Google+

7 februarie 2013

Tort cu crema ganache



Ingrediente pentru blat:
  • 2 cani de faina alba
  • 10 oua 
  • 2 cani de zahar
  • 1 lingurita de ulei
  • 1 lingurita de sare
  • 1 plic praf de copt
  • coaja de lamaie rasa

Ingrediente pentru crema: 
  • 600 ml de smantana dulce pentru frisca sau frisca lichida (min 30% grasime)
  • 2 ciocolata alba
  • 2 ciocolata neagra (sau menaj

Ingrediente pentru glazura:
  • 1 ciocolata neagra (Africana)
  • 1/2 lingurita de unt
  • 200 g de nuci maruntite (puse putin la cuptor) pentru ornare tort

Mod de preparare blat:
     Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma cu mixerul cu putina sare pana nu mai cad din castron., se adauga o cana zahar si se bat in continuare. Galbenusurile se bat si ele cu mixerul cu sare, ulei si cealalta cana de zahar pana se topeste zaharul si compozitia se mareste ca volum. Se amesteca faina cu praful de copt. Peste albusurile batute spuma se adauga galbenusurile amestecand usor cu o furculita de sus in jos. Se adauga si faina, putin cate putin, amestecand usor pana cand s-au omogenizat toate ingredientele. Se unge o forma de tort cu unt (cu pereti detasabili cu diametrul de 24 cm), se toarna compozitia si se coace in cuptorul incins la foc tare timp de 10 de minute apoi la foc potrivit inca 20-25 de minute. Se incearca cu un pai daca blatul de tort este gata, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. E bine sa se taie blatul dupa 1-2 zile de la preparare, se taie in 3 foi.


Mod de preparare crema:
     Se prepara doua creme pentru tort, o crema alba si o crema neagra. Se pun doua vase la bain marin cu cate 300 ml de smantana dulce, se adauga ciocolatile rupte bucatele si se amesteca pana cand ciocolatile se topestc, avand grija sa nu fiarba. Se iau de pe foc, se lasa sa se raceasca si apoi se tin la frigider 2-3 ore pana cand se intaresc. Apoi se mixeaza pana cand isi dubleaza volumul. Din creme se opresc cate 2 linguri din fiecare pentru ornat tort exterior.


Mod de preparare sirop:
     Intr-un ibric se pune o cana de apa, 3-4 linguri de zahar si se fierbe pana se formeaza un sirop. Se ia de pe foc, se adauga coaja de lamaie rasa, zeama de lamaie si esenta de rom. Se lasa siropul pentru tort la racit.


Mod de preparare glazura:
     Se topeste la bain marin ciocolata cu putin unt si se lasa sa se raceasca 5-10 minute.


Mod de ornare tort: 

     Se aseaza pe un platou de tort prima foaie din blatul de tort, se insiropeaza cu 6-8 linguri de sirop, se unge cu crema neagra, se presara cateva nuci. Se acopera cu foaia a doua, se insiropeaza cu 6 linguri de sirop, se unge cu crema alba, se presara cateva nuci. Se acopera cu foaia a treia, se insiropeaza cu 6 linguri de sirop. Deasupra se toarna glazura calduta pe toata suprafata tortului. Marginile tortului se tapeteaza cu crema ramasa si cu nuci de jur-imprejur. Tortul se tine la rece. Tortul cu crema ganache este un tort cu un gust aparte si aspectuos, potrivit in diverse ocazii festive, evenimente, aniversari. Este un desert deosebit, se incadreaza perfect intr-o reteta pentru Valentines's Day, Dragobete sau Ziua Femeii. 
POFTA BUNA!

torturi, prajituri, dulciuri, retete de prajituri, retete torturi, retete culinare, preparate culinare, tort, tort cu crema ganache, ganache, crema ganache, blat de tort, crema de tort,

torturi, prajituri, dulciuri, retete de prajituri, retete torturi, retete culinare, preparate culinare, tort, tort cu crema ganache, ganache, crema ganache, blat de tort, crema de tort,


Alte retete de prajituri si torturi: Tort diplomat   Tort diplomat cu fructe   Tort de mere cu crema de zahar ars   Tort de ciocolata   Tort Metrou   Tort Tiramisu   Tort de sarlota   Tort cu ciocolata si nuci   Tort de biscuiti   Crema de zahar ars 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu