23 noiembrie 2013

Macrou la gratar cu mujdei de usturoi si mamaliguta

Peste La Gratar - Macrou La Gratar - Retete Cu Peste


peste la gratar, macrou la gratar, retete cu peste, retete de mancare, retete culinare, preparate culinare, peste, macrou, mancare la gratar, mancare cu peste, gratar de pste, retete gratar, retete pentru gratar, dezlegare la peste, retete cu macrou, gratar de peste,

Ingrediente:

  • 2 pesti macrou
  • 1 capatana de usturoi
  • 1  lamaie
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingurita de sare

Mod de preparare:

     Macroul este un peste mai gras, dar cu un gust foarte bun care se poate prepara in mai multe feluri avand si avantajul de a se curata mai usor pentru ca nu are solzi. Curatam pestii de intestine si le taiem capetele si cozile. Dupa ce i-am curatat, ii spalam bine, ii presaram cu sare din belsug atat in interior cat si in exterior. Lasam pestii in frigider 30 de minute cat sa-si ia gustul de sare. Usturoiul se curata, se piseaza, se freaca cu putina sare si ulei, adaugam putina apa si zeama de lamaie dupa gust. 
     Incingem bine gratarul si punem pestii sa se friga pe partea din interior prima data. Ii lasam cateva minute pe o parte, dupa care ii intoarcem si pe cealalta parte. Cand s-au rumenit bine, ii scoatem pe o farfurie si ii putem manca cu mujdei de usturoi, sau stropiti cu zeama de lamaie alaturi de o mamaliguta calda. Pestele (macroul) la gratar este foarte bun si hranitor, nu are oase multe si merge foarte bine alaturi de un vin alb sau o bere rece. 
POFTA BUNA!  

peste, retete cu peste, macrou, retete cu macrou, retete culinare, preparate culinare, retete de mancare, mancare cu peste, mancare din peste, retete la gratar, retete pentru gratar, peste la gratar, macrou la gratar,

peste, retete cu peste, macrou, retete cu macrou, retete culinare, preparate culinare, retete de mancare, mancare cu peste, mancare din peste, retete la gratar, retete pentru gratar, peste la gratar, macrou la gratar,

peste, retete cu peste, macrou, retete cu macrou, retete culinare, preparate culinare, retete de mancare, mancare cu peste, mancare din peste, retete la gratar, retete pentru gratar, peste la gratar, macrou la gratar,

peste la gratar, macrou la gratar, retete cu peste, retete de mancare, retete culinare, preparate culinare, peste, macrou, mancare la gratar, mancare cu peste, gratar de pste, retete gratar, retete pentru gratar, dezlegare la peste, retete cu macrou, peste la gratar cu mujdei si mamaliguta, macrou cu mamaliguta, macrou cu mujdei de usturoi,

peste la gratar, macrou la gratar, retete cu peste, retete de mancare, retete culinare, preparate culinare, peste, macrou, mancare la gratar, mancare cu peste, gratar de pste, retete gratar, retete pentru gratar, dezlegare la peste, retete cu macrou, peste la gratar cu mujdei si mamaliguta, macrou cu mamaliguta, macrou cu mujdei de usturoi, gril,

peste la gratar, macrou la gratar, retete cu peste, retete de mancare, retete culinare, preparate culinare, peste, macrou, mancare la gratar, mancare cu peste, gratar de pste, retete gratar, retete pentru gratar, dezlegare la peste, retete cu macrou, peste la gratar cu mujdei si mamaliguta, macrou cu mamaliguta, macrou cu mujdei de usturoi,

peste la gratar, macrou la gratar, retete cu peste, retete de mancare, retete culinare, preparate culinare, peste, macrou, mancare la gratar, mancare cu peste, gratar de pste, retete gratar, retete pentru gratar, dezlegare la peste, retete cu macrou, peste la gratar cu mujdei si mamaliguta, macrou cu mamaliguta, macrou cu mujdei de usturoi,

peste la gratar, macrou la gratar, retete cu peste, retete de mancare, retete culinare, preparate culinare, peste, macrou, mancare la gratar, mancare cu peste, gratar de pste, retete gratar, retete pentru gratar, dezlegare la peste, retete cu macrou, peste la gratar cu mujdei si mamaliguta, macrou cu mamaliguta, macrou cu mujdei de usturoi,

peste la gratar, macrou la gratar, retete cu peste, retete de mancare, retete culinare, preparate culinare, peste, macrou, mancare la gratar, mancare cu peste, gratar de pste, retete gratar, retete pentru gratar, dezlegare la peste, retete cu macrou, peste la gratar cu mujdei si mamaliguta, macrou cu mamaliguta, macrou cu mujdei de usturoi,

Dulceata de ceapa

Reteta Dulceata De Ceapa - Cum Facem Dulceata De Ceapa Galbena Sau Rosie


dulciuri, dulceturi, deserturi, dulceturi pentru iarna, dulceata de ceapa galbena, retete culinare, cum se face dulceata de ceapa,
Ingrediente: 

  • 1 kg de ceapa galbena sau rosie 
  • 4 linguri ulei floarea soarelui sau ulei de masline 
  • ½ kg de zahar 
  • 400 ml vin alb sau rosu 
  • 1-2 linguri otet sau otet balsamic 
  • 1 lingurita cu varf sare 
  • 1 lingura zeama de lamaie 
  • ½ lingurita de scortisoara 
  • ½ lingurita de chimen 
  • ½ lingurita de cuisoare 

Mod de preparare: 

     Ceapa se curata, se spala si se taie fideluta. Scortisoara, chimenul si cuisoarele se piseaza (pana cand se obtine o pudra). Intr-o cratita incingem uleiul si caramelizam cateva linguri de zahar (5 linguri). Cand zaharul a devenit maroniu (nu ars) adaugam ceapa si o calim 10 minute amestecand din cand in cand. Adaugam vinul, zaharul, otetul, sarea, condimentele si continuam fierberea la foc mic aproximativ 60 de minute. Se incearca daca este gata ca la orice dulceata. Cand a scazut si s-a legat, se opreste focul si se lasa putin sa se raceasca. Cu 5 minute inainte sa oprim, adaugam o lingura de zeama de lamaie, pentru un gust si o aroma mult mai deosebita. Se pune fierbinte in borcane si se inchide bine capacul. Se pastreza la rece. Este foarte delicioasa, avand un gust deosebit si unic, merge foarte bine alaturi de fripturi din carne de pui, rata, gasca, vita sau porc. 
POFTA BUNA! 









dulciuri, dulceturi, deserturi, dulceturi pentru iarna, dulceata de ceapa galbena, retete culinare,

dulciuri, dulceturi, deserturi, dulceturi pentru iarna, dulceata de ceapa, retete culinare, cum se face dulceata de ceapa,