3 iulie 2017

Bautura cu ghimbir si lamaie

Bautura cu ghimbir reteta,

O reteta de sanatate indicata pentru cure de slabire si detoxifiere este apa cu lamaie si ghimbir si optional miere de albine. Apa cu ghimbir si lamaie, o bautura miraculoasa, racoroasa si reconfortanta cu efecte terapeutice imediate foarte indicata in zilele toride de vara si nu numai. 

Ingrediente
  • 1 radacina ghimbir (100g) 
  • 2 lamai mari 
  • 4 frunze menta
  • 2 litri apa plata 
Retete cu ghimbir lamaie si menta,

Mod de preparare
Pentru preparare este nevoie de 1 radacina de ghimbir, 2 lamai, 2 frunzulite menta, 2-3 litri apa in functie de cat de concentrata vrem sa facem bautura. Ghimbirul se curata de coaja si se rade pe razatoarea mica, iar lamaile se taie in jumatate si se storc de zeama. Peste apa se adauga ghimbirul ras, zeama de lamaie si 2 felii de lamaie pentru un plus de aroma si 4 frunzulite de menta proaspata, dupa care se tine la rece in frigider cel putin 2 ore, apoi se consuma in cantitati cat mai mari fiind si o bautura racoritoare excelenta. 
Gingerata reteta,

Cateva proprietati
Impreuna ghimbirul si lamaia au proprietati de detoxifiere a organismului si ajuta in curele de slabire, combat colesterolul rau LDL, imbunatatesc circulatia si intaresc sistemul imunitar, stimuleaza digestia si impiedica retentia de apa
Ghimbirul protejeaza vasele de sange si previne ateroscleroza, imbunatateste functiile digestive, are efect antiinflamator, termogenic, combate greata si activeaza metabolismul.
Ghimbirul adaugat in bauturi sau mancaruri creeaza senzatia de satietate pentru un timp mai indelungat, regleaza secretia de cortizol care in exces sustine depunerea de tesut adipos in zona abdominala si cresterea in greutate.

Dieta cu apa, ghimbir si lamaie se poate tine asa, dar adaugand mierea are un gust mai placut, fiind bogata in nutrienti care regleaza nivelul glicemiei hranind organismul si ajutandu-l sa treaca mai usor peste dieta. Pentru o dieta stricta de 10 zile in care se poate slabi pana la 10 kg se vor inlocui toate mesele cu bautura obtinuta din ghimbir si lamaie. Pentru o dieta moderata se poate inlocui masa de pranz sau de seara cu bautura din ghimbir, in rest se mananca normal. 

Apa cu ghimbir si lamaie reteta,

Apa cu ghimbir reteta,

Bautura cu ghimbir si lamaie reteta,

Un comentariu:

  1. O bautura excelenta pe care eu o consum zilnic in loc de apa, ma simt foarte bine si nici nu mai retin cand am racit ultima data!

    RăspundețiȘtergere