9 septembrie 2016

Salata de icre de peste

Conservarea Si Prepararea Icrelor De Peste – Retete Salata De Icre


icre, peste, preparate din peste, retete cu peste, retete de mancare, mancaruri romanesti, salata de icre cu peste hering, aperitive, gustari, retete culinare,

     O salata minunata, un aperitiv delicios pe care nu-l poti refuza si care este bine venit cu orice ocazie, este salata de icre. La orice masa festiva merge servit un preparat din peste, fie el chiar si o reteta cu icre
aperitiv, aperitive, icre, icre de peste, mancaruri cu peste, preparate din peste, retete de peste, retete de mancare, retete culinare,

Prepararea icrelor de peste
     Cum se prepara icrele cu un mixer normal, vertical sau frecate cu furculita. Cum facem salata de icre cu gris sau paine, metoda clasica
Avem nevoie de 3 linguri icre, 300ml ulei, zeama de la o lamaie mare, o felie de paine alba inmuiata in lapte si stoarsa bine, sau 2 lingurite de gris fiert si racit (in loc de paine). Amestecam icrele cu painea sau cu grisul, cu zeama de lamaie mixand si apoi turnam putin cate putin ulei folosind in continuu mixerul pana cand obtinem consistenta dorita si la fel si gustul mai acru sau mai sarat. La final se adauga dupa gust o ceapa taiata marunt si se amesteca in icre, apoi salata de icre se asaza in castronase si se orneaza dupa preferinta. 
     Cum se prepara icrele cu un blender vertical. Avem nevoie de 3-4 linguri icre de crap, 1 ceapa, 300ml ulei de floarea soarelui, zeama de la ½ lamaie, 1 varf de cutit de sare. Icrele trebuie sa fie la temperatura camerei cand le preparam, la fel si uleiul. Presaram icrele cu sare, picuram cateva picaturi de apa, le amestecam sa se desfaca apoi le punem intr-un vas ingust si inalt, turnam putin ulei si le batem cu un mixer vertical pana cand incep sa se lege. Treptat adaugam ulei, iar la sfarsit putina apa minerala si zeama de lamaie. In final obtinem icrele de consistenta dorita. Ceapa o curatam de coaja, o spalam si apoi o taiem marunt dupa care o amestecam cu icrele. Putem servi salata de icre asa, cu o paine rustica sau o putem servi si sub forma de salata de icre cu peste
salata de icre, icre, icre de peste, salata de icre de crap, retete cu icre, preparate din icre, retete de mancare, aperitiv,

     Cum facem salata de icre de peste cu hering sau macrou, peste afumat sau marinat. Pentru preparare avem nevoie de 4 rondele de hering sau macrou afumat sau marinat si salata de icre preparata cum am explicat mai sus. Curatam pestele de piele si de oase. Dupa ce am curatat pestele il taiem bucatele si apoi il amestecam usor cu salata de icre. Asezam salata de icre in castronele si o ornam dupa gust cu masline sau bucati de peste. Salata de icre si salata de icre cu peste sunt preparate delicioase din peste care se mananca oricand cu placere la orice aperitiv al unei mese festive. Salata de icre cu peste este o salata de peste atat de gustoasa incat o poti manca si goala fara paine deoarece nu este gretoasa. 
preparare salata de icre cu peste hering sau macrou afumat si marinat, preparate din peste, retete de peste, retete culinare,

salata de icre cu peste hering si macrou afumat si marinat, salata de icre facuta in casa, preparate din peste, retete de peste, mancaruri cu peste, aperitive,

salata de icre de peste cu hering si macrou, aperitive, preparate din peste, retete cu icre, retete de peste, mancaruri cu peste, retete culinare, icre, icre de peste preparate,


Repararea icrelor taiate
Ce facem daca ni se taie icrele. Nu prea se intampla dar daca din nefericire se intampla sa ni se taie sau sa se inmoaie icrele, ele se pot repara foarte usor.
La metoda clasica icrele le reparam tot cu miez de paine amestecat cu gris. Frecam grisul cu painea inmuiata si mixand continuu turnam putin cate putin icrele gresite. Ele se vor repara imediat. 
La cele preparate cu mixerul vertical, luam un alt bol curat, punem din nou alte icre si o lingura de la uleiul de la icrele taiate, mixam si adaugam treptat putin cate putin din icrele taiate, pana cand acestea se leaga. Dupa ce am incorporat toate icrele adaugam ulei cat este nevoie si le mixam pana cand icrele sunt de consistenta dorita. 

Conservarea icrelor de peste.
De la aproape toti pestii autohtoni din Romania poti folosi icrele in prepararea diverselor retete, dar cele mai bune si mai des folosite pentru a prepara renumita salata de icre sunt icrele de crap deoarece sunt mai mari. Mai pot fi folosite dar fiind mai rare si icrele de stiuca care sunt cele mai renumite, icre de caras, icre de avat, icre de biban si guvizi, de la acesti pesti icrele sunt o delicatesa culinara. Toti pestii au icre dar nu sunt de pregatit, sunt mai marunte si nu poti prepara o salata de icre de calitate cu ele, dar le poti insa pregati prajite fiind foarte gustoase. 
Cum se conserva icrele. Icrele se pot conserva cu sare si ulei pastrate la frigider, sau frecate cu sare si congelate. 
Conservarea icrelor prin congelare. Cum procedezi, alegi si cureti un crap care sa depaseasca in greutate 2kg. Sub 2kg pestele este doar un ciortan iar icrele vor fi mult mai mici. Asa poti sa folosesti si icre de caras dar sunt incomparabile cu cele de crap. Il cureti de solzi, ii spinteci burta, ii scoti intestinele si apoi usor scoti icrele care sunt invelite intr-o pielita speciala. Le clatesti putin daca a ramas pe ele ceva urme de sange si le lasi sa se scurga de apa. Pielita cu care sunt invelite icrele se curata si ea frumos, iar icrele curatate le pui intr-un castron. Peste ele pui sare de preferinta sare grunjoasa si le amesteci usor. Le  lasi 10-15 minute apoi le depozitezi in pungi daca le tii la congelator sau in borcane cat mai mici, cu scopul de a folosi o data tot continutul. Cantitatea de sare depinde de gustul fiecaruia si de perioada pentru care le conservam, daca le conservam pentru mai mult timp le vom face mai sarate. 
icre, icre congelate, conservarea icrelor, cum conservam icrele de peste, peste, retete cu icre, preparate din peste, retete de peste, retete,

Conservarea icrelor cu ulei. Icrele de crap sau de orice peste dorim se pot pastra la frigider. Dupa ce am scos icrele din burta pestelui, le curatam putin sa nu aiba pielita in care au stat, le presaram cu putina sare deasupra si le masam usor sa nu se farame dar sa prinda sare. Le punem intr-un borcan turnand deasupra icrelor putin ulei cat sa le acopere si sa formeze un strat protector, borcanul se acopera si se pastreaza la frigider. In orice fel le-am conserva icrele tin foarte bine (mai ales la congelator) si din ele putem prepara o delicioasa salata de icre cu ceapa
Pofta Buna! 
salata de icre de peste, retete de peste, peste, icre, icre de peste, mancaruri cu peste, fel de mancare, meniu de peste, retete de mancare, icre de crap, icre de crap cu hering,

icre, icre de peste, aperitiv, preparate din peste, retete de peste, retete de mancare, mancaruri cu peste, retete cu icre, bucataria romaneasca,

icre, salata de icre de peste, preparate din peste, retete de peste, mancaruri cu peste, retete de mancare, retete culinare, peste, preparate culinare,

7 septembrie 2016

Smoothie de prune

Retete Bauturi Fresh Si Sucuri Naturale De Casa Din Fructe Reteta Smoothie De Prune Proaspete


Smoothie de prune reteta fresh retete fructe suc nectar bautura shake bun sanatate imunitate constipatie alimentatie nutritie,

O bautura medicament cu efect miraculos care ajuta organismul in constipatie, slabire rapida, diuretic, antioxidant, detoxifiere, un leac babesc si un laxativ natural care nu trebuie trecut cu vederea. Un pahar de suc natural de prune consumat dimineata iti reda portia de sanatate pentru intreaga zi. 
Alaturi de prune pentru a-i spori efectul mai poti adauga mere care la fel ca si prunele au un efect diuretic puternic, dar mai poti pune dupa gust si: piersici, struguri, portocale, banane, iaurt, scortisoara, miere de albine, etc. Atata timp cat folosesti doar fructe naturale si nu adaugi zahar sau alte produse nesanatoase totul este ok.
Prune romanesti reteta fructe pruna retete,

Cum se face smoothie de prune. Pentru 700ml suc de prune eu folosesc: 250ml apa plata, 30 prune romanesti lunguiete si negre la culoare care sunt foare dulci si aromate. Prunele le spal foarte bine sub jet de apa rece si le curat de coaja si samburi, daca prunele sunt bine coapte se curata foarte usor de coaja. Le pun intr-un blender si le mixez la viteza mare timp de 1 minut adaugand un pahar de apa. La inceput sucul o sa aiba consistenta unui nectar de prune dar il poti dilua adaugand apa pana la consistenta dorita. Bautura este dulce si nu-i mai trebuie zahar sau indulcitori. 
Prune reteta fructe pruna retete,

Preparare smoothie de prune reteta fresh retete fructe suc nectar bautura shake bun sanatate imunitate constipatie alimentatie nutritie,

Cateva sfaturi
-daca pui prunele cu tot cu coaja, mai intai tinele 5 minute in apa fiarta, fierbe apa si opreste focul apoi pune prunele. Astfel coaja prunelor se poate mixa mai bine. Dar eu prefer metoda naturala (raw vegan) si le curat mai bine de coaja decat sa le prepar termic,
-daca folosesti si mere alaturi de prune atunci le pui la fel, crude si curatate de coaja si seminte, pui la inceput apa mai putina deoarece merele sunt zemoase, apoi adaugi apa pana la consistenta dorita,
-de cateva ori pe an este foarte bine sa faci o cura de detoxifiere si sa elimini toxinele din corp, o detoxifiere a colonului este foarte indicata mai ales daca te sti ca ai o viata dezorganizata si o alimentatie nesanatoasa, iar prunele te ajuta. Curatarea colonului prin metode naturale si naturiste este benefica pentru sanatatea ta. Tot ce trebuie sa faci este ca atunci cand te trezesti dimineata sa consumi un pahar cu apa, iar dupa 15 minute un pahar cu suc de prune si mere. Dupa 30 minute poti servi micul dejun daca mai simti nevoia.
-poti incepe la inceput cu doza ta zilnica de fructe pe care o mananci la o masa, de exemplu 1 mar normal si 5 prune, mixezi totul picurand apa pana la consistenta dorita. Bei smoothie imediat cat este proaspat, iar seara iti poti prepara altul. 

Smoothie de prune, o bautura de vara racoroasa, tare simpla dar incredibil de buna pe care o consumi cu placere deoarece e naturala si sanatoasa, e facuta de mana ta si sti ce ingrediente contine. Nu mai consuma sucuri din comert care chipurile sunt naturale si nu contin E-uri si conservanti, pe care le uiti pe masa fara capac si le gasesti in aceeasi stare dupa cateva zile. Prepara un suc de casa si o sa simti diferenta atat la gust, aroma, pulpa …si nu in ultimul rand la sanatate! 
Sa fii sanatatos este cel mai important! 
Smoothie de prune reteta fresh la blender retete fructe suc nectar bautura shake bun sanatate imunitate constipatie alimentatie nutritie,

Nectar de prune reteta fresh retete fructe suc smoothie bautura shake bun sanatate imunitate constipatie alimentatie nutritie,

Smoothie de prune reteta fresh retete fructe suc nectar bautura shake bun sanatate imunitate constipatie alimentatie nutritie,

Suc de prune reteta fresh retete fructe smoothie nectar bautura shake bun sanatate imunitate constipatie alimentatie nutritie,