8 ianuarie 2014

Sirop de ceapa

Sirop De Ceapa Pentru Tuse Retete Tratamente Si Remedii Naturiste Pentru Raceala Si Gripa


Sirop de ceapa reteta de casa naturala pentru tuse retete tratamente si remedii naturiste pentru raceala si gripa expectorant,

Ingrediente sirop de ceapa

-5 cepe normale
-3 linguri cu varf de zahar
-500ml apa (2 cani)


Mod de preparare sirop de ceapa pentru tuse

Ceapa cu tot cu coaja se spala si se zdrobeste sau se taie felii. Intr-un ibric cu capac se fierbe ceapa in apa si zahar la foc mic. Se fierbe aproximativ 30-40 de minute, pana cand apa scade aproape la jumatate. Siropul de ceapa preparat cu tot cu coaja are o culoare rosu si are mult mai multe proprietati decat cel preparat fara coaja. 
Se strecoara siropul de ceapa intr-o cana si se consuma 3-4 linguri pe zi, iar copii 3 lingurite pe zi. Mult mai eficient decat ceaiul de ceapa, siropul de ceapa calmeaza mult mai rapid mancarimea si usturimea din gat, desfunda nasul, calmeaza tusea si este un foarte bun expectorant. Se recomanda in gripe si raceli, in tusea productiva si seaca, este un foarte bun sirop de tuse natural.
Sirop de ceapa preparare reteta de casa naturala pentru tuse retete tratamente si remedii naturiste pentru raceala si gripa expectorant,

Sirop de ceapa preparare reteta de casa naturala pentru tuse retete tratamente si remedii naturiste pentru raceala si gripa expectorant,

Sirop de ceapa cu zahar reteta de casa naturala pentru tuse retete tratamente si remedii naturiste pentru raceala si gripa expectorant,

6 ianuarie 2014

Tort Diplomat


tort, torturi, prajituri, dulciuri, tort diplomat, tort diplomat cu fructe, retete de torturi, retete tort, reteta tort, tort cu fructe, tort diplomat cu fructe si piscoturi, retete culinare, preparate culinare, retete de prajituri, prajitura, deserturi, tort cu piscoturi,
Ingrediente:

  • 6 galbenusuri
  • 500 ml de lapte
  • 500 ml de smantana sau frisca lichida
  • 250 g de zahar
  • 200 g de piscoturi de sampanie
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie rasa
  • 20 g de gelatina foite
  • 1 compot de ananas rondele
  • 1 cescuta de visine congelate
  • 2 mandarine sau clementine
  • 2 kiwi
  • 1 portocala
  • 1 banana

Mod de preparare:

     Galbenusurile se mixeaza cu un praf de sare, zahar si zahar vanilat pana cand zaharul se dizolva si se obtine o crema consistenta de oua. Incalzim putin laptele si il amestecam cu crema de oua si coaja de lamaie rasa. Turnam compozitia obtinuta intr-o cratita pe care o punem sa fiarba putin pe foc la bain-marine
     Rupem gelatina in bucati si o punem intr-un castronel cu putina apa rece la inmuiat timp de 5-10 minute. Cand s-a mai racit putin compozitia fiarta la bai-marine, se adauga gelatina scursa de apa, se amesteca bine si se lasa la racit. Smantana se mixeaza pana cand se obtine o frisca consistenta. Se amesteca frisca cu compozitia racita preparata anterior.
     Tapetam cu folie alimentara o forma de tort cu pereti detasabili. Curatam fructele de coaja si le taiem feliute cu care vom orna fundul formei de tort, iar pe pereti vom aseza piscoturi de sampanie. Piscoturile daca sunt mai mari decat peretii formei de tort ii taiem la dimensiunea formei. Turnam in forma jumatate din compozitie, si asezam inca un strat de fructe taiate bucatele pe care-l acoperim cu restul compozitiei. Deasupra asezam piscoturi de sampanie sub forma unui blat de tort pana cand se acopera toata suprafata tortului. Acoperim cu folie alimentara si il lasam la frigider pana a doua zi sa se intareasca. 
     Cand tortul s-a intarit desfacem folia, asezam deasupra un platou si rasturnam tortul diplomat invers, astfel incat fructele vor fi deasura iar piscoturile dedesubt. Tortul diplomat se poate orna si cu frisca, fructe sau bucati de ciocolata
     Tort Diplomat cu fructe si piscoturi, un tort foarte gustos si aspectuos, potrivit in diverse ocazii festive, aniversari. Tort Diplomat, un desert deosebit care se poate incadra de minune intr-o reteta de Ziua Indragostitilor, Dragobete sau Ziua Femeii. 
POFTA BUNA!