7 februarie 2013

Tort cu crema ganache

Retete Torturi De Casa Reteta Tort Cu Crema Ganache


Tort cu crema ganache reteta,

Ingrediente pentru blat tort
  • 2 cani faina alba
  • 10 oua 
  • 2 cani zahar
  • 1 lingurita ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 pliculet praf de copt
  • coaja de lamaie rasa

Ingrediente pentru crema 
  • 600ml smantana dulce pentru frisca sau frisca lichida min 30% grasime
  • 2 ciocolata alba
  • 2 ciocolata neagra sau menaj 

Ingrediente pentru glazura
  • 1 ciocolata neagra 
  • 1/2 lingurita de unt
  • 200g nuci maruntite pentru ornat tortul

Mod de preparare blat tort
Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma cu mixerul cu un praf de sare pana nu mai cad din castron, se adauga o cana zahar si se bat in continuare pana cand zaharul este complet dizolvat. Galbenusurile se bat si ele cu mixerul cu un praf de sare, ulei si cealalta cana de zahar pana se topeste zaharul si compozitia se mareste ca volum si devine cremoasa. Se amesteca faina cu praful de copt. Peste albusurile batute spuma se adauga galbenusurile amestecand usor cu o furculita de sus in jos. Se adauga si faina, putin cate putin, amestecand usor pana cand s-au omogenizat toate ingredientele. Se unge o forma de tort cu unt (diametrul de 24cm), se toarna compozitia si se coace in cuptorul incins la foc tare timp de 10 de minute apoi la foc potrivit inca 20-25 de minute. Se incearca cu un pai daca blatul de tort este gata, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. E bine sa se taie blatul dupa 1-2 zile de la preparare, se taie in 3 foi. 

Mod de preparare crema
Se prepara doua creme pentru tort, o crema alba si o crema neagra. Se pun doua vase la bain marie cu cate 300ml smantana dulce, se adauga intr-un vas ciocolata alba rupta bucatele, iar in celalalt vas ciocolata neagra rupta bucatele, se amesteca pana cand acestea se topestc avand grija sa nu fiarba. Se lasa sa se raceasca si apoi se tin la frigider 2-3 ore pana cand se intaresc, dupa care se mixeaza pana cand isi dubleaza volumul. Din creme se opresc cate doua linguri din fiecare pentru ornat tortul la exterior. 

Mod de preparare sirop
Intr-un ibric se pune o cana de apa, trei linguri de zahar si se fierbe pana se formeaza un sirop. Se opreste focul, se adauga coaja de lamaie rasa, zeama de lamaie si esenta de rom. Se lasa siropul pentru insiropat blatul la racit. 

Mod de preparare glazura pentru tort
Se topeste la bain marie ciocolata cu putin unt si se lasa sa se raceasca 5-10 minute. 

Montare tort cu crema ganache 
Se asaza pe un platou de tort prima foaie din blatul de tort, se insiropeaza cu 6 linguri de sirop, se unge cu crema neagra, se presara cateva nuci maruntite. Se acopera cu foaia a doua, se insiropeaza cu 6 linguri de sirop, se unge cu crema alba, se presara cateva nuci. Se acopera cu foaia a treia, se insiropeaza cu 6 linguri de sirop. Deasupra se toarna glazura calduta pe toata suprafata tortului. Marginile tortului se tapeteaza cu crema ramasa si cu nuci de jur imprejur apoi se tine la rece. 
Tortul cu crema ganache este un tort cu un gust aparte si aspectuos, potrivit in diverse ocazii festive, evenimente si aniversari. Este un desert deosebit, se incadreaza perfect intr-o reteta pentru Valentines's Day, Dragobete sau Ziua Femeii. Pofta Buna! 

Tort de casa cu crema ganache reteta,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu