11 aprilie 2013

Paine Retete Paine De Casa

Retete De Paine - Paine De Casa - Retete Colaci Impletiti


colaci, paine, colaci de casa, paine de casa, colaci impletiti, paine impletita, turte si colaci, colaci si produse impletite, colaci parastas, cum se fac colacii, retete si preparate culinare de post, retete colaci, reteta colaci, reteta paine, retete paine, paine de casa impletita,
Ingrediente:

  • 1 kg de faina alba +1 mana
  • 0,5 l de apa calduta
  • 60 g de drojdie
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita sare


Mod de preparare:

     Se dizolva drojdia de bere cu putin zahar si apa calduta. Se pune faina intr-un vas, se face o gropita la mijloc si se aseaza drojdia topita in ea. Se acopera cu putina faina si se lasa la crescut pana cand creste drojdia (maiaua). Dupa ce drojdia a crescut, se adauga in faina sare si apa calduta, se amesteca bine si se framanta pana cand se obtine un aluat elastic. Se scoate aluatul din vas si se framanta si pe masa, se tranteste de cateva ori, se adauga faina pana cand coca nu se mai lipeste de maini. Se pune in vas, se acopera si se lasa la crescut intr-un loc calduros. 
     Dupa ce coca a crescut, se ruleaza aluatul si se taie in doua bucati. Fiecare bucata se imparte in trei bucati si se impletesc intru-un spic formandu-se o paine impletita foarte frumoasa. Tapetam doua tavi de cozonac cu ulei si faina. Punem aluatul de paine in tavi si-l mai lasam sa creasca 15 minute. Se coc la cuptorul incins timp de 30 de minute. Se incearca cu un pai daca painile sunt coapte. Cand sunt gata se scot tavile cu paine din cuptor si se acopera cu un prosop sa se abureasca. Paine de casa, un produs de panificatie preparat in casa, o mancare hranitoare traditionala romaneasca nelipsita de la orice masa.
POFTA BUNA!

impletita, paine impletita, paine impletita de casa, paine, paine de casa, retete paine, reteta paine, retete de paine, retete culinare, preparate culinare, retete paine de casa, retete paine impletita,

aluat paine, aluat pentru paine, coca paine, coca pentru paine, retete culinare, paine, paine de casa, preparate culinare, aluat, coca,

impletite, paine impletita, aluat paine, impletita, paine impletita, paine impletita de casa, paine, paine de casa, retete paine, reteta paine, retete de paine, retete culinare, preparate culinare, retete paine de casa, retete paine impletita,

colaci, colaci de casa, aluat paine, impletita, paine impletita, paine impletita de casa, paine, paine de casa, retete paine, reteta paine, retete de paine, retete culinare, preparate culinare, retete paine de casa, retete paine impletita,

colac, colaci, paine colac, paini colaci, impletita, paine impletita, paine impletita de casa, paine, paine de casa, retete paine, reteta paine, retete de paine, retete culinare, preparate culinare, retete paine de casa, retete paine impletita,

impletita, paine impletita, paine impletita de casa, paine, paine de casa, retete paine, reteta paine, retete de paine, retete culinare, preparate culinare, retete paine de casa, retete paine impletita,

colaci, colaci de casa, reteta colaci, impletita, paine impletita, paine impletita de casa, paine, paine de casa, retete paine, reteta paine, retete de paine, retete culinare, preparate culinare, retete paine de casa, retete paine impletita,

impletita, paine impletita, paine impletita de casa, paine, paine de casa, retete paine, reteta paine, retete de paine, retete culinare, preparate culinare, retete paine de casa, retete paine impletita,

paine, paine de casa, retete paine, reteta paine, retete de paine, retete culinare, preparate culinare, retete paine de casa,

colaci, impletita, paine impletita, paine impletita de casa, paine, paine de casa, retete paine, reteta paine, retete de paine, retete culinare, preparate culinare, retete paine de casa, retete paine impletita,

paine, paine de casa, retete paine, reteta paine, retete de paine, retete culinare, preparate culinare, retete paine de casa,

impletita, paine impletita, paine impletita de casa, paine, paine de casa, retete paine, reteta paine, retete de paine, retete culinare, preparate culinare, retete paine de casa,

paine, paine de casa, retete paine, reteta paine, retete de paine, retete culinare, preparate culinare, retete paine de casa,

colaci, paine, colaci de casa, paine de casa, colaci impletiti, paine impletita, turte si colaci, colaci si produse impletite, colaci parastas, cum se fac colacii, retete si preparate culinare de post, retete colaci, reteta colaci, reteta paine, retete paine, paine de casa impletita,

cruce din aluat de paine, retete si preparate culinare cruce din aluat de paine pentru parastas, reteta paine impletita de casa, paine si impletite de casa, retete de post,

prescura, retete prescura, reteta prescura, retete si preparate culinare prescura, prescura cu aluat de paine, retete de post, cum se face prescura, cum se prepara prescura, prescura de casa, prescura parastas, colac parastas,

Alte retete de paine:  Paine cu tarate  Chifle de casa  Paine cu seminte

Nalangate de post Retete Gogosi Dobrogene

Nalangate De Post Reteta Gogosi Dobrogene Cu Lingura Retete De Patiserie


Nalangate de post reteta gogosi dobrogene cu lingura prajite retete desert patiserie de casa,

Ingrediente nalangate de post

  • 500g faina alba
  • 300ml apa
  • 50g drojdie
  • zahar pudra pentru pudrat
  • un praf de sare
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • coaja de lamaie rasa
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare gogosi de post

Se dizolva drojdia de bere cu putin zahar, se adauga apa calduta, zaharul vanilat, un praf de sare si coaja de lamaie rasa. Se adauga faina si se amesteca bine pana se obtine o pasta putin mai groasa ca smantana, apoi se lasa compozitia de gogosi la crescut. Intr-o tigaie mai adanca incingem ulei. Pregatim un castron unde o sa scoatem nalangatele, un castron cu zahar pudra, o cana cu apa si o lingura.

Inmuiem lingura in apa si o scuturam, luam o lingura de aluat dospit si o turnam in tigaia cu ulei. Repetam la fel pana umplem tigaia cu gogosi. Trebuie sa iasa diverse forme rotunde, nicio gogoasa nu seamana una cu alta. Uleiul nu trebuie sa fie prea incins pentru ca gogosile se vor rumenii prea repede iar mijlocul o sa ramana crud. Daca coca de nalangate este prea vartoasa atunci nalangatele vor iesi mai tari. Daca coca este prea moale atunci nalangatele vor inghiti ulei mai mult si vor fi uleioase. Foarte important este reusita aluatului!

Se intorc gogosile pe toate partile pana se prajesc, se scurg bine de ulei si se pudreaza cu zahar pudra vanilat cat sunt calde. Nalangate sau gogosi dobrogene, se servesc si fierbinti dar sunt la fel de gustoase si reci. Se poate prepara si reteta de dulce cu iaurt, aiciPofta Buna!
Nalangate de post reteta gogosi dobrogene cu lingura prajite retete desert patiserie de casa,

Nalangate de post reteta gogosi dobrogene cu lingura prajite retete desert patiserie de casa,