16 septembrie 2016

Budinca de paste cu carne

Retete De Mancare - Budinca De Paste Cu Carne De Porc La Cuptor


paste cu carne la cuptor, preparate din paste, mancaruri cu carne, retete de mancare, retete culinare,

  Un fel de mancare delicios foarte simplu si usor de preparat este reteta de paste cu carne la cuptor. Pastele sunt preferatele mele si ori de cate ori am ocazia imi prepar o mancare cu paste, un preparat cu paste sanatos si hranitor si indiferent cum ai gati pastele ele sunt gustoase. 
  Cum se prepara budinca cu carne la cuptor. Pentru o tava de cuptor electric turcesc in care incap 6-8 portii de paste cu carne avem nevoie de: 1kg paste fainoase (eu am folosit spaghete), 1kg carne tocata de porc (sau amestec vita si porc), 6 rosii marisoare si bine coapte, 2 cepe mari, 4 linguri ulei, 1 lingura pasta de tomate, 5 oua, 100g branza uscata (parmezan), 1 lingurita cimbru, 1 lingurita piper macinat, 1 lingurita sare, 1 lingurita boia de ardei
Cum pregatim pastele. In primul rand fierbem pastele fainoase in suficienta apa si sare conform indicatiilor de pe ambalaj, apoi le scurgem si le clatim sub jet de apa. Punem pastele fierte din nou in vasul in care au fiert si le acoperim cu apa proaspata, le lasam asa sa se umfle pana cand pregatim compozitia de carne si sos.
  Cum se prepara compozitia de carne tocata in sos tomat pentru paste. Curatam ceapa si o tocam marunt, rosiile le spalam si le dam pe razatoarea mica. Intr-un ceaun calim la inceput ceapa iar cand aceasta devine sticloasa adaugam rosiile si putin bulion pentru gust si culoare. Fierbem compozitia 5 minute la foc mic apoi adaugam carnea tocata, condimentam dupa gust cu sare, piper, cimbru si boia, amestecam bine si oprim focul. Compozitia preparata seamana putin cu compozitia de sarmale
compozitie din carne si legume preparata la ceaun pentru reteta de budinca, retete culinare,

  Cum facem paste cu carne la cuptor. Intr-o tava de cuptor asezam 60% din cantitatea de paste, le scoatem cu o paleta din cratita si scurse de apa le intindem pe toata suprafata tavii. Peste spaghete asezam carnea tocata cu tot cu sos, o intindem frumos peste tot in asa fel incat sa nu mai existe loc fara carne. Peste stratul de carne asezam restul de paste care ne-au mai ramas, iar peste ele punem un strat de branza rasa si turnam ouale batute spuma. 
preparare paste cu carne tocata si legume la cuptor, preparare retete culinare de mancare,

Coacem tava in cuptorul incins la 250 grade timp de 20-30 minute, pana cand suprafata este putin rumenita. Se scoate tava din cuptor si se mai presara deasupra putina branza sau cascaval ras dupa gust, se serveste calda dar este foarte buna si rece. 
budinca, paste, budinca cu carne, paste cu carne, retete cu paste, preparate din carne, retete culinare, mancaruri cu carne, retete de mancare,

Separat se poate prepara putin sos de rosii sau ketckup proaspat, iar cand servim budinca punem cateva linguri peste ea de sos preparat dupa gust mai dulce sau mai picant. 
  Cum se face ketchup de casa. Foarte simplu, mixeaza 3-5 rosii la blender si pune sucul rezultat intr-un vas sa fiarba. Adauga 2 lingurite de bulion, 100ml apa, 1 lingurita de zahar, 1 lingurita boia, 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita piper, 1/2 lingurita cimbru, 1 foaie de dafin si fierbe sosul timp de 5-10 minute la foc mic. 
Pofta Buna! 
paste cu carne, budinca cu carne, mancaruri cu carne, retete cu paste, preparate din paste, retete culinare, retete de mancare,

spaghete cu carne, budinca de paste cu carne tocata, retete de mancare, retete culinare,

budinca cu carne, paste cu carne, mancaruri cu carne, preparate din paste, retete culinare, retete de mancare, gastronomie,

gastronomie, paste cu carne, preparate din paste, retete cu paste, retete culinare, mancaruri cu carne, spaghete cu carne si sos,

sosuri, dressinguri, sos picant, sos tomat, sos pizza, sos paste, retete culinare,

budinca cu carne, spaghete cu carne, paste cu sos, paste la cuptor, retete culinare, mancaruri cu carne, retete de mancare,

paste cu carne, mancaruri cu paste, mancaruri cu carne, retete culinare, retete cu paste, retete de mancare, preparate din paste, paste la cuptor cu carne si legume,

14 septembrie 2016

Salata de pastrav afumat

Aperitive Cu Peste - Salata De Peste Afumat Cu Ceapa Si Maioneza


salate, salata de peste afumat, aperitive cu peste, retete de peste, preparate din peste, retete culinare, mancaruri cu peste, retete de mancare,

     Ce aroma este mai placuta decat mirosul carnii afumate, in special mirosul de carne de peste afumat, un sortiment de peste din care se poate prepara un excelent aperitiv simplu si gustos si anume salata de peste afumat, o specialitate de peste care nu trebuie sa lipseasca de la o masa de peste, iar dintre diversele aperitive cu peste aceasta salata minunata nu trebuie uitata. 
Pentru salata de peste se foloseste peste afumat cu mai putine oase: macrou, pastrav, stavride, scrumbie are oase dar merita, etc. Eu o sa fac o salata de pastrav, un peste cu carne alba care are un gust minunat indiferent cum l-ai gati. 
peste, peste afumat, pastrav, retete de peste, preparate din peste, mancaruri cu peste, retete culinare, aperitive cu peste afumat,

Pentru un castronel cu salata de peste asa cum se vede in poza facuta de mine ai nevoie de 150g peste afumat, 1 ceapa normala, 2 linguri maioneza
Pregatim toate ingredientele: pestele il curatam de piele si oase si il taiem bucatele, ceapa o curatam si o tocam marunt, maioneza o preparam pe loc ca sa fie proaspata. 
 Cum se face maioneza de casa. O maioneza rapida care este gata in 2 minute se poate prepara cu ajutorul unui mixer vertical. Pentru preparare avem nevoie de 1 ou, 1 lingurita mustar, 200ml ulei, un praf de sare si ½ zeama de lamaie. Se pune oul intr-un bol cu un praf de sare si lingurita de mustar. Se adauga 200ml ulei si zeama de lamaie, se mixeaza la viteza mica la inceput, apoi la viteza mare pana cand maioneza este gata. Reteta de maioneza completa o puteti gasi aici
maioneza, maioneza de casa, maioneza rapida, retete maioneza, reteta maioneza, retete culinare, retete la blender,

 Cum pregatim pestele pentru salata. Daca nu avem file de peste afumat si avem peste intreg necuratat atunci procedam in felul urmator. Curatam pestele de cap, ii indepartam pielea cu tot cu aripioare si coada, ii scoatem sira spinarii cu tot cu oasele laterale. Carnea ramasa o rupem bucatele cu mana sau o taiem cu cutitul dar nu prea marunt deoarece carnea trebuie sa se vada in salata. Mai alegem eventualele oase ramase prin carne. 
peste pastrav afumat pentru salata aperitiv cu maioneza si ceapa, retete de peste, preparate din peste, retete cu pastrav, preparate din pastrav, retete culinare,

 Cum se face salata de peste afumat. Intr-un castron se pun toate ingredientele: ceapa taiata marunt, pestele taiat bucatele mai marisoare si cantitatea de maioneza. Se amesteca usor fara a terciui compozitia, 
preparare salata de pastrav afumat cu ceapa si maioneza, preparate din peste, retete de peste, preparare salate aperitiv, retete culinare,

apoi se pune in castronase si se orneaza dupa gust si imaginatie cu felii de lamaie, masline, patrunjel, etc. Salata de peste se pastreaza la rece si se serveste dupa 1-2 ore dupa preparare, atunci cand toate gusturile si aromele s-au amestecat, este o reteta de salata aperitiv deosebita. 
Pofta Buna! 
maioneza de casa care nu se taie preparata cu un mixer vertical simplu usor si rapid, dressinguri, retete culinare,

retete peste afumat cu maioneza si ceapa, preparare salate aperitiv, preparate din peste, retete de peste, retete culinare, mancaruri cu peste,

reteta peste afumat cu maioneza si ceapa, preparare salate aperitiv, preparate din peste, retete de peste, retete culinare, mancaruri cu peste,

salata de peste afumat, salata de pastrav afumat, salate, preparate din peste, retete de peste, retete culinare,

salata aperitiv, salate, salata de peste afumat, pastrav afumat cu maioneza si ceapa, retete de peste, preparate din peste, retete culinare,

salata de peste afumat, salate, aperitive, preparate din peste, retete de peste, mancaruri cu peste, retete culinare,

salate, aperitive, salata de pastrav afumat, preparate din peste, retete de peste, mancaruri cu peste, retete de mancare, retete culinare, peste afumat cu maioneza,

salate aperitive, peste cu maioneza, preparate din peste, retete de peste, mancaruri cu peste, pastrav, peste, retete de mancare,