24 martie 2018

Guacamole

Retete Din Bucataria Mexicana Reteta Sos Guacamole



Guacamole retete culinare,

Un sos mexican pe baza de avocado este guacamole, foarte sanatos si simplu de preparat acest preparat din bucataria mexicana ne poate incanta cu gustul sau deosebit atat la mic dejun servit sub forma de gustare, la mese festive servit ca aperitiv, sau ca un sos si dressing alaturi de diverse preparate din carne, salate, peste, gratare, burgeri, etc. Se aseamana ca aspect cu salata de vinete si merge facut dupa gustul fiecaruia mai bine pasat sau mai grosier. Cum se prepara guacamole si cu ce se mananca guacamole urmareste reteta mea. 
Retete guacamole,

 Ingrediente 
-2 avocado 
-5 rosii cherry 
-1 ceapa mica 
-2 catei de usturoi 
-1 lamaie 
-1 lingura ulei de masline 
-½ lingurita sare si piper (dupa gust) 
-coriandru sau patrunjel dupa gust 
Ingrediente guacamole retete culinare,

Mod de preparare 
Se pregatesc ingredientele, ceapa se curata si se toaca marunt, se poate folosi atat ceapa rosie cat si ceapa normala. Rosiile se taie cubulete, sau se poate la fel de bine folosi si pasta de rosii sau pasta de ardei. Lamaia se stoarce iar zeama de lamaie se strecoara. Usturoiul se curata si se da pe razatoarea fina. 

Miezul de avocado se curata de pe coaja cu ajutorul unei linguri si se pune intr-un castron, se stropeste cu suc de lamaie si cu ajutorul unei furculite se paseaza pana devine pasta, ne poate ajuta si un mixer vertical daca avocado nu este prea bine copt. Se picura putin ulei de masline extravirgin, se pune sare si piper si se amesteca bine. 

La final se pun si celelalte ingrediente: ceapa, usturoiul, rosiile si verdeata tocata marunt si se amesteca, se gusta si se mai potriveste gustul de sare si acreala daca mai este nevoie. Pentru un  gust mai picant se poate pune si putin chilli. Se pastreaza la rece minim 30 minute si apoi se serveste ca o simpla salata, se ung felii de paine prajita cu aceasta pasta de avocado, sau se serveste alaturi de chipsuri, tortilla, lipie, sau alte preparate asa cum am spus mai sus. Alta reteta cu avocado si aici
Pofta Buna! 
Preparare guacamole retete culinare,

Preparare sos guacamole retete culinare,

Retete cu avocado reteta guacamole,

Sos guacamole de casa,

23 martie 2018

Tocanita de post cu ciuperci intregi

Retete De Post Reteta Tocanita De Ceapa Cu Ciuperci Intregi



Tocanita de post cu ciuperci intregi retete culinare,

O mancare gatita de post, rapida, simpla si foarte gustoasa este urmatoarea reteta de tocanita de casa preparata in stil taranesc si romanesc, aromata si atat de buna incat nu te vei satura niciodata, ingredientele sunt pentru 3-4 portii. 

Ingrediente tocanita 
-600g ceapa 
-400g ciuperci champignon 
-4 linguri ulei 
-2 linguri bulion 
-400ml apa 
-50ml vin rosu  
-1 lingurita sare grunjoasa 
-1 lingurita zahar 
-½ lingurita piper macinat 
-½ lingurita cimbru macinat 
-½ lingurita boia de ardei dulce 
-1 lingurita marar uscat 

Mod de preparare tocăniţă 
-alege ciuperci champignon de marime medie, sa fie albe si proaspete, le speli bine sub jet de apa rece si le lasi asa cum sunt cu tot cu coaja si picioruse, 
-curata ceapa si o tai julien apoi o calesti in putin ulei incins in care ai pus o lingurita de sare si putin mai tarziu si una de zahar, 
-dupa doua minute pune si ciupercile si amesteca periodic, 
-dupa inca doua minute pune pasta de tomate si amesteca bine, 
-stropeste cu vin iar dupa inca un minut pune apa si condimentele dupa gust, 
-lasa mancarea sa fiarba la foc mediu timp de 20 minute, pana cand zeama mai scade si se formeaza un sos legat, 
-potriveste gustul de sare si piper si serveste tocanita de ceapa si ciuperci cu mamaliguta calda sau paine de casa. Alte retete de tocanite si aici
Pofta Buna! 
Tocanita de ceapa cu ciuperci retete culinare,

Tocanita cu mamaliguta retete culinare,