteca totul usor si se pune cratita pe foc. Se fierbe la foc mic si se amesteca usor in el, scopul fiind ca fructele sa ramana la final cat mai intregi. Totul se fierbe cam 1 ora pana se leaga siropul si se obtine consistenta dorita, in functie de preferinta fiecaruia il putem face mai gros sau mai zemos. De exemplu pentru a-l folosi la clatite gemul trebuie sa fie mai moale ca sa-l putem intinde usor. 
Inainte de a opri focul adaugam 1 lingurita sare de lamaie amestecand usor, am adaugat sare de lamaie deoarece gemul era prea dulce, iar sarea de lamaie o sa-i dea o aroma si o culoare deosebita. Oprim focul si asa fierbinte il punem in borcane foarte curate si bine uscate. Le capsam si le vom tine sub o patura pana se racesc, apoi le depozitam in camara pentru iarna. Cand veti deschide un borcan pregatit astfel veti intalni cel mai aromat gem posibil. 
     Mai multe despre capsuni poti citi si aici, sau daca vrei sa faci si dulceata de capsuni gasesti aici o reteta simpla. Cauti o reteta pentru un desert simplu, aromat si gustos? Ai nevoie doar de o cana de iaurt gras de casa rece, amesteca in el 2-3 lingurite de gem de capsuni, este racoros si delicios de te lingi pe degete. 
gem de capsuni reteta, gemuri, gem de capsuni retete, retete culinare, gem de fructe, gem de casa, gem pentru iarna,

gem de capsuni, retete, deserturi, dulciuri, gem de fructe, gem de casa, gem pentru iarna, gem de capsuni reteta,

gem de capsuni, gem de casa, gem pentru iarna, retete, desert, dulciuri, gem la borcan,

gem de capsuni retete, retete, gem de casa, gem pentru iarna, gem de fructe, desert,