20 mai 2017

Ficatei de pui cu bere

Reteta Tochitura Din Ficat De Pui La Tigaie Cu Bere Neagra


Reteta ficatei de pui cu bere,

O mancare simpla si rapida preparata la tigaie asemanatoare cu o tochitura este reteta de ficatei de pui in sos de bere neagra, un preparat gustos cu mult sos placut picant si bucati de ficat prajit foarte aromat. 
Reteta este gata in 30 minute iar condimentele si consistenta sosului se regleaza dupa gustul fiecaruia, la fel si zahar nu pui daca nu-ti plac sosurile dulcege. Urmatoarea reteta este pentru 2 portii: 

Ingrediente
  • ½ kg ficat de pui curatat si spalat 
  • 5 linguri ulei de masline sau floarea soarelui 
  • 200ml bere neagra sau blonda 
  • 1 ceapa rosie sau galbena taiata julien 
  • 3 catei de usturoi taiat feliute sau 1 lingurita usturoi granulat 
  • 2 foi de dafin 
  • 2 frunze menta proaspata 
  • 2 lingurite zahar 
  • ½ lingurita sare mare 
  • ½ lingurita piper negru macinat 
  • 1 lingurita cimbru macinat 
  • ½ lingurita boia de ardei dulce 
  • 5 fire patrunjel verde sau 1 lingurita uscat 
  • 5 fire marar verde sau 1 lingurita uscat 


Mod de preparare
Intr-o tigaie se incinge putin ulei si se caleste ceapa iar cand aceasta devine sticloasa se adauga putin zahar si se caramelizeaza usor. 
Reteta si preparare ceapa caramelizata la tigaie,

Se pun bucatile de ficat si se prajesc pana cand acestia isi schimba culoarea si sunt aproape patrunsi, se adauga condimentele si berea dupa care se amesteca bine deoarece berea o sa faca spuma. 
Reteta si preparare ficatei de pui la tigaie,

Retete mancare ficatei de pui cu sos de bere,

Reteta si preparare tochitura de pui la tigaie cu sos de bere,

Se fierbe cu tigaia acoperita cu capac timp de 10 minute apoi se descopera tigaia si se mai tine pe foc pana cand sosul se ingroasa, la final se presara deasupra verdeata tocata marunt. 
Reteta si preparare ficatei de pui cu bere,

Retete tochitura la tigaie,

Ficateii se servesc calzi cu mult sos care le completeaza cu succes gustul, alaturi servim ca la orice friptura ce garnitura ne place, piure de cartofi sau orez, salate sau simpli cu cateva feliute de lamaie. 
Pofta Buna! 
Retete mancare reteta ficatei de pui cu sos de bere neagra,

Retete ficatei de pui la tigaie,

Retete ficatei cu sos de bere,

14 mai 2017

Saramura de hamsii

Retete Saramura De Peste Hamsie Cu Mamaliguta


reteta saramura de peste retete de peste si preparate din peste,

O saramura de peste cu mamaliguta este intotdeauna binevenita si de nerefuzat, este un preparat din peste si legume la gratar, grill sau cuptor deosebit de gustos si sanatos.
Cum se face saramura de hamsii, pentru 6 portii avem nevoie de: 500g hamsii, 3 rosii, 2 ardei, 2 ardei iuti, 4 fire usturoi verde, 1 lingurita sare, 1l apa, 1 lingurita piper boabe, 2 foi de dafin, 1 varf de lingurita cimbru si boia de ardei, marar si patrunjel verde.
retete peste hamsii,

retete legume pentru saramura de peste,

Cum procedam pentru o saramura reusita, pestele il curatam de intestine, il spalam bine sub jet de apa, il saram si il amestecam usor cu mana. Legumele le spalam si le stergem cu un prosop de apa.
In primul rand o sa facem saramura pe care o preparam foarte simplu din apa cu sare si legume coapte, incingem un gratar sau grill si coacem legumele, pe gratar punem ardeii, rosiile, ciustile iuti si 2 fire de usturoi. Cand sunt rumenite le scoatem intr-un castronel cu capac, presaram putina sare peste ele si le lasam sa se abureasca timp de 10 minute. 
retete legume la grill pentru saramura de peste,

retete legume la gratar pentru saramura de peste,

retete legume coapte pentru saramura,

Intr-o craticioara punem apa cu sare si condimente, lasam amestecul sa fiarba cat timp curatam legumele de coaja, cotor si samburi. Rosiile le pasam cu furculita, ardeii ii taiem fasii, usturoiul bucati si ciustile le lasam intregi, adaugam toate legumele in apa care fierbe, mai adaugam si restul de usturoi taiat rondele si fierbem saramura 5 minute dupa care oprim focul. 
retete sos saramura din legume coapte,

retete si mod preparare saramura de peste,

Punem pestii pe gratar si ii frigem timp de 2-3 minute pe fiecare parte apoi ii scoatem intr-o tava. Hamsia o putem pune si pe o frigaruie ca sa ne fie mai usor, turnam saramura in tava acoperind pestele, potrivim gustul de sare si presaram verdeata tocata marunt deasupra. Lasam tava cu saramura pe foc 5 minute inainte de a o servi sa i se amestece gusturile si sa se mentina calda. 
retete peste la gratar hamsii,

retete frigarui de hamsii,

retete frigarui de peste,

retete hamsii la gratar,

retete si mod preparare saramura de hamsii,

retete saramura de hamsii,


Saramura de peste, o mancare romaneasca foarte buna si gustoasa, usor si placut picanta cu peste din belsug si o multitudine de legume la gratar intr-un sos delicios pe care o mananci cu placere cu o mamaliguta calda si un vin bun alaturi de cei dragi. 
Pofta Buna! 
retete saramura de peste,

retete peste la gratar,

retete mancare reteta saramura de peste hamsii cu mamaliguta,

retete saramura de peste cu mamaliguta,

saramura de peste,