21 august 2018

Banana split de casa


Banana split retete culinare,

Daca vrei un desert rapid, dulce, aromat, parfumat, racoros si foarte usor de preparat, atunci nu mai sta pe ganduri si incearca o reteta traditionala americana, prepara rapid un desert cu inghetata, banane si ciocolata si anume banana split care este gata in maxim zece minute. 
Banana inghetata si ciocolata retete culinare,

Pentru o portie sunt necesare urmatoarele ingrediente:
-o banana mare coapta 
-trei cupe de inghetata (vanilie, ciocolata, capsuni
-doua linguri alune prajite decojite 
-doua linguri mieji de nuca faramitata 
-trei linguri sos de ciocolata (topping de ciocolata) 
-trei linguri frisca pentru decor 
-fructe pentru decor (struguri, visine, cirese, caise, piersici, etc) 

Mod de preparare 
Cum se face banana split. Banana split (banana impartita) se prepara foarte usor. In primul rand trebuie sa avem toate ingredientele pregatite deoarece inghetata se topeste foarte repede mai ales daca o preparam pe timpul verii. 
Taiem fructele pentru decor feliute sau cuburi, batem rapid putina frisca din smantana proaspata sau smantana pentru frisca daca nu avem frisca de cumparat, iar daca nu avem topping de ciocolata atunci preparam rapid unul dintr-o ciocolata, doua linguri lapte sau iaurt si o lingura cacao, totul pe foc mic amestecand continuu pana cand se topeste ciocolata si se formeaza un sos de ciocolata consistent care se lasa apoi la racit. 

Cand toate ingredientele sunt pregatite se incepe montarea desertului. Se spala banana sub jet de apa rece si se sterge cu un prosop, apoi se taie pe lung cu tot cu coaja, fiecare jumatate se curata usor de coaja si se asaza una langa alta sub forma de barca pe o farfurie sau castron. Intre banane se pun cupele de inghetata, deasupra si de jur imprejur se presara miez de nuca si alune putin sarate, se pune frisca si se stropeste cu sosul de ciocolata, se decoreaza dupa gust cu fructe proaspete sau fructe confiate. 
Eu am preparat reteta cea mai simpla dar bineinteles ca exista multe alte variante ale retetei, poti coace cateva minute banana la cuptor, sau o poti aseza in lateral lipita de inghetata, etc. 

Banana split, un desert rece de vara preparat acasa care o sa-ti placa imediat, iubitorii ciocolatei si ai inghetatei nu trebuie sa rateze acest desert, merge de minune servit cu orice ocazie, in special in zilele toride de vara. Alte retete de deserturi si aici sau retete de inghetata aici
Pofta Buna! 
Banana split cu ciocolata retete culinare,

Desert cu inghetata si ciocolata retete culinare,

Banana split reteta,

Un comentariu:

  1. Minunata, chiar daca mie nu-mi placeau bananele si inghetata prea mult, acum mi-au placut in aceasta combinatie!

    RăspundețiȘtergere