Pages

9 martie 2013

Tort Tiramisu

Retete Culinare Tort Tiramisu - Dulciuri - Prajituri - Torturi



Ingrediente pentru Tiramisu:

  • 1 cutie de Mascarpone
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 3 linguri de frisca
  • 50 ml de coniac
  • 1 pachet de piscoturi de sampanie
  • 30 g de cafea
  • ½ sticluta de esenta de rom
  • 1 lingura de cacao
  • unt

Mod de preparare Tiramisu:

     Galbenusurile se freaca cu 3 linguri de zahar la bain-marin pana se topeste zaharul si se formeaza o crema consistenta. Albusurile se bat cu 2 linguri de zahar la bain-marin pana se intaresc. Se lasa la racit iar dupa ce s-au racit, se amesteca galbenusurile cu albusurile, lichiorul, esenta si crema de mascarpone batuta putin cu mixerul separat. Este de preferat sa nu se puna toate albusurile pentru a nu se inmuia prea tare compozitia. Se face o cafea tare fara zahar care se lasa sa se raceasca si se amesteca cu o parte din coniac. Cealalta parte si esenta de rom se amesteca in compozitia de mascarpone. 
     Se unge cu unt o tava dreptunghiulara, suficient de inalta in care vom aseza prajitura. Se inmoaie foarte putin in cafea piscoturile de sampanie si se aseaza in tava unul langa celalalt cu partea cu zahar in sus. Se aseaza peste primul strat de piscoturi un strat de crema si se aseaza al doilea strat de piscoturi in sens invers pentru a nu aluneca. Se aseaza iar un strat de crema si se pudreaza deasupra cu cacao. Se lasa la racit in frigider pana se intareste bine. Tortul Tiramisu este un desert foarte gustos si aspectuos. Prajitura Tiramisu prinde foarte bine in diverse ocazii festive, aniversari, intalniri romantice. Se poate incadra de minune ca o Reteta de Valentine's Day sau Retete de Ziua Femeii, Retete pentru Ziua Indragostitilor, Retete De Dragobete. 
POFTA BUNA!

Un comentariu: