28 ianuarie 2017

Ciorba de perisoare cu zeama de varza

Retete Ciorba De Perisoare Acrita Cu Zeama De Varza


retete ciorbe si borsuri romanesti,

O ciorba romaneasca preparata acasa din carne de porc, acra si aromata este ciorba de perisoare de porc acrita cu bors si zeama de varza. Este un preparat delicios din bucataria romaneasca apreciat de toata lumea, se prepara foarte usor iar o reteta simpla este urmatoarea. Daca vrei retete de ciorbe si borsuri romanesti atunci incearca aceasta reteta de ciorba care se prepara in special in sezonul rece atunci cand zeama de varza este proaspata si se gaseste din belsug.

Ciorba de perisoare cu zeama de varza se prepara aproape la fel ca ciorba de perisoare cu bors, numai ca in loc de bors se pune zeama de varza, sau se poate pune atat bors cat si zeama de varza daca se doreste ciorba mai acra si tinand cont ca zeama de varza este sarata. Deoarece zeama de varza contine sare in mancare nu se adauga deloc sare, o reteta de ciorba de perisoare clasica si modul de preparare al ciorbei este aici
De obicei zeama de varza se foloseste la prepararea ciorbelor cu carne grasa sau a ciorbelor de oase cum ar fi ciorba de potroace, dar merge si in cea cu perisoarePofta Buna! 
retete mancare din bucataria romaneasca,

retete ciorbe de porc cu bors si zeama de varza,

24 ianuarie 2017

Mancare de fasole in paine

Retete Mancare De Fasole Cu Afumatura In Paine De Casa


retete de mancare fasole scazuta cu afumatura in paine,

O reteta de mancare delicioasa preparata acasa este reteta de mancare de fasole servita in chifle sau paine de casa, ciorba de fasole, fasole scazuta, iahnie de fasole sau fasole facaluita (fasole batuta). Preparatul este foarte simplu de realizat si merge perfect servit de Ziua Romaniei sau Ziua Unirii atunci cand de obicei se mananca fasole cu carnati.

Ingrediente painici
  • 500g faina
  • 200ml apa
  • 25g drojdie
  • 1 lingura ulei
  • ½ lingurita sare
  • ½ lingurita zahar


Ingrediente fasole
  • 500g fasole uscata
  • 200g afumatura
  • 3 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri bulion
  • 2l apa
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita piper boabe
  • 1 lingurita cimbru macinat 
  • 1 foaie de dafin
  • ½ legatura patrunjel verde


Mod de preparare
Mancarea de fasole se prepara ca orice mancare de fasole cu afumatura clasica iar o reteta de fasole cu costita afumata este si aici
Cum se procedeaza, fasolea oparita si clatita bine se fierbe in apa intr-o oala cu capac pana cand este bine fiarta. In apa in care fierbe fasolea se adauga 1 lingura de ulei, 1 ceapa taiata marunt, 1 morcov si 1 ardei taiate cubulete. 
Cat timp fasolea fierbe se prajesc feliutele de afumatura in putin ulei pana cand sunt frumos rumenite. In grasimea cu gust de carne afumata se calesc 2 cepe taiate marunt, iar cand ceapa devine sticloasa se adauga pasta de tomate si se amesteca bine. 

Fasolea fiarta se imparte in doua, o parte pentru felul intai si una pentru felul doi. Intr-o craticioara se pun boabe de fasole mai multe pentru fasolea scazuta, se adauga jumatate din prajeala de ceapa si afumatura prajita, se condimenteaza dupa gust, apoi se fierbe pana cand mancarea este gata, la final se pune patrunjel proaspat tocat marunt. 
In alta craticioara se pun boabe de fasole mai putine dar cu zeama mai multa pentru supa de fasole, se adauga restul de prajeala de ceapa si afumatura, se potriveste gustul de sare si culoare adaugand bulion, apoi se fierbe inca 15 minute. 

Painicile se fac foarte simplu dintr-un aluat de paine sau de scovergi, se pot face sub forma de chifle sau paine la conserva. Se amesteca intr-un lighenus drojdia topita cu zahar, apa calduta, sare si ulei, apoi se incorporeaza faina pana cand se obtine un aluat elastic. Se lasa aluatul sa creasca timp de 30 minute apoi se modeleaza sub forma de bile care se asaza pe o tava si se coc la cuptor incins la 200 grade pana sunt frumos rumenite. 

Fiecarei painici i se taie capacul si i se scobeste miezul apoi se umple cu mancare de fasole, se acopera cu capac si se servesc imediat sau se mai pot coace 10 minute la cuptor fiind si mai bune. Se servesc calde cu jumari si muraturi alaturi, la inceput supa de fasole in paine si apoi mancare de fasole in paine
Mancare de fasole in paine, un preparat mai deosebit, foarte gustos si care arata minunat, cu o aroma apetisanta de care toti cei invitati la masa vor fi impresionati in mod placut si nu vor uita aceasta masa speciala. 
Pofta Buna! 
retete de mancare supa de fasole in paine,

retete de mancare supa de fasole in paine de casa,

retete de mancare iahnie de fasole cu afumatura in paine de casa,

retete mancare de fasole cu afumatura in paine de casa,

retete aperitive jumari de porc prajite la ceaun,

retete de mancare fasole scazuta cu costita afumata in paine de casa,

retete de mancare fasole cu afumatura in paine de ziua romaniei,

retete culinare fasole cu afumatura in paine la cuptor,

retete de mancare iahnie de fasole cu carne afumata servita in paine de casa,