11 noiembrie 2018

Ficatei cu ceapa

Retete Culinare Ficatei De Pui Cu Ceapa Si Usturoi Inabusiti In Vin


Ficatei cu ceapa reteta,

O mancare rapida si simplu de preparat, tare gustoasa si apetisanta, o friptura cu ficatei de pui dupa care o sa ramai cu amintiri placute, este urmatoarea reteta cu ficatei de pui si anume ficatei de pui prajiti cu ceapa si usturoi inabusiti in vin la tigaie sau ceaun. Reteta este foarte simpla si se face imediat, merge servita cu piure de cartofi, mamaliguta sau paine de casa, gogosari si castraveti in otet, un vin bun sau o bere rece alaturi. 
Ficatei prajiti reteta,

Ficatei cu ceapa si usturoi reteta,

Pentru patru portii avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
-500g ficat de pui proaspat 
-2 cepe normale 
-2 linguri ulei 
-50ml vin alb demisec 
-½ lingurita sare, piper, zahar, usturoi granulat  

Mod de preparare ficatei de pui prajiti cu ceapa si usturoi
Cum facem ficatei de pui cu sos, un sos gustos format prin prepararea ficateilor cu ceapa calita in vin. Cum se procedeaza, ficateii proaspeti se lasa intregi, se spala si se curata, iar ceapa se curata si se toaca marunt. Intr-o tigaie sau ceaun se incinge putin ulei si se caleste ceapa cu putina sare si zahar stropita periodic si cu putin vin. 
Ceapa inabusita reteta,

Cand ceapa devine sticloasa se adauga bucatile de ficat si se amesteca usor. Cand ficatul sfaraie bine se stropeste cu vin si se adauga dupa gust sare, piper macinat si usturoi granulat si se amesteca periodic pana cand ficatul este facut, zeama a scazut si ceapa s-a topit si s-a format un sos gros si tare gustos. 
Retete cu ficat,

Ficatei de pui inabusiti in vin reteta,

Procedeul nu dureaza mai mult de 20-30 minute, ficateii se servesc fierbinti, se pun ficatei pe farfurii, alaturi se pun 2-3 linguri de sos, 2-3 linguri de piure si bucati de castraveti si gogosari murati. Dar sa nu uitam si de o bautura buna alaturi. Ficatei cu ceapa si usturoi, o reteta de mancare gustoasa cu ficatei de pui pe care o s-o mai faci cu siguranta daca o incerci. Alte retete cu ficat si aici sau retete de mancare aiciPofta Buna!
Ficatei cu ceapa si usturoi la ceaun reteta,

Ficatei de pui cu ceapa reteta,

Retete de mancare,

9 noiembrie 2018

Kataif cu frisca


Kataif cu frisca si fidea retete culinare,

Kataif turcesc. O prajitura foarte gustoasa cu iz oriental este urmatoarea reteta de kataif cu frisca, un desert dulce si aromat cu nuante placut crocante si pufoase datorat pastelor coapte la cuptor si gustului bun si aromat dat de frisca. Eu am ales fidea pentru cataif din produsele Monte Banato care sunt perfecte. 

Kataiful se prepara foarte usor si vom avea nevoie de urmatoarele ingrediente: 
-400g taitei speciali pentru Kataif sau taitei foarte subtiri Monte Banato 
-250ml smantana lichida pentru frisca sau smantana naturala  
-2 cuburi de ciocolata pentru ornat 
-1 lingurita esenta de vanilie 
-300g zahar tos pentru sirop 
-600ml apa pentru sirop 
-100g nuci macinate 
-200g unt 
-1 lamaie 
Kataif cu frisca retete culinare,

Incepem cu pregatirea siropului, punem apa intr-o craticioara si cand a inceput sa fiarba adaugam zaharul si amestecam pana se dizolva. Deasupra craticioarei cu sirop care fierbe putem pune untul intr-o alt vas pana cand se dizolva la aburi, apoi il dam deoparte. Fierbem siropul la foc potrivit timp de 15-20 minute. Cand siropul este gata oprim focul, adaugam coaja rasa de lamaie, zeama de lamaie si vanilia si amestecam. 

Asezam taiteii intregi intr-o tava incapatoare de cuptor peste care turnam untul topit pe toata suprafata lor. Introducem tava la cuptor la foc moderat timp de 15-20 minute pana cand acestia sunt usor rumeniti, dupa care ii scoatem si turnam peste ei siropul fierbinte, apoi ii mai dam iar la cuptor inca 10 minute pana cand au absorbit o parte din sirop. Scoatem tava din cuptor si o acoperim cu staniol ca sa nu se usuce taiteii si o lasam sa se raceasca, dupa care o punem la frigider pentru cateva ore. 
Fidea pentru kataif retete culinare,

Smantana o batem bine pana cand obtinem frisca. Taiem taiteii in doua parti egale apoi cu ajutorul a doua palete punem una dintre parti pe un platou, presaram nuca macinata si adaugam un strat generos de frisca. 
Fidea cu nuca retete culinare,

Fidea cu nuca si frisca retete culinare,

Deasupra asezam a doua bucata de taitei, presaram nuca macinata si ornam cu moturi de frisca ornate cu bucatele de ciocolata. Dam kataiful la frigider inca putin pana in momentul servirii. 
Preparare kataif cu frisca retete culinare,

Preparare kataif cu nuca si frisca retete culinare,

Kataif cu frisca, ceva dulce, aromat si foarte gustos cu doua straturi de taitei, moi si insiropati la baza uniti de un strat de frisca si alti taitei usor crocanti deasupra, o prajitura minunata de care nu te mai saturi mancand. Kataif de casa, desert minunat, potrivit pentru onomastica zilei de Sf. Mihail si Gavril. 
Alte retete de prajituri si deserturi de casa si aici
Pofta Buna!
Kataif de casa retete culinare,

Kataif retete culinare,