9 august 2017

Mamaliga desert cu dulceata si magiun

Retete Dulci Reteta Mamaliga Cu Magiun Gem Sau Dulceata


Mamaliga desert cu dulceata si magiun reteta,

Un desert de post mai traznit pentru zilele noastre dar tare gustos pe care mi-l amintesc cu drag din copilarie cand mergeam la tara la bunici este mamaliga cu magiun sau mamaliga cu dulceata. Bunicii mei ca mai toata lumea de la tara nu aruncau mamaliga ramasa, dupa ce serveau mamaliga cu branza, lapte, iaurt sau carne, restul de mamaliga il taiau felii si il ungeau cu gem sau dulceata fiind un desert rapid si curios de bun. Ei mancau desertul cu mamaliga rece dar eu de nerabdare am incercat cu mamaliga calda si nu mi-a venit sa cred cat de bun poate sa fie. 
Mamaliga cu dulceata de visine reteta,

Cum se face mamaliga dulce sau mamaliga cu magiun. Mamaliga se prepara stas din 1 parte malai grisat si 3-4 parti apa, se adauga sare dupa gust iar dupa ce se amesteca bine se fierbe acoperita cu capac timp de 20 minute. O reteta de mamaliga de casa este si aici.
Mamaliga cand este gata o putem pune in forme pentru un aspect de prajitura sau o asezam in straturi combinate cu gem sau dulceata. Gemul il alegem in functie de preferinta, mamaliga merge foarte bine servita cu magiun de prune deoarece este mai gros avand multa pulpa, gem de caise sau piersici, dulceata de visine sau afine, miere de albine, etc. 

Eu am umplut cu mamaliguta cateva forme de silicon, am pus o farfurioara deasupra si am intors forma cu gura in jos, am lasat 5 minute sa se lege bine mamaliga si sa se abureasca. Am indepartat forma si am turnat 2-3 lingurite de dulceata deasupra si desertul a fost gata. Se serveste cald sau rece fiind ceva dulce racosos. 
Pofta Buna! 
Mamaliga cu dulceata de afine reteta,

Mamaliga cu dulceata reteta,

8 august 2017

Omleta cu sunca si cas de oaie

Retete Culinare Rapide Reteta Omleta Cu Sunca Si Branza La Tigaie De Casa Pentru Mic Dejun


Omleta cu sunca reteta,

O gustare simpla si rapida, un fel de mancare gustos si consistent atat pentru mic dejun cat si pentru cina este reteta de omleta cu sunca afumata si caş de oaie preparata foarte rapid la tigaie. Pentru 2 portii avem nevoie de urmatoarele ingrediente: 4 oua, 50g sunca afumata, 50g cas de oaie sau branza telemea, 1 praf de sare si piper macinat. Ouale se bat bine cu un praf de sare si piper, branza se taie cubulete iar sunculita se taie feliute. 

Se incinge o tigaie si se rumenesc putin feliutele de sunca, apoi se adauga ouale batute spuma amestecate cu bucatile de branza. Se lasa cateva minute pana ce oul este facut apoi se intoarce si pe cealalta parte ca la clatite si se rumeneste usor. Se serveste imediat cu o salata de sezon, sau sub forma de sandwich intre felii de paine fiind o gustare rapida si de efect. 
Pofta Buna! 
Sunca prajita la tigaie reteta,

Omleta cu sunca la tigaie reteta,

Omleta la tigaie retete,

Omleta pufoasa reteta,

Omleta cu branza reteta,

Omleta reteta,