6 aprilie 2014

Saratele de post cu chimen


saratele, retete saratele, reteta saratele, retete de saratele, saratele de post, saratele cu chimen, saratele fragede, saratele retete, saratele reteta, retete de post, aluaturi, aluaturi de post, aluat de saratele, aluat cu chimen, retete culinare, preparate culinare, saratele crocante,

Ingrediente:

  • 400g faina
  • 75g margarina (ulei)
  • 150ml apa
  • 25g drojdie (1cub de drojdie)
  • ½ lingurita zahar
  • 2-3 linguri de ulei pentru uns
  • 1 lingurita sare
  • 50g chimen

Mod de preparare:

     Faina se pune intr-un castron mare si se amesteca cu sare. Margarina se taie cubulete si se topeste pe foc pana cand devine lichida. Drojdia de bere se farama intr-o farfurie si se presara deasupra ei putin zahar, dupa care se lasa sa se topeasca. Dupa ce drojdia s-a inmuiat se pune in castron si se amesteca cu faina. Se adauga margarina topita si apa calduta. Se amesteca bine toate ingredientele si se framanta pana cand se obtine un aluat de post foarte elastic. Se presara pe blatul de lucru chimen si se mai framanta pana cand se incorporeaza tot chimenul. Se presara putina faina in castron si se asaza aluatul, se mai presara si deasupra faina si se acopera cu un prosop, dupa care se lasa la crescut 15-20 de minute. 
     Dupa ce aluatul de saratele a crescut se intinde o foaie de dimensiunea dorita si cu un cutit special de patiserie se taie fasii potrivit de mari, dupa preferinta. Se ung saratelele obtinute cu putin ulei si se presara deasupra cu chimen. Se ia o tava de cuptor, se tapeteaza cu hartie de copt si se aseaza saratelele in tava, dupa care se coc in cuptorul incins timp de 20-25 de minute. Cand saratelele sunt rumene si frumoase se scot din tava si se pot servi atat fierbinti, cat si reci. Saratele de post cu chimen, deosebit de gustoase si crocante, o reteta de post foarte buna pentru zilele in care tinem post
POFTA BUNA! 

saratele, saratele de post, saratele de casa, retete saratele, reteta saratele, saratele retete, saratele reteta, saratele cu chimen, saratele de post cu chimen, retete de post, mancaruri de post, retete culinare, preparate culinare, deserturi, aluat saratele, saratele crocante,

aluat de saratele, aluaturi, aluaturi de post, saratele, saratele de post, saratele de casa, retete saratele, reteta saratele, saratele cu chimen, saratele de post cu chimen, retete de post, retete culinare, preparate culinare, aluat cu chimen,

aluat de saratele, aluaturi, aluaturi de post, saratele, saratele de post, saratele de casa, retete saratele, reteta saratele, saratele cu chimen, saratele de post cu chimen, retete de post, retete culinare, preparate culinare, aluat cu chimen, aluat de post,

aluat de saratele, aluaturi, aluaturi de post, saratele, saratele de post, saratele de casa, retete saratele, reteta saratele, saratele cu chimen, saratele de post cu chimen, retete de post, retete culinare, preparate culinare, aluat cu chimen,

aluat de saratele, aluaturi, aluaturi de post, saratele, saratele de post, saratele de casa, retete saratele, reteta saratele, saratele cu chimen, saratele de post cu chimen, retete de post, retete culinare, preparate culinare, aluat cu chimen, aluat de post,

aluat de saratele, aluaturi, aluaturi de post, saratele, saratele de post, saratele de casa, retete saratele, reteta saratele, saratele cu chimen, saratele de post cu chimen, retete de post, retete culinare, preparate culinare, aluat cu chimen, aluat de post,

saratele, saratele de post, saratele de casa, retete saratele, reteta saratele, saratele retete, saratele reteta, saratele cu chimen, saratele de post cu chimen, retete de post, mancaruri de post, retete culinare, preparate culinare, deserturi, aluat saratele, saratele crocante,

saratele, saratele de post, saratele de casa, retete saratele, reteta saratele, saratele retete, saratele reteta, saratele cu chimen, saratele de post cu chimen, retete de post, mancaruri de post, retete culinare, preparate culinare, deserturi, aluat saratele, saratele crocante,

saratele, retete saratele, reteta saratele, retete de saratele, saratele de post, saratele cu chimen, saratele fragede, saratele retete, saratele reteta, retete de post, aluaturi, aluaturi de post, aluat de saratele, aluat cu chimen, retete culinare, preparate culinare, saratele crocante,

saratele, retete saratele, reteta saratele, retete de saratele, saratele de post, saratele cu chimen, saratele fragede, saratele retete, saratele reteta, retete de post, aluaturi, aluaturi de post, aluat de saratele, aluat cu chimen, retete culinare, preparate culinare, saratele crocante,

5 comentarii:

  1. Arata bine, cred ca sunt bune si crocante!

    RăspundețiȘtergere
  2. Intradevar ies mai crocante deoarece sunt de post, pentru cei care nu indragesc crocanteala ii sfatuiesc sa foloseasca margarina in locul uleiului care usuca. Se tin la cuptor mai putin pana s-au rumenit foarte usor cat sa nu fie prea uscate.

    RăspundețiȘtergere
  3. E adevarat ca uleiul usuca si saratelele ies putin mai tari decat celepe care le faci cu mararina. Totusi nu recomand margarina pentru ca este cu adevarat nociva. Margarina se face din grasimi si uleiuri hidrogenate. Margarina contine astfel, grasimi hidrogenate care constituie un factor de risc pentru boli cardiovasculare.

    RăspundețiȘtergere
  4. Este f buna reteta doar cu ulei, eu chimenul l-am amestecat direct in compozitie. Multumim pentru idei!

    RăspundețiȘtergere