23 martie 2017

Placinta cu ciuperci

Reteta Placinta Cu Ceapa Verde Si Ciuperci De Post La Cuptor Retete Placinte De Casa


Placinta cu ciuperci reteta de casa de post cu ceapa verde retete placinte melc patiserie mancare gustare legume,

O placinta de casa romaneasca preparata cu ingrediente de post este urmatoarea reteta de placinta cu ciuperci care se prepara foarte simplu si usor la cuptor in felul urmator. Pentru o tava de yena rotunda cu diametrul de 25cm avem nevoie de: 
-12 foi de placinta de cumparat
-1kg ciuperci champignon
-1 ceapa mare
-2 legaturi ceapa verde
-1 legatura marar verde
-½ legatura patrunjel verde
-4 linguri ulei
-½ lingurita sare
-½ lingurita piper macinat. 

Cum se face placinta cu ceapa si ciuperci de post. Cum procedam, curatam ceapa verde si pe cea uscata, curatam si ciupercile daca acestea nu sunt proaspete. Le spalam bine cu apa rece si apoi taiem ceapa verde rondele, ceapa uscata o taiem marunt, ciupercile le taiem felii sau cubulete iar verdeata o tocam marunt. 
Cum se face umplutura pentru placinta. Incingem putin ulei intr-o tigaie si calim cateva minute ceapa uscata, presaram putina sare iar cand ceapa devine sticloasa adaugam ceapa verde si ciupercile pe care le calim la foc tare timp de 5 minute. 
retete ceapa calita la tigaie pentru placinta cu ciuperci de post,

retete ciuperci cu ceapa la tigaie pentru placinta de post,

Oprim focul, adaugam verdeata si condimentam dupa gust cu sare si piper macinat, apoi lasam umplutura sa se raceasca. 
retete umplutura placinta cu ceapa si ciuperci de post,

retete preparare umplutura placinta de post cu ceapa si ciuperci,

Pregatim foile de placinta si punem 3 foi de placinta una peste alta dar nu inainte de a le stropi cu putin ulei pe fiecare in parte, luam umplutura si o intindem deasupra si apoi rulam pana cand obtinem un sul de placinta. 
retete placinta cu ceapa si ciuperci de post cu foi de cumparat,

reteta preparare placinta cu ciuperci cu foi de cumparat,

Procedam asemanator cu restul de foi de placinta iar in final vom avea 4 suluri de placinta exact cate trebuie pentru tava noastra. Ungem tava de yena cu putin ulei si apoi asezam sulurile circular in ea sub forma unei spirale (placinta melc) pe care la sfarsit o vom unge cu putin ulei deasupra. 
reteta placinta cu ciuperci de post la cuptor,

Coacem tava in cuptor la foc potribit (180-200 grade) timp de 25-30 minute, pana cand placinta s-a rumenit frumos dupa care o scoatem din cuptor si o lasam putin sa se raceasca, apoi o taiem si o putem manca calda dar chiar si dupa ce s-a racit. 

Placinta cu ceapa si ciuperci de post, o reteta din bucataria romaneasca foarte buna si gustoasa, cu o aroma puternica si un gust minunat potrivita atat in perioada posturilor dar si atunci cand vrei sa mai uiti de carne si branza si sa mananci ceva bun, sanatos si consistent. 
Pofta Buna! 
Retete placinta melc cu ceapa si ciuperci de post la cuptor,

Reteta placinta cu ciuperci si ceapa la cuptor de post,

Placinta cu ceapa si ciuperci la cuptor de post retete culinare,

Placinta de post cu ceapa si ciuperci la cuptor,

18 martie 2017

Salata de vinete cu usturoi

Retete Salata De Vinete Cu Usturoi De Post Fara Maioneza


retete mancare de post reteta salata de vinete fara maioneza,

O reteta de post delicioasa din bucataria romaneasca este salata de vinete cu usturoi, o specialitate culinara romaneasca preparata din vinete coapte la flacara, tocate marunt si amestecate cu ulei si usturoi romanesc.
Si in extrasezon cand nu mai gasim vinete proaspete romanesti putem sa folosim vinete congelate care vor fi la fel de bune si de gustoase ca cele proaspete. Pentru preparare avem nevoie de 1 pachet de vinete congelate (4 vinete mari), 50-100 ml ulei, ½ lingurita sare, 4-5 catei de usturoi. 
Cum procedam, vom dezgheta un pachet de vinete de la congelator de seara pana a doua zi intr-o sita pentru a se scurge foarte bine apa. Dupa ce vinetele sunt gata le tocam cu tocatorul special din lemn si apoi le punem intr-un castron. 
retete vinete coapte tocate reteta salata vinete de post,

Usturoiul curatat il pisam bine si il frecam impreuna cu putina sare pana cand devine pasta. Amestecam bine vinetele cu o lingura de lemn, adaugam sare dupa gust si apoi treptat ulei pana cand vinetele se albesc si capata consistenta unei maioneze. La final adaugam pasta de usturoi, amestecam si apoi o asezam frumos intr-un castronel si se pot manca imediat cu felii de paine proaspata sau prajite alaturi de rosii chery, rosii sau ardei copti. 
retete salata de vinete fara maioneza de post cu usturoi,

Salata de vinete cu usturoi, o reteta minunata in timpul postului sau un aperitiv bun, foarte buna, consistenta si gustoasa care ne aminteste de vara si de gustul ei. Alte retete cu vinete: salata de vinete cu ardei si rosii coapte, salata de vinete cu maioneza, vinete coapte pentru iarna, vinete evantaiPofta Buna! 
retete mancare bucataria romaneasca reteta salata de vinete,