Google+

19 decembrie 2015

Carnati de casa romanesti

Reteta Carnati De Casa Traditionali Romanesti - Retete Carnati De Porc


carnati, carnati de porc, carnati de casa, retete culinare, tocatura, retete de mancare, retete de craciun, preparate de craciun, preparate din porc, retete cu porc, mancare de craciun, retete carnati, reteta carnati, meniu de craciun, retete romanesti, retete traditionale, bucataria romaneasca, retete si preparate culinare din carne de porc tocata, carmangerie, preparate carmangerie,

     Cei mai gustosi carnati de porc, cum sa faci cei mai gustosi carnati de casa din carne de porc, carnati de casa facuti de noi in bucatarie mult mai buni si mai sanatosi decat carnatii din supermarket. Se apropie perioada Craciunului, perioada Sarbatorilor de Iarna si a Anului Nou, masa de sarbatori nu e completa si nu are nici-un farmec fara mirosul carnatilor proaspeti preparati acasa, mirosul imbietor de cozonac cald, sarmale in foi de varza aburinde si a diverselor preparate pentru masa de craciun, sa nu mai vorbim de impodobirea bradului, asteptarea zapezii si a lui Mos Craciun cu daruri multe, ca o sa uitam sa mai si gatim. Cum facem carnati traditionali romanesti? Cum facem carnati de casa gustosi? Iata cateva trucuri si sfaturi ca sa va reuseasca niste carnati de porc buni ca la mama acasa! 

Sfaturi, secrete si trucuri pentru niste carnati de casa reusiti 
     In primul rand soiul carnii si ce fel de carne alegi pentru tocat conteaza cel mai mult in gustul carnatilor, apoi condimentele bine alese si dozate cum trebuie si dupa gust. Din aceasta cauza este de preferat sa se aleaga o carne proaspata de la porcii crescuti in gospodarie, carnea animalelor crescute la tara este mai inchisa la culoare, are consistenta mai tare, iar gustul difera foarte mult de carnea din magazine. Cea mai buna carne de tocat pentru carnati este: carne de porc mai grasa, pulpa de porc, fleica de porc, piept de porc. 
     Pentru un gust mai bun se toaca si cateva bucati de sorici de porc care vor da un gust special carnatilor, iar la prajirea carnatilor va rezulta o gelatina lipicioasa si gustoasa specifica grasimii de porc. 
     Condimente se pun dupa preferinta fiecaruia, cele mai folosite sunt: piper macinat, boia de ardei dulce si iute, usturoi, cimbru macinat si sare. Boia de ardei afumata da o aroma deosebita carnatilor. 
     Usturoiul se zdrobeste foarte bine si se freaca cu sare pana devine pasta (crema de usturoi), nu se pune usturoi dat prin masina sau taiat felii, nu este estetic si nu cred ca atunci cand mananci un carnat prajit vrei sa dai de bucati de usturoi sau bete de cimbru sau de la alte condimente prin el. 
     In compozitia de carne tocata si condimente se adauga apa calduta, ingredientele se vor amesteca mai bine, carnea o sa fie mai moale si mai usor de lucrat cu ea, altfel carnea o sa fie tare si ingramadita. 
     De preferinta se cumpara mate de porc curatate gata, daca nu sunt curatate atunci matele trebuie foarte bine spalate si tinute in apa cu sare, piper boabe si putin otet ca sa dispara mirosul urat de intestine. Matele se aleg subtiri sau groase, daca alegem subtiri se vor prepara mai repede, iar cele groase mai greu. 
     Chiar daca vrem sa congelam carnatii proaspeti preparati este bine sa-i tinem 1-2 zile atarnati in aer liber sa se usuce. La fel daca vrem sa-i afumam, nu ne apucam imediat sa afumam carnati proaspeti facuti, trebuie mai intai sa se zvinte putin. 
     Carnatii nu se umplu imediat, eu pun compozitia la rece cateva ore, apoi amestec din nou si mai potrivesc gustul de sare si condimente daca mai este nevoie. 

Cum facem cei mai buni carnati de casa  
     Daca te-ai hotarat sa nu mai cumperi carnati traditionali gata facuti din diferite magazine sau targuri de alimente traditionale, atunci incearca reteta mea de carnati de porc pe care o prepar in fiecare an, iarna dupa taierea porcului atunci cand carnatii se prepara cel mai bine. 
Vom folosi urmatoarele ingrediente (se calculeaza in functie de cata carne avem): 10kg carne de porc grasa, 5 linguri de sare mare, 4 linguri de piper negru macinat, 4 linguri de boia de ardei dulce, 4 linguri de cimbru macinat, 300g usturoi, 2 cani de apa sau supa de oase (carne), 12m mate de porc. Daca avem carne mai slaba atunci adaugam slanina de porc, cu aproximatie carne de porc macra 70% iar grasime de porc 30%. 
carne, carne de porc grasa, pulpa de porc, carne pentru carnati, retete culinare, retete cu porc, preparate din porc, retete si preparate culinare din carne de porc, cum facem carnati de casa cu carne de porc, retete,

carne, grasime, carne de porc cu grasime, carne pentru carnati, retete culinare, retete cu porc, preparate din porc, retete si preparate culinare din carne de porc, cum facem carnati de casa cu carne de porc, retete,

Cum procedam, carnea de porc se taie bucatele mici si se toaca prin masina de tocat carne, se pune intr-un vas incapator si se amesteca bine. 
carne, carne tocata, carne de porc, retete cu porc, porc, preparate din porc, carne tocata de porc pentru carnati, retete culinare, retete cu carne tocata, tocatura, preparate din carne de porc, retete si preparate culinare din carne de porc tocata, retete, carmangerie,

Usturoiul se curata, se zdrobeste si se freaca bine cu 1-2 linguri de sare grunjoasa, se freaca bime pana devine pasta. 
usturoi, usturoi frecat, mujdei de usturoi, crema de usturoi pentru carnati, condimente pentru carnati de casa, retete culinare, retete cu usturoi, preparate din usturoi, retete,

Intr-o cana cu apa calda sau supa de carne se topeste bine restul de sare. Se amesteca carnea foarte bine cu toate condimentele si cu apa calduta pana se obtine o pasta legata si usor de lucrat cu ea. Se pastreaza la rece 1-2 ore, apoi se amesteca din nou si se potriveste gustul de sare si piper daca mai este nevoie. Matele de porc cumparate se scot din ambalaj si se tin 10 minute in apa calduta, apoi se desfac cu grija si se sulfa in fiecare mat ca sa fie mai usor de pus pe dispozitivul de carnati. Se monteaza masina de tocat fara cutit si sita, doar cu dispozitivul (palnia) de umplut carnati, se pune cate un mat si se umple usor cu amestecul preparat. 
carnati, carnati de casa, carnati de porc, preparare carnati de casa cu carne de porc, retete carnati, reteta carnati, cum facem carnati de casa, cum facem carnati de porc, retete culinare, retete cu porc, preparate din porc, preparate carmangerie, carmangerie, carnati de craciun, retete carmangerie,

Carnatii preparati se tin la rece atarnati in balcon sau sub strasina casei pana se usuca putin, apoi se pot afuma sau congela avand oricand ne dorim sau ne este pofta de un carnat proaspat
Pofta Buna!  
carnati de casa, carnati de porc, retete traditionale romaesti,

carnati, carnati de porc, carnati de casa romanesti, retete culinare, tocatura, retete de mancare, retete de craciun, preparate de craciun, preparate din porc, retete cu porc, mancare de craciun, retete carnati, reteta carnati, meniu de craciun, retete romanesti, retete traditionale, bucataria romaneasca, retete si preparate culinare din carne de porc tocata,

carnati, carnati de porc romanesti, carnati de casa, retete culinare, tocatura, retete de mancare, retete de craciun, preparate de craciun, preparate din porc, retete cu porc, mancare de craciun, retete carnati, reteta carnati, meniu de craciun, retete romanesti, retete traditionale, bucataria romaneasca, retete si preparate culinare din carne de porc tocata, preparate culinare,

carnati, carnati de porc, carnat de casa, retete culinare, tocatura, retete de mancare, retete de craciun, preparate de craciun, preparate din porc, retete cu porc, mancare de craciun, retete carnati, reteta carnati, meniu de craciun, retete romanesti, retete traditionale, bucataria romaneasca, retete si preparate culinare din carne de porc tocata, carmangerie, preparate carmangerie, carnat porc,

carnati, carnati de casa, carnat de porc, retete culinare, tocatura, retete de mancare, retete de craciun, preparate de craciun, preparate din porc, retete cu porc, mancare de craciun, retete carnati, reteta carnati, meniu de craciun, retete romanesti, retete traditionale, bucataria romaneasca, retete si preparate culinare din carne de porc tocata, carmangerie, preparate carmangerie, carnat porc,

carnati, carnati de casa, carnati de porc, retete culinare, tocatura, retete de mancare, retete de craciun, preparate de craciun, preparate din porc, retete cu porc, mancare de craciun, retete carnati, reteta carnati, meniu de craciun, retete romanesti, retete traditionale, bucataria romaneasca, retete si preparate culinare din carne de porc tocata, carmangerie, preparate carmangerie, carnat porc,

retete carnati de porc pentru craciun, retete culinare traditionale din bucataria romaneasca,

4 comentarii:

  1. Ai muncit mult dar a iesit ceva foarte bun!Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. - La doar 2-3 zile dupa interventia mea de pe " toate blogurile " ,am sacrificat porcul.Iarna asta am avut unul mai maricel ,peste 200 de kg , dintr-o o rasa pe care o perpetuez de ceva timp ,porc literalmente " bio ", adica crescut traditional , cu porumb , grau , floarea soarelui din culturile mele ...
    Foarte pe scurt , desi am o voluptate pentru conversatie ,am urmarit reteta ta si mi-au iesit niste carnati de casa excelenti !
    - Inca o data , mersi !...:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ...mersi si eu! Cred ca dintr-o carne de calitate iti e mai mare dragul sa faci preparate de porc gustoase si sanatoase! Deja imi inchipui cum sunt carnatii tai ...felicitari! Dupa cum am spus, gustul carnii conteaza cel mai mult si apoi condimentele dozate dupa gustul fiecaruia, nu exista reteta stas care sa multumeasca pe toata lumea! Te mai astept oricand..

      Ștergere
  3. Multumesc pentru rețeta de cârnați,,, eu adaug si ardei iute ,,,ne place mai picanți.

    RăspundețiȘtergere