13 aprilie 2017

Drob de pui cu ficat si inimioare

Reţete Drob De Pui Pentru Paşti Reţeta De Casă Tradițională Pas Cu Pas


Drob de pui reteta,
Retete pentru masa de Paști. Pentru prepararea unui drob delicios pentru masa de Paște pentru cei care nu prefera carnea de miel vom prepara un drob cu ficatei si organe de pui, adica inimioare si pipote iar optional putem adauga si 1-2 copane de pui. 
Pentru 2 forme de unica folosinta (tava aluminiu chec 20/10) avem nevoie de 500g ficatei de pui, 500g inimioare si pipote de pui, ½ piept de pui, 2 cepe uscate, 3 legaturi ceapa verde, 2 legaturi patrunjel, 3 legaturi marar, 3 linguri grasime de pasare sau rata sau 4 linguri ulei, 1 lingurita sare, 1 lingurita piper macinat, 2 foi de placinta, 4 oua mari. 

Cum se face drobul de pui. Cum procedam, spalam bine inimioarele, pipotele si pieptul de pui (pulpe de pui) dupa care le punem sa fiarba in apa cu sare. Curatam ceapa uscata, o taiem marunt si o punem intr-o tigaie cu grasime la calit impreuna cu ficateii. Amestecam si ii lasam sa se prajeasca pana cand ficateii nu mai au sange dar nu sunt foarte prajiti, oprim focul si lasam sa se raceasca. 
Ficatei de pui prajiti la tigaie reteta,

Curatam ceapa verde, o spalam impreuna cu patrunjelul si mararul dupa care taiem ceapa rondele si verdeata o tocam cat mai fin. Cand organele de pui sunt fierte le scoatem cu o spumiera, le lasam putin sa se raceasca, apoi le tocam marunt impreuna cu ficatul din tigaie. 
Drob de pui ingrediente reteta,

Punem toate ingredientele intr-un castron mare, adaugam si ouale si le condimentam dupa gust cu sare si piper macinat. 
Umplutura drob de pui preparare reteta,

Preparare compozitie drob de pui reteta,

Amestecam toata compozitia si apoi pregatim tavile, asezam in ele cate o foaie de placinta mai mare, o ungem cu putin ulei si apoi punem compozitia de drob pana aproape de sus, dupa care impachetam foaia de deasupra si o ungem cu ou batut. 
Compozitie drob de pui reteta,

Preparare drob de pui reteta,

Preparare drob de casa reteta,

Coacem tavile de drob in cuptorul preincalzit la 200 grade celsius timp de 45 minute sau pana cand drobul este frumos rumenit. Dupa ce s-a facut il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca pentru a se taia mai bine dupa care il putem manca cald sau rece. 
Reteta drob de pui retete,

Drob de pui, un preparat traditional de Pasti din bucataria romaneasca nelipsit de pe mesele noastre cu ocazia Sarbatorilor Pascale, foarte bun si gustos, aromat si foarte usor care se mananca alaturi de o salata verde sau simplu cu mustar ca aperitiv sau gusatare, fiind la fel de bun. Dar un preparat culinar romanesc, o mancarea specifica sarbatorilor de Paste este drobul de miel, cum se face un drob de miel traditional in prapure citeste aici
Alte retete traditionale, retete cu pui aici, retete de drob aici, retete de Pasti aici, retete aperitive aici, retete oua colorate aiciPofta Buna! 
Drob de pui pentru Pasti reteta,

Drob de pui pentru Paste reteta,

Drob reteta,

Drob de pui reteta,

Drob din carne de pui reteta,

Drob si oua rosii aperitiv pentru Pasti reteta,

11 aprilie 2017

Curcan

Retete Cu Carne De Curcan Mod De Pregatire Si Preparare


reteta curcan taiat retete cu carne de curcan,

Felul principal al americanilor de Ziua Recunostintei si anume friptura de curcan a inceput sa prinda si la noi in Romania din ce in ce mai mult datorita gustului foarte bun, usurintei in preparare, continutului scazut de grasimi si continutului ridicat de proteineCarnea de curcan este foarte sanatoasa, este ideala in diete sarace in grasimi avand colesterol putin, in retete dietetice si regim si cure de slabire, iar cu putina imaginatie poti face o multime de preparate din carne de curcan, de la sandviciuri, salate, frigarui, fripturi, snitele, gratare, pana la sarmale, raciturisupe, ciorbe, tocanite sau alte mancaruri cu sos …si de ce nu si curcan umplut preparat la cuptor
reteta curcan de curte taiat retete si preparate cu carne de curcan,

reteta curcan de tara taiat retete si preparate cu carne de curcan,

Cum portionam un curcan si cum repartizam carnea pentru mancare. 
Curcanul din poze are 14kg, dar sunt si mai mici sau mai mari. Ca orice pasare si curcanul se taie foarte simplu, doar ca fiind mai mare necesita putin mai multa munca. O sa avem nevoie de 1 cutit mare pentru carne si 1 satar pentru oase, se asaza curcanul pe spate si se incepe intai cu pulpele care se desfac prin apasare taindu-le pielea de la burta, se cauta cu cutitul incheietura oaselor si se taie fiecare pulpa in parte. Pulpele se lasa intregi sau se portioneaza, se parlesc la flacara aragazului daca curcanul n-a fost parlit inainte. Se taie partea de jos a picioarelor care se curata de ghiare (unghii). 
Pulpele sunt bune in special pentru friptura dar si pentru alte mancaruri gatite (tocanita, ostropel, sarmale, varza calita). Ghearele sunt pentru ciorba sau racituri, pentru racitura mai punem deoparte cioatele de la copane (ciocanele), aripile si ceva de la tartita, in special la racitura se foloseste carne cu os ca zeama sa se inchege. 
retete carne curcan si mod de taiere si portionare a carnii,

retete curcan reteta cu carne de curcan pentru friptura,

Al doilea pas fiind indepartarea aripilor care la fel se taie foarte usor. Aripile de curcan merg foarte bine tot la fripturi, racituri, tocanite sau alte mancaruri gatite
retete curcan reteta cu carne de curcan pentru friptura,

Apoi se taie spatele cu tartita, iar la final se separa pieptul de restul de spate ramas cu tot cu gat. Spatele, tartita si gatul se taie in bucati de 2-3 degete grosime, osul fiind tare o sa folosim un satar. Bucatile portionate merg foarte bine in special la prepararea raciturilor, supelor, borsurilor si a ciorbelor de curcan. 
retete spate curcan reteta cu carne de curcan pentru supe si ciorbe,

retete curcan reteta cu carne de curcan pentru supe si ciorbe,

retete curcan reteta cu carne de curcan pentru supe borsuri si ciorbe,

Pieptul de curcan se curata frumos cu un cutit bine ascutit, se taie intai pe jumatate pana la os apoi se curata fiecare bucata in parte. Pieptul merge de minune pentru fripturi, salate, snitele, frigarui sau alte mancaruri gatite cu carne macra. 
retete piept curcan intreg reteta cu carne de curcan pentru fripturi snitele frigarui si alte preparate,

retete piept curcan portionare reteta cu carne de curcan pentru fripturi snitele frigarui si alte preparate,

retete piept curcan reteta cu carne de curcan pentru fripturi snitele frigarui si alte preparate,

retete piept curcan reteta cu carne de curcan pentru fripturi snitele frigarui si alte preparate,

De sarbatori curcanul se pregateste intreg la cuptor. Ca sa ne reuseasca suta la suta trebuie sa cunoastem cateva secrete si anume: 
-ca sa fie sigur patruns si sa nu avem surpriza neplacuta ca atunci cand il taiem la masa sa aiba sange pe la incheieturi trebuie mai intai putin fiert aproximativ 30 minute la foc mic, apoi il scoatem in tava in care il vom baga la cuptor
-urmatoarea operatiune este sa-l pregatim, il ungem peste tot cu unt, inclusiv in interior, apoi il condimentam cu sare, piper macinat, nucsoara, boia de ardei dulce, la exterior cat si la interiorul lui, il frecam efectiv cu aceste condiment
-il ungem cu miere de albine si il tapetam cu nuca pisata
-in tava putem pune apa suficienta, vin alb, piper boabe, foi de dafin, sare si putin ulei
-introducem tava in cuptor pentru aproximativ 2 ore la foc mediu, sau pana cand curcanul se rumeneste frumos iar cand introducem furculita in el intra cu usurinta
-langa el putem asezona niste cartofi, morcovi si telina, toate fierte la aburi intregi si o salata verde reusita cu ridichii si castraveti, marar si patrunjel, toate proaspete stropite doar cu putina zeama de lamaie. 

Cateva retete cu carne de curcan