3 martie 2017

Sarmalute de post

Retete Culinare De Post Reteta Sarmale In Foi De Vita Cu Orez Soia Si Ciuperci


Sarmalute de post reteta,

O reteta de mancare de post din bucataria romaneasca foarte gustoasa si simplu de realizat este urmatoarea reteta de sarmale in foi de vita preparate cu o umplutura din soia, ciuperci, orez, morcovi, ardei si suc de rosii. Ingredientele sunt pentru aproximativ 50 sarmalute, iar condimentele se pun dupa gustul fiecaruia. Cum se conserva si cum se pun frunze de vita la saramura pentru iarna citeste si aici

Ingrediente sarmale de post
-50 frunze de vita
-200g orez
-300g ciuperci champignon 
-3 linguri soia granule
-1 ceapa marisoara
-1 morcov mic
-½ ardei capia rosu
-3 linguri ulei
-2 linguri bulion
-400ml suc de rosii
-500ml bors
-½ lingurita piper macinat
-3 crengute marar verde


Sarmale de post ingrediente reteta,

Mod de preparare sarmalute de post
Cum se fac sarmalele de post. Cum procedam, in primul rand pregatim toate ingredientele. Soia o punem in apa pentru 30 minute sa se hidrateze, frunza de vita o scoatem din saramura si o lasam putin intr-un castron cu apa calda sa se desareze, legumele le curatam si le taiem astfel: ciupercile cubulete, ceapa si ardeiul tocate marunt, morcovul dat pe razatoarea mare.

Cum se face umplutura de post pentru sarmale. Calim la inceput ceapa in putin ulei, apoi adaugam pe rand la interval de 2-3 minute, morcovul si ardeiul, ciupercile, orezul, pasta de tomate, iar la urma soia hidratata si scursa de zeama. Amestecam bine compozitia si o condimentam dupa gust cu putin piper macinat. Deoarece frunzele de vita sunt sarate de la saramura eu nu am adaugat sare in compozitia sarmalelor.
Compozitie sarmale de post preparare reteta,

Compozitie sarmale de post reteta,

Cand umplutura este calduta infasuram sarmalele. Este de preferat ca frunzele de vita sa fie mici, dar daca acestea sunt mari atunci le putem taia in doua. Luam o frunza de vita si punem o lingurita umplutura in capatul frunzei si apoi o rulam pana la capat dupa care introducem marginile in interior ca sa nu iasa continutul. Procedam asemanator cu toate frunzele de vita si in final obtinem sarmalute de post in foi de vita.
Compozitie sarmale de post reteta,

Sarmale in foi de vita de post reteta,

Intr-o cratita incapatoare asezam un strat de frunze de vita si crengute de marar proaspat, apoi punem sarmalele una langa alta pana le terminam, deasupra acoperim cu frunze de vita, adaugam sucul de rosii si completam cu bors acru de casa, apoi le fierbem la foc mic timp de 20 minute.
Sarmale reteta,

Sarmalute de post preparare reteta,

Sarmale preparare reteta,

Sarmale cu soia si ciuperci, o mancare traditionala romaneasca foarte gustoasa, o reteta de post din bucataria romaneasca simpla si usor de preparat, foarte buna si gustoasa pentru zilele din Postul Mare, se servesc atat calde cat si reci.
Alte retete de sarmale: sarmale in frunze de stevie, sarmale cu ciuperci, sarmale in foi de varza, sarmale de curcanPofta Buna!
Sarmalute reteta,

Sarmale de post cu orez si ciuperci reteta,

26 februarie 2017

Tort diplomat cu ananas

Retete Tort Diplomat Cu Piscoturi Si Ananas


retete tort diplomat cu piscoturi si fructe,

Un tort reusit pentru o aniversare in familie poate fi tortul diplomat cu ananas. Pentru pregatirea acestuia avem nevoie de 3 galbenusuri, 125g zahar tos, 10g gelatina (foite), 250ml lapte,1 compot de ananas rondele, 1 compot de ananas bucati, 250g smantana naturala, 1 pliculet zahar vanilat, 8 piscoturi de sampanie, coaja rasa de la 1 lamaie. Ingredientele sunt pentru un tort mic preparat intr-un vas 18/10 de 1,5l. 
retete si preparate din picoturi frisca din smantana oua zahar si ananas,

Pentru inceput mixam smantana pana cand devine frisca, dupa care o punem sa stea la rece in frigider. Intr-un castronel mixam galbenusurile impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana cand zaharul s-a topit si s-a obtinut o crema de oua
retete compozitie tort din fructe,

Separat punem intr-un castronel cu putina apa gelatina sa se hidrateze. Incalzim putin laptele si il turnam peste compozitia de oua, adaugam coaja rasa de lamaie dupa care o punem intr-o cratita pe foc la bain-marie. Amestecam cu o lingura pe foc timp de 10 minute pana cand compozitia s-a ingrosat putin, apoi o luam de pe foc si o lasam sa se raceasca. Cand aceasta este calduta se adauga in ea gelatina hidratata si se amesteca bine pana cand este dizolvata complet. Se mai lasa putin la rece sa se intareasca, dupa care se amesteca cu frisca batuta si ananasul bucati, bine scurs de zeama. 
retete compozitie tort diplomat cu fructe si frisca,

Intr-o cratita mica tapetata cu folie alimentara se asaza pe fundul ei felii de ananas bine scurse, apoi se asaza feliile si pe peretii vasului apoi se toarna compozitia de tort iar la sfarsit se asaza piscoturile deasupra sub forma unui blat, dupa care se acopera cu folie alimentara si se lasa la rece pana a a doua zi cand este bine intarita. 
retete tort diplomat cu fructe,

retete preparare tort diplomat cu fructe,

retete tort diplomat cu piscoturi si ananas,

Cand s-a intarit tortul punem platoul deasupra si il rasturnam invers. Dupa care scoatem folia de deasupra si vom obtine astfel un tort diplomat cu ananas
Tort diplomat cu ananas, un tort foarte bun, gustos si delicios cu aroma de ananas si gust delicat dulce si parfumat care poate fi servit la ocazii mai speciale, aniversari in familie alaturi de cei dragi. Daca vrei retete de deserturi, dulciuri, prajituri si torturi de casa cu fructe atunci prepara acest tort racoros
Pofta Buna! 
retete torturi prajituri si deserturi de casa cu fructe,

retete tort diplomat cu piscoturi frisca si fructe ananas,

retete desert prajitura si torturi cu fructe reteta diplomat,