26 decembrie 2016

Varza murata pentru iarna

Retete Varza Murata La Butoi Pentru Iarna


retete varza acra, muraturi, reteta varza la butoi, bucataria romaneasca,

O reteta de varza murata pentru iarna la butoi simpla si usor de preparat, o reteta din batrani nelipsita pentru iarna care iti reuseste garantat si se pune foarte usor, o reteta romaneasca din bucataria traditionala romaneasca este urmatoarea. Ingredientele sunt pentru un butoi de 200 kg.

Ingrediente
  • varza
  • apa
  • sare grunjoasa neiodata
  • 2 radacini hrean radacina
  • 1 stiulete de porumb
  • 1 legatura marar uscat


Mod de preparare
Cum se pune varza murata pentru iarna. O reteta simpla de varza murata este urmatoarea. Se alege varza bine coapta (culeasa dupa caderea brumei) de preferat dupa Sf. Dumitru in luna octombrie. Verzele se curata de frunzele ofilite daca este cazul si se scobesc de cotor cu un cutit, apoi se asaza in butoi (de preferinta un butoi cu cep sau robinet) cat mai bine unele langa altele ca sa incapa cat mai multe. Printre verze se pun crengute de marar uscat de preferat si cu seminte, boabe de porumb si rondele de hrean radacina curatat de coaja.


Dupa ce varza a fost asezata in butoi se topeste sare in apa calduta, la o caldare de apa se pune cate o cana de sare mare si se amesteca pana cand sarea este topita foarte bine. Dupa ce butoiul a fost plin si varza acoperita de saramura, se acopera butoiul si timp de 2 saptamani saramura se vantura folosind un furtun sau o teava de plastic (sufland bine in ea), sau cel mai bine se scoate saramura intr-o caldare si se rastoarna inapoi in butoi. Zeama de varza rezultata dupa acrirea verzei trebuie sa fie limpede si de culoare alb spre galben, este un adevarat leac si un tratament pentru sanatate consumata cu masura. Varza in butoi trebuie sa fie in permanenta tinuta in zeama de varza altfel se inmoaie si se strica. Poate vrei si alta reteta de varza acra la fel de buna aici

Ce poti prepara cu varza murata? In primul rand poti face o salata de varza care merge servita in special alaturi de fripturi de porc, mancaruri cu carne, carnati prajiti sau cartofi prajiti, mai poti prepara nelipsitele sarmale traditionale romanesti, varza calita cu carne sau carnati, varza calita de post la cuptor sau orice alte mancaruri si preparate ne plac. 
reteta varza acra, varza la butoi pentru iarna, bucataria traditionala romaneasca,

varza murata, retete varza murata la butoi pentru iarna, bucataria romaneasca traditionala, muraturi,

muraturi, varza acra, retete romanesti din bucataria traditionala romaneasca,

retete zeama acra de varza murata, sanatate, tratament, leac, reteta zeama varza,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu