Google+

14 august 2017

Compot de vara din fructe de sezon

Compot reteta,

O reteta rapida de compot natural de fructe este urmatoarea reteta de compot de casa, il poti indulci dupa gust cu putin zahar sau miere de albine sau mai bine ii lasi gustul natural. Pentru mine compotul este o bautura nelipsita din frigider pe timpul verii, este racoroasa si reconfortanta, sanatoasa si plina de vitamine si minerale si poate inlocui chiar si o masa atunci cand ne amintim de silueta sau cand tinem cure si diete

Ingrediente
  • 500g corcoduse 
  • 6 caise 
  • 6 prune 
  • 3 piersici 
  • 2,5l apa 

Mod de preparare
Fructele bine coapte le combinam dupa gust dar alegem numai fructe romanesti, le spalam bine sub jet de apa apoi le alegem de samburi. Eu am pus intr-un vas de 5l corcoduse cu tot cu samburi, deasupra am asezat caise si prune fara samburi taiate pe jumatate, apoi piersici fara samburi taiate bucati de marimea caiselor. Am completat cu apa dar nu pana sus deoarece fructele in timpul fierberii se vor ridica deasupra si vor da pe foc. 

Am fiert compotul timp de 15 minute la foc moderat, se da focul tare la inceput apoi cand se formeaza spuma se amesteca usor si se da focul mai incet. Cand compotul este gata se amesteca putin separand samburii corcoduselor care fiind mai grei vor ramane pe fundul vasului. Se pune compotul in sticle sau in vase de sticla si se pastreaza la rece, tine fara probleme 3 zile fara sa i se schimbe gustul. Se poate consuma ca atare sau se mixeaza dandu-i un aspect de nectar. 
Compot de vara reteta,

Compot de fructe reteta,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu