Google+

6 ianuarie 2015

Madlene cu ciocolata

Madlene - Reteta Madlene Cu Ciocolata


madlene, briose, madlene cu ciocolata, briose cu ciocolata, dulciuri, prajituri, deserturi, retete culinare, preparate culinare, preparatedevis, retete si preparate culinare madlene,
Ingrediente:

  • 160 g de faina  
  • 3 oua
  • 125 g de unt  
  • 120 g de zahar pudra
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • 1 pliculet  praf de copt
  • 1 lingura de cacao
  • 1 ciocolata cu lapte
  • 1 praf de sare 
ingrediente madlene cu ciocolata, ingrediente briose cu ciocolata, retete culinare, ingrediente dulciuri si prajituri de casa,


Mod de preparare:

     Untul se lasa sa se topeasca la temperatura camerei, pana cand devine moale si se poate mixa foarte usor fara sa se taie. Zaharul este bine sa fie pudra, pentru a se mixa si el foarte repede impreuna cu untul. Se pune untul moale intr-un castron si se mixeaza impreuna cu zaharul pudra si zaharul vanilat, pana cand se amesteca bine. Se adauga pe rand ouale si un praf de sare, unul cate unul si se mixeaza in continuare pana cand s-au integrat complet in compozitie. Separat se amesteca faina cu praful de copt si se adauga treptat in compozitie pana cand se obtine o compozitie cremoasa, ca o smantana mai groasa si mai consistenta. Compozitia este pentru 16 madlene. 
preparare compozitie de madlene cu ciocolata, cum se fac madlene, preparare compozitie de briose, retete culinare, dulciuri, prajituri, deserturi,

     Intr-un castron mai mic se pune o lingura de cacao si se amesteca cu 2 linguri de compozitie de madlene, pana cand se dizolva complet si se obtine o crema neagra, pe care o vom folosi in combinatie cu crema alba pregatita anterior. 
preparare compozitie cu cacao pentru madlene, preparare compozitie cu cacao pentru briose, retete culinare,

     Pregatim o tava speciala pentru madlene (briose), punem hartiutele speciale in fiecare forma si apoi le umplem pe jumatate cu crema alba de madlene, adaugam cate un cub de ciocolata iar deasupra punem putina compozitie neagra. Continuam asemanator cu toate formele, dupa care punem tava in cuptorul preincalzit sa se coaca la foc potrivit aproximativ 30- 35 de minute. 
madlene, briose, preparare madlene cu ciocolata, retete si preparate culinare madlene cu ciocolata, dulciuri, prajituri, deserturi, retete culinare,

     Cand madlenele sunt gata, frumos crescute si rumenite le scoatem din cuptor, le lasam putin sa se raceasca si apoi le putem servi. 
Madlene cu ciocolata, un desert moale si pufos, foarte gustos, cu un gust bun si o aroma deosebita de vanilie si ciocolata, care merg foarte bine oricand si plac tuturor, atat celor mici dar si celor mari. Madlene, o prajitura deosebita cu un aspect inbietor! 
POFTA BUNA!  

madlene, briose, madlene cu ciocolata, briose cu ciocolata, dulciuri, prajituri, deserturi, retete culinare, preparate culinare, preparatedevis, retete si preparate culinare madlene,

madlene, briose, madlene cu ciocolata, briose cu ciocolata, dulciuri, prajituri, deserturi, retete culinare, preparate culinare, preparatedevis, retete si preparate culinare madlene,

retete si preparate culinare dulciuri prajituri deserturi de casa madlene pufoase de ciocolata


Un comentariu: