22 iulie 2014

Saramura de crap

Saramura De Peste - Retete De Peste - Crap La Gratar


saramura de peste, saramura de crap, saramura, retete de peste, preparate din peste, retete culinare, preparate culinare, retete de mancare, retete saramura pescareasca, reteta saramura de peste, mancare cu peste, peste la gratar, peste la saramura, crap la gratar, peste cu legume la gratar,
Ingrediente:

  • peste crap de 1,5-2 kg (crap de Dunare)
  • 1 l de apa
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de piper boabe
  • ½ lingurita de oregano
  • 2 foi de dafin
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2-3 ciusca iute
  • 1 kg de ardei capia


Mod de preparare:

     Pestele se curata de solzi, intestine, branhii dupa care se spala bine cu apa rece din belsug. Taiem pestele in bucati potrivit de mari pentru saramura, iar din cap si coada se poate pregati o ciorba de peste delicioasa. Presaram cu sare grunjoasa bucatile de crap si le punem la rece in frigider, timp in care vom pregati zeama si legumele pentru saramura de crap. Intr-o cratita punem 1 litru de apa sa fiarba in care adaugam dupa gust: sare, piper boabe, oregano si foi de dafin. Lasam sa fiarba aproximativ 5-10 minute dupa care oprim focul si acoperim cratita cu un capac. 
     Incingem bine un gratar si punem ciustile si ardeii capia sa se coaca. Cratita cu saramura o asezam pe marginea gratarului sa se pastreze calda. Dupa ce s-au copt ardeii capia si ciustile ii scoatem intr-o cratita, presaram deasupra lor sare grunjoasa si ii acoperim cu un capac, lasandu-i sa se raceasca si sa se abureasca putin. Dupa ce s-au mai racit, curatam ardeii capia de coaja, le scoatem cotoarele si samburii, ii taiem fasii si ii punem in cratita cu apa fiarta condimentata pentru saramura. La fel procedam si cu ciustile. Usturoiul se curata de coaja, se spala si se piseaza bine, dupa care se adauga si el in cratita. 
     Se pun pe gratar si bucatile de crap sa se rumeneasca bine, se intorc pe ambele parti iar cand sunt gata se pun fierbinti sfaraind in zeama pentru saramura de peste, printre ardeii si ciusca coapte si se amesteca usor. Saramura de peste se mai potriveste de gust, se acopera cu un capac si se mai lasa timp de 10 minute pe gratar sa i se desavarseasca gustul. Saramura de crap se serveste atat calda, cat si dupa ce s-a racit, fiind o reteta de peste foarte condimentata si gustoasa, cu un gust minunat de peste de Dunare. Saramura de crap este o mancare din peste delicioasa, picanta si aromata, care se poate servi alaturi de o mamaliguta calda si un vin rece, fiind foarte apreciata de toti iubitorii de mancaruri din peste. Cu peste la gratar se mai poate pregati un preparat din peste cu un sos de rosii si ardei copti si usturoi delicios. Alta reteta: saramura de peste novac
POFTA BUNA! 
peste, peste crap, crap, retete cu crap, retete de peste, preparate din peste, retete si preparate culinare din peste crap, peste crap pentru saramura,

saramura de peste, saramura de crap, saramura, retete de peste, preparate din peste, retete culinare, preparate culinare, retete de mancare, retete saramura pescareasca, reteta saramura de peste, mancare cu peste, peste la gratar, peste la saramura, crap la gratar, peste cu legume la gratar,

saramura de peste, saramura de crap, saramura, retete de peste, preparate din peste, retete culinare, preparate culinare, retete de mancare, retete saramura pescareasca, reteta saramura de peste, mancare cu peste, peste la gratar, peste la saramura, crap la gratar, peste cu legume la gratar,

ardei si rosii coapte la gratar, sos din ardei si rosii coapte la gratar cu usturoi, sos, sosuri, dresinguri, sosuri pentru gratar, sos pentru gratar, sos pentru friptura, sosuri pentru friptura, sos picant, sos iute, garnituri, retete culinare, sos pentru fripturi, sosuri pentru fripturi,

retete de peste, peste la gratar, crap la gratar, macrou la gratar, peste cu legume la gratar, retete de mancare, retete culinare, preparate culinare, peste fript, peste la grill, mancare de peste, preparate din peste, retete si preparate culinare din peste, friptura de peste la gratar, friptura la gratar,

Un comentariu: