2 iunie 2013

Crema de zahar ars

Retete Culinare Crema De Zahar Ars - Dulciuri - Prajituri



Ingrediente:

  • 2 litri de lapte
  • 20 oua
  • 1 cana de zahar pentru compozitie
  • ½ cana de zahar pentru ars
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1-2 pliculete de zahar vanilat
  • ½ sticluta de esenta de rom


Mod de preparare:

     Laptele se fierbe si se raceste. Intr-o oala incapatoare ardem zaharul (1/2 cana zahar), il intindem pe pereti pana sus inclinand si rotind cu grija oala. Dupa ce am intins zaharul ars, lasam oala sa se raceasca, o introducem 5-10 minute la rece in frigider pana cand zaharul ars o sa inceapa sa trosneasca si o sa crape (e foarte important acest lucru deoarece daca zaharul ars nu crapa atunci crema de zahar ars se va lipi de peretii vasului). Intr-un castron se bat ouale (10-15 oua la un litru de lapte) cu mixerul, se adauga cana de zahar, esenta de rom, coaja de lamaie rasa,  laptele si se amesteca bine. Turnam compozitia in oala peste zaharul ars si introducem in cuptorul incins timp de 40-45 de minute. 
     Cand crema de zahar ars este gata se lasa sa se raceasca si se pastreaza la rece. Se serveste rece. Se poate servi taind bucati din crema de zahar ars direct din vas, sau punand un platou de tort deasupra vasului si rasturnand vasul, obtinand astfel un aspectos si delicios tort de crema de zahar ars. Crema de zahar ars este un desert delicios cu un gust deosebit.
POFTA BUNA!

crema de zahar ars, ingrediente crema de zahar ars, dulciuri, prajituri, torturi, retete culinare, preparate culinare, retete de prajituri, retete de torturi, zahar ars, retete crema de zahar ars,

zahar ars, crema de zahar ars, dulciuri, prajituri, torturi, deserturi, retete culinare, preparate culinare, retete de prajituri, cum facem zahar ars, cum facem crema de zahar ars,

zahar ars, crema de zahar ars, dulciuri, prajituri, torturi, deserturi, retete culinare, preparate culinare, retete de prajituri, cum facem zahar ars, cum facem crema de zahar ars,

crema de zahar ars, dulciuri, prajituri, torturi, retete culinare, preparate culinare, retete de prajituri, retete de torturi, zahar ars, retete crema de zahar ars, tort de crema de zahar ars, tort, deserturi,

crema de zahar ars, dulciuri, prajituri, torturi, retete culinare, preparate culinare, retete de prajituri, retete de torturi, zahar ars, retete crema de zahar ars, tort de crema de zahar ars, tort, deserturi,

zahar ars, crema de zahar ars, dulciuri, prajituri, torturi, deserturi, retete culinare, preparate culinare, retete de prajituri, cum facem zahar ars, cum facem crema de zahar ars,

crema de zahar ars, dulciuri, prajituri, torturi, retete culinare, preparate culinare, retete de prajituri, retete de torturi, zahar ars, retete crema de zahar ars, tort de crema de zahar ars, tort, deserturi, preparare crema de zahar ars,

crema de zahar ars, dulciuri, prajituri, torturi, retete culinare, preparate culinare, retete de prajituri, retete de torturi, zahar ars, retete crema de zahar ars, tort de crema de zahar ars, tort, deserturi,

crema de zahar ars, dulciuri, prajituri, torturi, retete culinare, preparate culinare, retete de prajituri, retete de torturi, zahar ars, retete crema de zahar ars, tort de crema de zahar ars, tort, deserturi,

crema de zahar ars, dulciuri, prajituri, torturi, retete culinare, preparate culinare, retete de prajituri, retete de torturi, zahar ars, retete crema de zahar ars, tort de crema de zahar ars, tort, deserturi,

crema de zahar ars, ingrediente crema de zahar ars, dulciuri, prajituri, torturi, retete culinare, preparate culinare, retete de prajituri, retete de torturi, zahar ars, retete crema de zahar ars, tort din crema de zahar ars,

crema de zahar ars, dulciuri, prajituri, torturi, retete culinare, preparate culinare, retete de prajituri, retete de torturi, zahar ars, retete crema de zahar ars,

crema de zahar ars, dulciuri, prajituri, torturi, retete culinare, preparate culinare, retete de prajituri, retete de torturi, zahar ars, retete crema de zahar ars,

crema de zahar ars, dulciuri, prajituri, torturi, retete culinare, preparate culinare, retete de prajituri, retete de torturi, zahar ars, retete crema de zahar ars,

Un comentariu: