Google+

13 februarie 2013

Tort de ciocolata

Retete Culinare Tort De Ciocolata – Torturi  Prajituri


Ingrediente pentru blat:
  • 2 cani de faina alba
  • 10 oua 
  • 2 cani de zahar
  • 1 lingurita de ulei
  • 1 lingurita de sare
  • 1 plic praf de copt
  • coaja de lamaie rasa

Ingrediente pentru crema de ciocolata: 
  • 4-5 oua
  • 300 g de zahar pudra
  • 200 g de ciocolata
  • 1,5 pachet de unt

Ingrediente pentru crema de unt cu migdale:
  • 300 g de unt
  • 125 g de zahar pudra
  • 50 g de fulgi de migdale sau nuci, alune

Ingrediente pentru glazura:
  • 1 ciocolata neagra (Africana)
  • 1/2 lingurita de unt
  • 200 g de nuci maruntite (puse putin la cuptor) pentru ornat tort

Mod de preparare crema:
  Crema de ciocolata:  folosim un vas cu peretii mai grosi, adaugam ouale, 200 g de zahar pudra si ciocolata bucati. Se amesteca si se omogenizeaza pe foc mic (15-20 minute). Se lasa sa se raceasca. Untul la temperature camerei se mixeaza cu 100 g de zahar pudra pana se omogenizeaza, apoi se adauga in crema de ciocolata racita.
  Crema de unt cu migdale: untul la temperature camerei se mixeaza cu zaharul pudra pana cand devine spuma. Migdalele se prajesc si se amesteca cu crema de unt. Se opresc 2-3 linguri de crema pentru ornat.

 Mod de preparare sirop:
     Intr-un ibric se pune o cana de apa, 3-4 linguri de zahar, se fierbe pana se formeaza un sirop. Se ia de pe foc, se adauga coaja de lamaie rasa, zeama de lamaie si esenta de rom. Se lasa siropul la racit.

Mod de preparare glazura:
     Se topeste la bain marin ciocolata cu putin unt si se lasa sa se raceasca 5-10 minute.

Mod de preparare blat:
     Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma cu mixerul cu putina sare pana nu mai cad din castron, se adauga o cana de zahar si se bat in continuare. Galbenusurile se bat si ele cu mixerul cu sare, ulei si cealalta cana de zahar pana se topeste zaharul si compozitia se mareste ca volum. Se amesteca faina cu praful de copt. Peste albusurile batute spuma se adauga galbenusurile amestecand usor cu o furculita de sus in jos. Se adauga si faina, putin cate putin, amestecand usor pana cand s-au omogenizat toate ingredientele. Se unge o forma de tort cu peretii detasabili cu unt, se toarna compozitia si se coace in cuptorul incins la foc tare timp de 10 minute apoi la foc potrivit inca 20-25 minute. Se incearca cu un pai daca este gata, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. E bine sa se taie blatul dupa 1-2 zile de la preparare, se taie in 3 foi.

Mod de ornare tort: 
     Se aseaza pe un platou prima foaie, se insiropeaza cu 6-8 linguri de sirop, se unge cu crema de ciocolata. Se acopera cu foaia a doua, se insiropeaza cu 6 linguri de sirop, se unge cu crema de unt cu migdale. Se acopera cu foaia a treia, se insiropeaza cu 6 linguri de sirop. Deasupra se toarna glazura calduta pe toata suprafata. Marginile tortului se tapeteaza cu crema ramasa si cu nuci de jur-imprejur. Tortul se tine la rece. Tortul de ciocolata este un desert deosebit, potrivit in diverse ocazii festive, evenimente, aniversari, zile onomastice, se incadreaza perfect intr-o reteta pentru Valentines's Day, retete de Dragobete sau Ziua Femeii
POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu