14 august 2015

Gogosi de post cu gem

Retete Gogosi Pufoase De Post Umplute Cu Gem Sau Magiun De Prune 


gogosi, gogosele, gogosi pufoase, deserturi de post, dulciuri de post, retete de post, retete culinare, gogosi umplute, gogosi de post, gogosi pufoase cu gem, retete gogosi cu gem, gogosi cu gem reteta, gogosi cu gem pufoase, gogosi cu gem fara lapte, gogosi cu magiun, sweets, food, recipes, donuts, retete patiserie,

     O reteta usoara si foarte gustoasa de gogosi pufoase umplute cu gem sau magiun preparate in timpul postului se poate face foarte rapid din aluat de scovergi. Coca de gogosi se face identic cu cea de scovergi, care este o reteta foarte usoara. Ca ingrediente vom folosi: 600 g de faina (cat cuprinde); 1 cana de apa; 2 cubulete de drojdie (2 x 25g); ½ lingurita de sare; 1 zahar vanilat; coaja de lamaie rasa; 3 linguri de ulei; 50 g de zahar pudra pentru pudrat gogosile si 1 lingurita de zahar tos pentru dizolvat drojdia. Cum facem un aluat bun de gogosi care sa ne reuseasca? Foarte simplu! 
     Intr-un vas incapator se pune drojdia faramitata si se presara deasupra putin zahar, se lasa pana ce drojdia se topeste. Intr-un ibric se incalzeste o cana de apa cu putina sare, iar cand apa este calduta se toarna peste drojdia topita si se amesteca bine pana cand drojdia este dizolvata complet. Se adauga putin ulei, zaharul vanilat, coaja de lamaie rasa si treptat faina amestecand bine cu mana pana cand se obtine un aluat elastic, potrivit de tare care nu se mai lipeste de maini. Se presara putina faina pe blatul de lucru si se mai framanta putin aluatul dupa care se si tranteste de cateva ori de masa. Se presara putina faina in vas, se asaza aluatul si se mai presara putina faina si peste el, dupa care il acoperim cu un prosop si il lasam sa creasca la caldura aproximativ 30 de minute, pana cand aluatul de gogosi isi mareste volumul. 
aluat, coca, aluat de casa, aluat de scovergi, aluat de post, coca de casa, coca de post, coca de scovergi, aluat de paine, coca de paine, aluaturi, cocaturi, retete culinare, retete de post, cum se face coca,

     Dupa ce aluatul a crescut frumos se presara faina pe blatul de lucru, se imparte coca in doua parti egale si din fiecare bucata de coca intindem cate o foaie de aluat potrivit de groasa. Pe prima foaie de coca cu ajutorul unui pahar inmuiat in faina apasam usor pe aluat formad forme de gagosi (cercuri) in mijlocul carora punem dupa gust cate o lingurita de magiun de prune, sau diferite gemuri sau dulceturi. Asezam cu grija a doua foaie de coca peste prima foaie si cu paharul inmuiat in faina apasam si rasucim formand astfel gogosi umplute pe care le lasam sa creasca pe masa inca 10 minute. 
preparare gogosi pufoase de post umplute cu gem dulceata sau magiun, gogosi cu cana preparare, retete culinare, aluaturi si cocaturi, retete patiserie, reteta gogosi umplute, retete de post,

preparare gogosi pufoase de post umplute cu gem dulceata sau magiun, gogosi cu cana preparare, retete culinare, aluaturi si cocaturi, retete patiserie, reteta gogosi umplute, retete de post,

     Incingem ulei suficient intr-o tigaie si apoi punem gogosile la prajit intorcandu-le pe ambele parti pana cand sunt rumenite frumos. Se scot intr-un castron pe un servetel ca sa absoarba surplusul de ulei si apoi se pudreaza cu zahar pudra. 
gogosele, gogosi pufoase, deserturi de post, dulciuri de post, retete de post, retete culinare, gogosi umplute, gogosi de post, gogosi pufoase cu gem, retete gogosi cu gem, gogosi cu gem reteta, gogosi cu gem pufoase, gogosi cu gem fara lapte, gogosi cu magiun, sweets, food, recipes, donuts, retete patiserie,

gogosi, gogosele, gogosi pufoase, deserturi de post, dulciuri de post, retete de post, retete culinare, gogosi umplute, gogosi de post, gogosi pufoase cu magiun, retete gogosi cu gem, gogosi cu gem reteta, gogosi cu gem pufoase, gogosi cu gem fara lapte, gogosi cu magiun, sweets, food, recipes, donuts, retete patiserie,

     Gogosi umplute cu gem, un desert reusit cand ti-e pofta de ceva bun si dulce, simplu si usor de preparat pe care il mananci oricand cu placere. Gogosi pufoase, de ce trebuie sa le cumperi cand le poti face acasa!? Poate vrei sa vezi si alte retete de gogosi: gogosi simple de post, gogosi cu aluat de cozonac, gogosi umplute cu gem, gogosi umplute cu ciocolata, gogosi cu glazura de ciocolata
POFTA BUNA! 
gogosi, gogosele, gogosi de casa, deserturi de post, dulciuri de post, retete de post, retete culinare, gogosi umplute, gogosi de post, gogosi pufoase cu gem, retete gogosi cu gem, gogosi cu gem reteta, gogosi cu gem pufoase, gogosi cu gem fara lapte, gogosi cu magiun, sweets, food, recipes, donuts, retete patiserie,

gogosi, gogosele, gogosi pufoase, deserturi de post, dulciuri de post, retete de post, retete culinare, gogosi umplute, gogosi de post, gogosi pufoase cu gem, retete gogosi cu gem, gogosi cu gem reteta, gogosi cu gem pufoase, gogosi cu gem fara lapte, gogosi cu magiun, sweets, food, recipes, donuts, retete patiserie,

gogosi, gogosele, gogosi pufoase, deserturi de post, dulciuri de post, retete de post, retete culinare, gogosi umplute, gogosi de post, gogosi pufoase cu gem, retete gogosi cu gem, gogosi cu gem reteta, gogosi cu gem pufoase, gogosi cu gem fara lapte, gogosi cu magiun, sweets, food, recipes, donuts, retete patiserie,

13 august 2015

Ciorba de varza de post

Reteta Ciorba De Varza Dulce De Post - Retete De Post - Ciorbe


ciorbe, supe, ciorba, retete de post, retete culinare, ciorba de post, ciorba de varza, retete de mancare, ciorba de varza dulce, ciorba din varza proaspata, ciorba de varza fara carne, supa de varza de post, retete cu varza, preparate din varza, diete, cure, regim de slabit, ciorba de varza de post, food, recipes, ciorbe de post,

     O reteta de ciorba de post foarte gustoasa este ciorba de varza dulce, iar daca o preparam pe timpul verii este pacat sa nu o facem cu multe legume proaspete. Ciorba din varza proaspata pe langa ca este foarte delicioasa, are si multe proprietati terapeutice in special vara cand preparata cu multe legume proaspete capata un plus de sanatate. Ca ingrediente o sa folosim dupa gust: ¼ varza dulce; 3 cepe potrivite; 2 cartofi; 1 dovlecel; 2 morcovi; 1 ardei gras galben si 1 rosu; 3 rosii; ¼ telina radacina si cateva frunze; 2 l de bors; 0,5 l de apa; 3 linguri de ulei; 1 lingurita de sare; verdeata proaspata (patrunjel si in special marar verde). Cum facem o ciorba de varza buna? Foarte simplu si usor! 
legume pentru ciorba de varza de post, legume proaspete pentru supe si ciorbe, retete culinare, retete cu legume, preparate din legume, retete sanatoase, varza, ardei, rosii, telina, morcovi, ceapa,

     Toate legumele se curata si se spala. Varza se taie fideluta, ceapa se taie marunt, morcovii, telina si rosiile se taie cubulete, ardeii se taie feliute, cartofii si dovlecelul se taie cuburi, verdeata se taie marunt. 
legume proaspete taiate pentru prepararea ciorbei de varza de post, retete cu legume, preparate din legume, retete culinare, retete de mancare,

     Intr-o craticioara incingem putin ulei si calim inabusit intai putin ceapa si apoi toate legumele (fara dovlecel care se adauga la urma sa nu se farame), iar dupa 10 minute se adauga apa cat sa le acopere si se continua fierberea inabusit la foc mic pana cand legumele sunt aproape fierte. Borsul acru de casa se fierbe separat, se va adauga la sfarsit pentru a da un gust bun ciorbei. Cand legumele sunt aproape fierte se adauga si bucatile de dovlecel iar cand acesta este fiert se opreste focul, se adauga borsul fiert, se potriveste de sare dupa gust si se adauga verdeata taiata marunt. 
preparare ciorba de varza dulce si proaspata de post, ciorbe, supe, ciorba, retete de post, retete culinare, ciorba de varza, ciorba de post, retete de mancare, ciorba de varza dulce, ciorba din varza proaspata, ciorba de varza fara carne, supa de varza de post, retete cu varza, preparate din varza, diete, cure, regim de slabit, ciorba de varza de post, food, recipes, ciorbe de post,

Reteta fiind o ciorba de post se serveste in special in timpul postului, este foarte gustoasa fierbinte dar este la fel de buna si rece. 
     Ciorba de varza, o reteta de post deosebit de gustoasa si hranitoare, plina de legume proaspete, varza dulce proaspata si un bors acrit natural preparat acasa. Merge foarte bine cu o ciusca rosie iute, iar cine nu tine post poate adauga o lingura de smantana. Ciorba de varza este foarte indicata in diete si cure de slabire, datorita continutului redus de calorii si a multitudinii de legume care te incanta cu aspectul lor frumos colorat. 
POFTA BUNA! 
ciorbe, supe, ciorba, retete de post, retete culinare, ciorba de varza, ciorba de post, retete de mancare, ciorba de varza dulce, ciorba din varza proaspata, ciorba de varza fara carne, supa de varza de post, retete cu varza, preparate din varza, diete, cure, regim de slabit, ciorba de varza de post, food, recipes, ciorbe de post,

ciorbe, supe, ciorba, retete de post, retete culinare, ciorba de varza, ciorba de post, retete de mancare, ciorba de varza dulce, ciorba din varza proaspata, ciorba de varza fara carne, supa de varza de post, retete cu varza, preparate din varza, diete, cure, regim de slabit, ciorba de varza de post, food, recipes, ciorbe de post,

ciorbe, supe, ciorba, retete de post, retete culinare, ciorba de post, retete de mancare, ciorba de varza dulce, ciorba din varza proaspata, ciorba de varza fara carne, supa de varza de post, retete cu varza, preparate din varza, diete, cure, regim de slabit, ciorba de varza de post, food, recipes, ciorbe de post,