9 februarie 2013

Pizza

Reteta Pizza De Casa Cu Ciuperci Cabanosi Sunculita Si Bacon


Pizza reteta,
Ingrediente pizza de casa
  • 2 cabanosi 
  • 4 felii de bacon 
  • 4 felii de sunculita 
  • 200g ciuperci champignon
  • 100g masline negre si verzi 
  • 1 ardei rosu 
  • 1 ceapa normala
  • 50g branza rasa 
  • 50g cascaval ras 
  • 4 oua mari
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare dupa gust 
  • piper macinat dupa gust 
  • ketchup pentru servit

Mod de preparare pizza de casa cu de toate
Ingredientele de mai sus sunt pentru o tava mare de cuptor electric turcesc. Cum se procedeaza, se curata ciupercile si se taie feliute. Ceapa si ardeiul se curata si se taie fideluta. Intr-o tigaie cu putin ulei se caleste intai ceapa cu un praf de sare, dupa care se adauga ardeiul si ciupercile pentru cateva minute. Mezelurile se taie feliute subtiri, iar maslinele se curata de samburi si se taie feliute. Ouale se bat spuma intr-un castrot cu putina sare. 
Blatul de pizza se prepara ca aici. Se unge o tava de cuptor cu unt sau ulei, se asaza in ea aluatul de pizza de grosimea dorita si apoi se inteapa cu o furculita. Se unge cu un strat subtire de ketchup, se asaza frumos legumele calite, mezelurile, maslinele, branza rasa si ouale batute. Se coace tava in cuptorul incins timp de 20 minute la 250 grade celsius, cu cinci minute inainte sa fie gata se presara cascaval ras deasupra. 
Pizza se serveste fierbinte stropita deasupra cu ketchup de casa, reteta pentru un ketchup de casa bun este aiciPizza de casa, o mancare delicioasa, cu un blat moale si pufos la interior dar crocant la exterior, pe care troneaza un amestec gustos si aromat de mezeluri, ciuperci si masline, acoperit cu un strat elastic de cascaval care se intinde apetisant. Pizza merge de minune ca un excelent meniu pentru o intalnire romantica sau intre prieteni. Pofta Buna! 
Pizza ingrediente reteta,

Legume calite reteta,

Pizza preparare reteta,

Pizza de casa reteta,

Pizza facuta acasa reteta,

Pizza de casa reteta,

Saratele

Saratele De Casa Pufoase Cu Branza Si Chimen Susan Sau Mac


Saratele reteta,
Ingrediente saratele 
  • 700g faina alba 
  • 3 oua 
  • 125g untura  
  • 125g margarina pentru prajituri 
  • 1 iaurt mic 
  • 25g drojdie 
  • 2 linguri otet 
  • 1 lingurita sare 
  • 1 lingurita zahar 
  • 200g branza sarata 
  • 30g chimen seminte (susan, mac) 
  • 1 ou pentru uns 

Mod de preparare saratele de casa
Se rade branza sarata pe razatoarea mica. Se topeste untura si margarina si se lasa putin la racit. Se amesteca faina cu sarea, drojdia topita cu putin zahar, untura si margarina, iaurtul, otetul, ouale, branza rasa si chimenul. Se amesteca bine toate ingredientele si se framanta pana cand se obtine un aluat elastic. Se lasa aluatul de saratele sa se odihneasca intr-un vas acoperit cu un prosop timp de 30 de minute la temeratura camerei. 
Se intinde aluatul cu sucitorul si se taie fasii dupa dimensiunea dorita cu ajutorul unui cutit special de patiserie. Se ung fasiile de aluat cu ou batut si se presara cu branza rasa, chimen, susan sau mac. Se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc la cuptorul incins bine aproximativ 15 minute la 250 grade celsius. Saratele cu branza si chimen, un desert delicios cu un gust aparte. Pofta Buna! 

Saratele ingrediente reteta,

Aluat pentru saratele reteta,

Saratele preparare reteta,

Saratele de casa reteta,

Saratele cu branza si chimen reteta,

Saratele crocante reteta,

Saratele cu chimen reteta,

Saratele cu branza reteta,

Saratele reteta,

Supa de pui

Reteta Supa De Casa Din Carne De Pui Cu Legume


Supa de pui cu legume reteta,

Ingrediente supa de pui
  • carne de pui
  • 4 morcovi
  • 4 ceape de marime medie
  • ½ telina mare
  • 1-2 ardei 
  • 4-8 cartofi de marime medie 
  • 1 lingurita sare
  • patrunjel verde 
  • fidea sau taitei 

Mod de preparare:
Carnea de pui se curata, se spala, se fierbe in apa cu sare si se spumeaza. Legumele se curata si se spala. Dupa ce carnea a fost spumata se adauga morcovii si ceapa intregi, iar telina taiata bucati. Dupa zece minute se adauga cartofii intregi si ardeiul taiat in patru. Cand supa din carne de pui este gata se mai adauga fideaua si se potriveste gustul de sare. Supa de pui cu legume se serveste cu verdeata proaspata tocata marunt presarata deasupra. Supa de pui se mai poate servii cu branza rasa, piper si crutoane. Pofta Buna! 

Legume pentru supa reteta,

Supa de pui reteta,

Salata de telina Retete Culinare

Cum Se Face Salata De Telina De Casa



Salata de telina reteta,

Ingrediente salata de telina
  • ½ telina mare
  • 1 mar
  • 1 morcov tanar
  • zeama de lamaie
  • sare dupa gust
  • piper macinat dupa gust 
  • 3 linguri maioneza de casa

Mod de preparare salata de telina de casa
Telina si morcovul se curata, se spala si se rad pe razatoarea mica. Marul se spala, se curata si se rade pe razatoarea mare. Se amesteca toate intr-un vas, se pune putin piper, sare si zeama de lamaie dupa gust si se amesteca cu putina maioneza pana la consistenta dorita. O reteta simpla si rapida de maioneza este aici
Salata de telina, o salata de cruditati usoara, proaspata si gustoasa, care se poate servi ca aperitiv sau oricand dorim ceva simplu, sanatos si usor de facut. Pofta Buna! 

Salata de telina ingrediente reteta,

Salata de telina preparare reteta,

Salata de telina reteta,

Salata de cruditati reteta,

Salata de telina cu morcov si mar reteta,

Salata de telina de casa reteta,

Salata de telina aperitiv reteta,

Blat de pizza

Cum Se Face Blatul Pentru Pizza De Casa


Blat de pizza reteta,

Ingrediente blat de pizza
  • 500g faina alba
  • 1 cana apa calduta
  • 35g drojdie de bere
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita rasa sare

Mod de preparare blat de pizza de casa
Se dizolva drojdia proaspata cu putin zahar sau apa calduta. Se pune faina intr-un vas, se face o gropita la mijloc si se asaza drojdia in ea. Se acopera drojdia cu putina faina si se lasa la crescut pana cand drojdia creste. Se adauga in faina sare, ulei si apa calduta, se amesteca compozitia bine si se framanta pana cand se obtine un aluat elastic nelipicios. Se asaza aluatul pentru blatul de pizza in vas, se acopera cu un prosop si se lasa la caldura sa creasca timp de jumatate de ora pana cand aluatul de pizza isi mareste volumul. Dupa ce a crescut se intinde sub forma unui blat potrivit de gros de dimensiunea tavii de pizza si se inteapa cu furculita inainte de a se adauga compozitia pentru pizz. Este o reteta de casa simpla pentru un blat de pizza de post moale si pufos.

Blat de pizza ingrediente reteta,

Aluat pentru blat pizza reteta,

Aluat de pizza reteta,

Blat de pizza de casa reteta,

Blat de pizza de casa reteta,

Maioneza

Reteta Maioneza De Casa Rapida La Blender Retete Culinare Sosuri Si Dressinguri


Maioneza reteta,

Ingrediente maioneza de casa

  • 1 ou
  • 1 lingurita mustar
  • 1 varf lingurita sare
  • 200ml ulei
  • ½ lamaie (zeama de lamaie)
  • 1 lingurita apa minerala

Mod de preparare maioneza la blender

Pentru o maioneza de casa reusita este foarte important ca ingredientele sa nu fie reci (sa fie la temperatura camerei) pentru a nu se taia maioneza. Pentru reusita maionezei se foloseste un mixer vertical (eu folosesc Mixi-Zepter) si in maxim doua minute maioneza este gata. 
Cum se procedeaza, se pune oul intreg intr-un bol inalt si ingust (de la mixer), se adauga sare, o lingurita mustar, zeama de la jumatate de lamaie si 200ml ulei de floarea soarelui. Se porneste mixerul la viteza cea mai mica si se tine vertical pe fundul bolului pana cand maioneza incepe sa se lege. Apoi se ridica mixerul cu miscari circulare de jos in sus si se mixeaza pana cand maioneza este gata. 
Maioneza la blender se poate subtia cu putina apa minerala daca se doreste deoarece ea o sa iasa foarte consistenta. Aceasta maioneza rapida este foarte usor de realizat si nu exista riscul de a se taia. Dar daca totusi maioneza se taie, se adauga un ou deasupra si se repeta din nou operatiunile. 

Maioneza ingrediente reteta,

Maioneza de casa preparare reteta,

Maioneza la zepter preparare reteta,

Maioneza rapida reteta,

Maioneza la blender reteta,

Ketchup

Reteta Ketchup De Casa Retete Ketchup Pentru Paste Si Pizza



Ketchup reteta,

Ingrediente ketchup
  • 1 cana apa 
  • 3 linguri bulion 
  • ½ lingurita sare 
  • ½ lingurita zahar 
  • ½ lingurita piper macinat 
  • ½ lingurita boia de ardei iute 
  • ½ lingurita cimbru macinat 
  • 1 foaie de dafin 

Mod de preparare ketchup de casa
Pasta de tomate se dizolva in apa si se pune intr-un ibric la fiert. Cand a inceput sa fiarba se adauga dupa gust sare, zahar, piper, boia, cimbru si dafin. Se poate adauga dupa gust si un catel de usturoi pisat. Se fierbe compozitia de ketchup la foc mic timp de zece minute, pana cand compozitia se leaga si scade putin, avand consistenta unui sos mai gros. 
Ketchup de casa, este un sos dulce si picant care merge foarte bine la pizza, spaghete, paste, oua ochiuri si cartofi prajiti. Pofta Buna! 

Ketchup de casa reteta,

Ketchup picant reteta,

8 februarie 2013

Salata de fructe

Retete Culinare Cu Fructe Reteta Salata De Fructe De Casa


Salata de fructe reteta,
Ingrediente salata de fructe
  • 1 mar galben
  • 1 mar rosu
  • 1 portocala
  • 1 banana
  • 2 kiwi
  • 2 bucati de fructul pasiunii (maracuja)
  • 2 mango
  • 1 cutie de ananas
  • 2 linguri de stafide
  • 2 linguri de nuca sau alune
  • 3 cuburi de ciocolata
  • un strop de lichior
  • un strop de visinata
  • un strop de sampanie

Mod de preparare salata de fructe de casa
Cum se face salata de fructe, ingredientele din salata de fructe se adauga dupa gustul fiecaruia, cum se procedeaza. Toate fructele se spala bine, se curata de coaja si se taie cubulete si rondele. Se asaza frumos intr-un bol, se stropesc cu putin lichior, visinata, sampanie sau orice alta bautura aromata avem. Se adauga stafide, nuci, putin sirop de ananas si se amesteca usor si bine compozitia insa fara a terciui fructele. 
Salata de fructe se serveste in cupe, castronele, decorata dupa gust si imaginatie cu bucati de nuca, ciocolata, sau o lingura de inghetata si frisca, etc
Salata de fructe de casa, un desert deosebit de gustos, aromat si sanatos, potrivit in diverse ocazii festive, aniversari, evenimente, intalniri romantice, se poate incadra de minune ca o reteta pentru Valentine’s Day, Dragobete sau Ziua Femeii. Pofta Buna! 

Fructe exotice reteta,

Nuca de cocos reteta,

Mere romanesti reteta,

Fructe reteta,

Salata de fructe reteta,

Salata de fructe reteta,

Salata de fructe de casa reteta,

Cartofi natur de post

Cum Se Fac Cartofii Natur De Post Reteta De Casa


Cartofi natur de post reteta,
Ingrediente cartofi natur
  • cartofi
  • patrunjel proaspat
  • ulei de masline
  • sare dupa gust
  • piper macinat dupa gust
  • zeama de lamaie

Mod de preparare cartofi natur de post
Cartofii se curata, se spala, se taie in bucati si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti se scot cu paleta intr-un vas. Se adauga dupa gust sare, ulei de masline, patrunjel verde tocat marunt, zeama de lamaie, piper macinat si se amesteca usor. Pofta Buna! 

Cartofi natur

Retete Salata De Cartofi Reteta Cartofi Natur


Cartofi natur reteta,
Ingrediente cartofi natur
  • cartofi
  • branza
  • patrunjel verde
  • unt sau ulei de masline
  • sare dupa gust
  • piper macinat dupa gust
  • zeama de lamaie

Mod de preparare salata de cartofi
Cartofii se curata, se spala, se taie in 4-6 bucati si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti se scot cu paleta intr-un vas. Se sareaza dupa gust, se pune unt, patrunjel, zeama de lamaie, branza rasa si se amesteca. Toate ingredientele se adauga dupa gustul fiecaruia, se adauga putin piper macinat daca ne place putin condimentat. Cartofii natur se servesc imediat cat sunt calzi. Cartofi natur, o reteta de mancare sanatoasa, hranitoare si gustoasa pe care o mananci oricand cu placere. Pofta Buna! 

Cartofi natur preparare reteta,

Salata orientala de post

Cum Se Face Salata Orientala De Post


Salata orientala reteta,
Ingrediente salata orientala
-5 cartofi mari
-1 ceapa
-1 ardei rosu
-1 ardei galben
-1 castravete
-1 lingurita mustar
-sare dupa gust
-1 lingura ulei de masline
-1 lingura otet
-masline negre si verzi

Mod de preparare salata orientala de post
Din ingredientele de mai sus ies aproximativ sase portii de salata orientala. Cum se procedeaza, cartofii se spala si se fierb in coaja, se pune si putina sare in apa. Ceapa se curata, se spala, se taie fideluta, se freaca cu putina sare si se stropeste cu otet. Cartofii curatati de coaja se taie cubulete, ardeii si castravetele se taie fideluta si rondele. Se amesteca toate ingredientele intr-un vas, se adauga maslinele, putin piper si se potriveste gustul de sare si otet. Pofta Buna!

Salata orientala de post reteta,